Connect with us

stoplekto

Περαμαϊκός: Ανακοίνωση συμπαράστασης για Κατσούλη

Published

on

Το Δ.Σ του Περαμαϊκού εκφράζει την βαθύτατη λύπη και οδύνη του στην οικογένεια του άτυχου φιλάθλου του Εθνικού Κώστα Κατσούλη, αλλά και σε όλους τους ανθρώπους του ιστορικού συλλόγου, για το θλιβερό συμβάν του θανάτου του. Θα μπορούσε στην θέση του κ. Κατσούλη να ήμασταν εμείς, ο δικός μας σύλλογος, κάποιος δικός μας φίλαθλος. Δεν είναι άλλωστε πολύ μακρινά τα γεγονότα της Πεύκης πριν 2,5 χρόνια όταν μόνο από θαύμα δεν θρηνήσαμε ανθρώπινη ζωή.

Και μόνο το γεγονός οτι άνθρωπος σκοτώθηκε από επεισόδια σε αγώνα ερασιτεχνικής κατηγορίας αρκεί για να αλλάξουμε όλοι μυαλά: Κράτος, ΕΠΟ, παράγοντες, διαιτητές, ποδοσφαιριστές, φίλαθλοι.

Να αντιληφθούμε επιτέλους οτι είναι πολύ περισσότερα αυτά που μας ενώνουν (ιδίως εμάς τους ερασιτέχνες) από αυτά που μας χωρίζουν.

Να μην χρειαζόμαστε τους..”κυανόκρανους” των ΜΑΤ για να παρακολουθήσουμε ήρεμοι έναν εκτός έδρας αγώνα της ομάδας μας.

Να μην μισούμε όποιον δεν υποστηρίζει την δική μας ομάδα.

Να αντιληφθούμε την παρουσία μας στο γήπεδο ως γιορτή κι ευτυχή συγκυρία κι οχι ως ευκαιρία για εκτόνωση (με την κακή έννοια) και εξωτερίκευση του χειρότερου μας εαυτού.

Η ομάδα μας, τα τελευταία χρόνια έχει αποδείξει οτι έχει δώσει μεγάλο βάρος στην ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων της κι απόδειξη αυτού είναι οτι δεν έχει γίνει το παραμικρό στα παιχνίδια της είτε εντός είτε εκτός έδρας.

 

Καλούμε όλον τον φίλαθλο κόσμο της πόλης του Περάματος να γεμίζει κάθε βδομάδα το γήπεδο και να συμπαρίσταται στον Περαμαϊκό με αθλητικό πολιτισμό. Να φέρει στο γήπεδο τα παιδιά του για να αγαπήσουν το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και -γιατί όχι;- να ενταχθούν σε αυτό μέσω του συλλόγου μας και των ακαδημιών του. Να είμαστε εμείς αυτοί που θα μπορέσουμε να μεταδώσουμε παντού ένα άλλο πνεύμα, μια άλλη φιλοσοφία για τον βασιλιά των σπορ. Να μην ξαναχρειαστεί ποτέ κανείς μας να μιλήσει για ανάλογα συμβάντα, ούτε καν για απλά επεισόδια σε ερασιτεχνικά γήπεδα. Να ξεκινήσει από εμάς τους ερασιτέχνες η αλλαγή νοοτροπίας που θα φτάσει κάποια στιγμή και στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Και δεν είναι ουτοπία, είναι στο χέρι μας.

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply