Connect with us

4ος Όμιλος

Σπουδαία ισοπαλία για τον Ιάλυσο στην Κρήτη

Published

on

Από την περσινή σεζόν ο Ιάλυσος είχε δείξει ότι κόντρα… στους μεγάλους μπορούσε να καταφέρει σπουδαία πράγματα και αυτός ήταν ο λόγος που τερμάτισε στις υψηλές θέσεις παρότι ήταν νεοφώτιστος. Φέτος αποδυναμώθηκε αισθητά όμως με την παρουσία ορισμένων παικτών που γνωρίζουν την κατηγορία δείχνει να συνέρχεται μετά τις πρώτες αγωνιστικές και αυτό επιβεβαιώθηκε σήμερα όπου η νησιώτικη ομάδα έμειναν όρθια το Παγκρήτιο μένοντας στο 2-2 του Εργοτέλη.

Οι ‘τοξοβόλοι’ έχοντας την τύχη με το μέρος τους με δεδομένο ότι ο Εργοτέλης δημιούργησε πληθώρα ευκαιριών έχοντας και τρία δοκάρια (!) και αφού αξιοποίησαν στο μέγιστο βαθμό τις ελάχιστες φάσεις που δημιούργησαν πήραν ένα σπουδαίο αποτέλεσμα που θα δράσει καταλυτικά στον τομέα της ψυχολογίας.

Από την άλλη, ο Εργοτέλης υποχώρησε στην τρίτη με 13 βαθμούς και σίγουρα θα τα έχει με την τύχη του αφού παρά την αρκετά καλή εμφάνιση δεν κατάφερε να μετουσιώσει τις ευκαιρίες που δημιούργησε σε γκολ μένοντας για δεύτερο συνεχόμενο ματς πρωταθλήματος χωρίς νίκη.

Στο α’ μέρος ο Εργοτέλης μπήκε δυνατά και μόλις στο 4′ έχασε διπλή ευκαρία. Μετά από σέντρα του Κοιλιάρα ο Κατισκοκέρης έπιασε τη κεφαλιά, με τη μπάλα να σταματάει στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Πόι έκανε το πλασέ με τον Βαλίτζο να διώχνει πάνω στη γραμμή.

Η πίεση των γηπεδούχων απέφερε καρπούς στο 10′ όταν ο Καλέ έκανε το σουτ, ο Παπαδόπουλος απέκρουσε προσωρινά και ο Βραζιλιάνος που έγινε πάλι κάτοχος της μπάλας με πλασέ έκανε το 1-0.

Στο 16′ ο Εργοτέλης είχε δεύτερο δοκάρι μετά από συρτό σουτ του Κολόκα, με τους ‘κιτρινομαυρους’ να φωνάζουν για χέρι μέσα στην περιοχή του Ρεκλείτη στο σουτ του Γκοτσούλια και τον Κασσελάκη να δείχνει ‘παίζεται’ .

Στο 36′ ο Ιάλυσος προειδοποίησε για πρώτη φορά, με το σουτ του Παυλίδη να καταλήγει άουτ, και τον Σπάρταλη στο 39′ να κάνει το 1-1. Συγκεκριμένα, ο Δελαπόρτας έδωσε στον πολύπειρο επιθετικό τη μπάλα και ο τελευταίος με πλασέ δε δυσκολεύτηκε να κάνει το 11.

Στο 47′ ο Εργοτέλης έχασε ακόμη μια ευκαιρία με τον Κοιλιάρα να στρώνει στο Μισέλ και το πλασέ του τελευταίου να σταματάει στην αγκαλιά του Παπαδόπουλου. Σα να μην έφτανε αυτό, ήρθε η φάση του 48′ όπου ο Ιάλυσος βγήκε για δεύτερη φορά μπροστά και ο Χατζηφούντας βρήκε το Δελαπόρτα, με τον ικανό μέσο του νησιώτικου συλλόγου να κάνει το 2-1.

Στην επανάληψη μπήκε με στόχο να πιέσει και να φτάσει στην ισοφάριση αρχικά χάνοντας την ευκαιρία στο 47′ με τον Μισέλ αφού το φάουλ του Βραζιλιάνου έδιωξε ο Παπαδόπουλος.

Στο 65′ το συγκρότημα του Γιάννη Χατζηνικολάου έχασε νέα ευκαιρία όταν ο Τσουμάγκας σέντραρε και ο Καϊμακαμουδης με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα μόλις άουτ.

Στο 67′ ο Εργοτέλης είχε και τρίτο (!) δοκάρι στον αγώνα με τον Καϊμακαμούδη, δείχνοντας με αυτό το τρόπο την ατυχία που είχε η ομάδα του Ηρακλείου σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Στο 70′ η κεφαλιά του Καϊμακαμούδη έφυγε άουτ, ενώ στο 75′ σε μια εξαιρετική αντεπίθεση ο Στεφανάκος έδιωξε το σουτ του Παυλίδη.

Στο 74′ ο Παυλίδης επιχείρησε το σουτ η μπάλα έφυγε άουτ, ενώ την ίδια κατάληξη είχε το σουτ του Δελαπόρτα 3′ αργότερα.

Η πίεση του Εργοτέλη απέφερε καρπούς στο 87′ όταν ο Καλέ σέντραρε και ο Φυλακούρης στην προσπάθεια του να απομακρύνει έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Γιάννης Χατζηνικολάου): Στεφανάκος, Γκοτσούλιας, Τσουμάγκας, Τζανής (73′ Μανουσάκης), Κολόκας, Ρουσάκης, Πόι, Μισέλ, Κατσικοκέρης, Κοιλιάρας (54′ Καϊμακαμούδης), Καλέ.

ΙΑΛΥΣΟΣ(Ηλίας Φυντάνης): Παπαδόπουλος, Παφιάκης (71′ Καρπαθάκης), Κοκκίνης(20′ λ.τ. Λίτσος), Φυλακούρης, Βαλιτζό, Ρεκλείτης, Αρχοντούλης, Σπάρταλης (81′ Χατζηπέτρος), Χατζηφούντας, Παυλίδης, Δελαπόρτας.