Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Αναγέννηση Μοσχάτου ανέβηκε πανάξια στην Α’ Κατηγορία. Κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό. Η πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα ήταν εξαιρετική . Ειδικά στον β’ γύρο . Αυτό το παραδέχονται όλοι.Εμείς δεν συνδυάσαμε την άνοδο της ομάδας με το «τρύπιο » γκολ που δέχτηκε ο ΑΟΚ Φαλήρου .Άλλο το ένα θέμα κι άλλο το άλλο . Δεν σημαίνει ότι επειδή έγινε αυτή η περίεργη φάση με την οποία ασχολήθηκαν μεγάλα κανάλια και εκπομπές, ακόμα και στο εξωτερικό, ότι φταίει η …Αναγέννηση που ανέβηκε επαναλαμβάνουμε δίκαια. Δεν μπορούμε όμως να μην ασχοληθούμε με μια φάση η οποία συμβαίνει πάρα πάρα πάρα  πολύ σπάνια στα γήπεδα .  Πώς να το κάνουμε; Η δουλειά μας είναι να σχολιάζουμε τα γεγονότα και ειδικά αυτού του είδους χωρίς μομφή για κανέναν τρίτο. Αυτά φίλε Παναγιώτη. Σκέπτεσαι πάντως  να δεχόταν η Αναγέννηση ένα τέτοιο γκολ , πως θα αντιδρούσες ;; Δεν τολμώ να το σκεφτώ. ( Πλάκα κάνω…)Τέλος πάντων. Εγώ πρώτος εξύμνησα  την προσπάθεια της ομάδας σας και την τεράστια προσπάθεια σας ειδικά στον β’ γύρο. Δεν άκουσα κανένα …μπράβο , αλλά ούτε και το ζήτησα . Αλλά στα άσχημα ( κατά την άποψη σας)  εμφανίζεστε όλοι . Εγώ είμαι εδώ πάντα  στις επάλξεις  43  χρόνια . Και στα καλά και στα κακά  . Αν δεν έκανα  καλά τη δουλειά μου , θα με είχε «αποβάλλει » ο χώρος , όπως τόσους άλλους .Να είσαι σίγουρος γι’ αυτό.  Εγώ βγήκα σε σύνταξη , όπως και συ , αλλά συνεχίζω  με την ίδια και μεγαλύτερη όρεξη  γιατί αγαπάω  το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, όπως και συ. Και όχι μόνο δεν βγάζω χρήματα τώρα, αλλά βάζω κι από την τσέπη μου , όπως και συ.  Είναι τιμή μου να είμαι συνταξιούχος δημοσιογράφος και να κάνω το χόμπι μου  . Και θα το κάνω όσο έχω δυνάμεις και με έχει ο Θεός καλά. Αυτό το τελευταίο πάντως δεν πήγαινε σε σένα…

Φέτος δεν υπήρχε ομάδα στον Πειραιά  που να μην είχε  αποβολή. Έτσι δεν θα δοθεί το Κύπελλο ήθους. Όπως όμως είπε ο πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλήματος της ΕΠΣΠ Κώστας Χολέβας στην αθλητική εκπομπή του dailytvradio « Πειραϊκοί απόηχοι»  θα προτείνει στο Δ.Σ της Ένωσης να δοθούν τιμητικοί έπαινοι σε τρεις ομάδες που είχαν από μια αποβολή με δυο κίτρινες κάρτες . Αυτές είναι από την Α’ Κατηγορία η Ένωση  Α.Α. Ρέντη, από την Β’ ο Αστέρας Νίκαιας και από την Γ’ οι Φίλαθλοι……

Την παραίτηση του από την  προεδρία  της Θύελλας Αχιλλέα Κορυδαλλού υπέβαλλε ο  Γιάννης Λαγώνης . Μετά από δέκα χρόνια συνεχούς παρουσίας . Για επαγγελματικούς και οικογενειακούς λόγους. Μια παραίτηση που είχε σκοπό να κάνει εδώ και καιρό. Περίμενε όμως να ολοκληρωθούν πρώτα οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας . Ο Γιάννης θα είναι πάντα κοντά στον σύλλογο γιατί τον έχει αγαπήσει πραγματικά . Ήταν δίπλα του πάντοτε . Και σε χαρές και σε λύπες . Φεύγει τώρα με το κεφάλι ψηλά αφού η ομάδα που χτίστηκε το καλοκαίρι από το μηδέν βρίσκει και πάλι τον δρόμο της ……

Η πρώτη κίνηση της ΑΕ Μοσχάτου έγινε . Ανανέωσε ο επιθετικός  Σταμάτης Σαπαλίδης . Μια  πρώτης τάξεως «μεταγραφή». Ενός παίκτη που στους δεκατρείς αγώνες που έπαιξε από τον Γενάρη και μετά σημείωσε 21 τέρματα . Και αυτό σημαίνει πολλά . Πάρα πολλά…..

Και κάτι ακόμα για το Μοσχάτο . Είναι θέμα ωρών η ανακοίνωση του νέου προπονητή . Που είναι γνώστης του Πειραϊκού ποδοσφαίρου και ήταν σε ομάδα που πρωταγωνιστούσε φέτος στον Πειραιά . Τελευταία μάλιστα έπαιξε αντίπαλος με την ομάδα που θα κοουτσάρει  στο νέο πρωτάθλημα . Και επειδή δεν θέλω να αρχίσετε να με ….πολιορκείτε στα τηλεφωνήματα, καθίστε και σκεφτείτε το λίγο ψύχραιμα. Θα το βρείτε είμαι σίγουρος…

Σχετικά με την αποχώρηση του Μαργαρίτη Χατζηαλέξη από την τεχνική της ΑΕ Μοσχάτου, ο ηγέτης του συλλόγου Στέφανος Φαναρίτης έκανε την παρακάτω δήλωση:

Η συνεργασία με τον Μαργαρίτη Χατζηαλέξη τελείωσε αλλά η φιλία και ο σεβασμός δεν τελειώνει ποτέ. Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε έναν τζέντλεμαν των πάγκων ένα εξαιρετικό προπονητή που οδήγησε την ομάδα πολύ πετυχημένα από το 2ο μισό της χρονιάς .Μαργαρίτη σε ευχαριστούμε πολύ για όλα. Είναι σίγουρο ότι οι δρόμοι μας θα ξανασυναντηθούν. Καλή συνέχεια και πολύ αγάπη από όλους μας.»

Η τελετή λήξης του προπαιδικού πρωταθλήματος της ΕΠΣΠ θα γίνει τελικά την Κυριακή  3 Ιουνίου . Στο γήπεδο Μοσχάτου εκτός απροόπτου . Απομένει μόνο μια τυπική έγκριση από τον Δήμο.

Επιλέχτηκε τελικά η Κυριακή ,για να μην δημιουργηθεί πρόβλημα ,  αφού την προηγούμενη μέρα το Σάββατο 2/6  , ομάδες του Πειραιά , έχουν την δική τους γιορτή λήξη ακαδημιών……..

Ένας φίλος της στήλης με «διόρθωσε » και μου είπε ότι ο Κορυδαλλός  έχει οκτώ ομάδες στην Α’ Κατηγορία και όχι επτά , αφού Κορυδαλλιώτικη ομάδα θεωρείται και η Ελλάς Ποντίων . Δεν αντιλέγω , αλλά αναφέρθηκα  στις ομάδες που αγωνίζονται στο ΕΑΚ Κορυδαλλού . Οι Πόντιοι εδώ και χρόνια έχουν επιλέξει να  χρησιμοποιούν για έδρα το γήπεδο των Ορυζομύλων στο Αιγάλεω….

Τις  καλύτερες ευχές μας στην πρώην  αντιπρόεδρο της ΕΠΣΠ και σημαντική παράγοντα του Πειραϊκού ποδοσφαίρου , την αγαπημένη μας φίλη Λέλα Αθανασοπούλου , που υποβάλλεται σήμερα σε λεπτή χειρουργική επέμβαση . Ο Θεός να την προστατεύει και να την έχει πάντα καλά …….