Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη….

Published

on

Η ΕΠΣΠ ανακοίνωσε χθες ότι θα γίνει ο αγώνας για την ανάδειξη του υπερπρωταθλητή της Α’ Κατηγορίας   ανάμεσα στους πρωταθλητές των δυο ομίλων που θα ξέρουμε μετά τους μεθαυριανούς αγώνες . Το  …υπέρμπαράζ θα διεξαχθεί την Κυριακή 6 Μαΐου και ώρα 17.30 στο  Δημοτικό γήπεδο Κερατσινίου «Παναγιώτης Σαλπέας »  και αναμένεται να έχει πανηγυρικό χαρακτήρα .

Προσέξτε τώρα .Η Ένωση ανακοίνωσε επίσης ότι το Σάββατο 12 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί αγώνας κατάταξης ανάμεσα στις δυο δευτεραθλήτριες ομάδες των δυο ομίλων της Α’ Κατηγορίας .  Ένας αγώνας που μπορεί να έχει τυπικό και διαδικαστικό χαρακτήρα , αλλά μπορεί και όχι . Να είναι δηλαδή καθοριστικός και ουσιαστικός για τη συνέχεια . Κι αυτό μπορεί να γίνει για την περίπτωση που ένας εκ των δυο πρωταθλητών των δυο ομίλων δηλώσει αδυναμία συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα. Θα τον αντικαταστήσει δηλαδή ο νικητής του αγώνα των δευτεραθλητών ….

Αλλαγή δεδομένων και σημαντικές εξελίξεις  είχαμε σχετικά με τον επεισοδιακό αγώνα Φαληρικού – Ελλάδας Ποντίων .Όπως είχε γράψει ο διαιτητής Κώστας Κωνσταντόπουλος στην επίθεση που έγινε μετά την λήξη του αγώνα στο διαιτητικό τρίο αναγνώρισε τον  γιο του προέδρου του Φαληρικού Μιχάλη Μπαξεβανάκη , γεγονός ου έγραψε στο φύλλο αγώνα .Μετά όμως από αντιδράσεις παραγόντων του συλλόγου που διέψευδαν κατηγορηματικά  ότι ο Μιχάλης ήταν ένας από αυτούς που εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο και κτύπησαν , ο διαιτητής Κωνσταντόπουλος με τους βοηθούς του Ζερβάκη και Μηλιδώνη αφού είδαν φωτογραφίες στο  facebook διαπίστωσαν  ότι δεν ήταν ο Μιχάλης Μπαξεβανάκης αυτός που μπήκε στον αγωνιστικό χώρο. Έτσι έκαναν συμπληρωματική έκθεση ( υπογράφουν και οι τρείς ) όπου   αναιρούν αυτό  που γράφτηκε για τον Μιχάλη. Τώρα ποιοι είναι αυτοί που μπήκαν και κτύπησαν τους διαιτητές  , είναι μια άλλη ιστορία. Ο Γιώργος Μπαξεβανάκης τους ξέρει , όπως γράφει το φύλλο αγώνα, αλλά δεν τους μαρτυρά….

Επιτέλους πλήρης φωτισμός στο γήπεδο Δραπετσώνας . Με γερανό μπήκαν λάμπες στους προβολείς, συνολικά 28 , που έκαναν την νύχτα μέρα . Ένα σημαντικό πρόβλημα λύθηκε από την Δημοτική Αρχή . Παράλληλα έγινε καθαρισμός του περιβάλλοντα χώρου  , στις τουαλέτες κλπ., από ειδικό συνεργείο του Δήμου  Μας ενημέρωσε ο Στάθης Αμαραντίδης αυτός ο σπουδαίος παράγοντας του Δραπετσωνίτικου ποδοσφαίρου. Που δίνει συγχαρητήρια στον Δήμαρχο Χρήστο Βρεττάκο καθώς και στους Σταυρούλα Συράκο, Στράτο Δασκαλάκη , Δημήτρη Θωμαΐδη  για  τις ενέργειες τους….

Έχουμε αναφερθεί τον τελευταίο καιρό για τον σωστό τρόπο που λειτουργούν πλέον οι Μικτές ομάδες της ΕΠΣ Πειραιά , στις οποίες προΐσταται ο Β’ Αντιπρόεδρος της  Ένωσης Αποστόλης Μαρούλης .

Για τον τρόπο που κινούνται πλέον στις Μικτές Παίδων και Νέων αναφέρεται σήμερα στη στήλη το μέλος της Επιτροπής Σταύρος Μορφόπουλος ένας ακούραστος εργάτης του Πειραϊκού ποδοσφαίρου που ασχολείται  ειδικά με τις υποδομές και την ανάπτυξη τους . Μας δήλωσε λοιπόν με χαρακτηριστικά στοιχεία:

«Να  αναφερθώ αρχικά για την Μικτή παίδων. Ξεκίνησαν δοκιμαστικές προπονήσεις  στις 29 Ιανουαρίου 2018 , δηλαδή πιο μπροστά από κάθε άλλη Ένωση μιας και ζητήσαμε από την  ΕΠΟ να πληροφορηθούμε τις ηλικίες που θα αγωνιστούν την νέα περίοδο. Έχουν γίνει από τότε  εννέα προπονήσεις ένας  φιλικός αγώνας , έχουν δοκιμαστεί 75 παιδιά γεννηθέντα το 2005 από 23 σωματεία. Οι έξι  πρώτες προπονήσεις ήταν ανοικτές .Οι επόμενες τρεις  με πρόσκληση όπως επίσης αν κάποιος προπονητής σωματείου προτείνει υποδεχόμαστε το παιδί για να αξιολογηθεί.

Η Μικτή Νέων ξεκίνησε στις  29 Ιανουαρίου με παιδιά γεννηθέντες το  2003. Έχει πραγματοποιήσει εννέα  προπονήσεις , ένα  φιλικό παιχνίδι  έχουν δοκιμαστεί 55 παιδιά από 20 σωματεία και ισχύει για νέα παιδιά ότι και για τους παίδες. Έχουν όπως πάντα ιατρική κάλυψη και παρακολούθηση αν χρειαστεί. Τα φιλικά παιχνίδια  θα συνεχιστούν μέχρι τη  λήξη  της φετινής περιόδου. Ονόματα ομάδες, προσκλήσεις,  αριθμός παρουσιών είναι όλα καταγεγραμμένα και αρχειοθετημένα. »……

Το Σάββατο 5 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν οι τελικοί αγώνες  του εφηβικού πρωταθλήματος της ΕΠΣΠ. Στις 16.15 ο μικρός  και στις 18.30 ο μεγάλος τελικός.Ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει το γήπεδο που θα τελεστούν οι αγώνες . Αυτό θα γίνει γνωστό , κατά πάσα πιθανότητα τη Δευτέρα .

Επίσης ακόμα δεν έχουν ξεκαθαρίσει τα  ζευγάρια . Το σίγουρο είναι ότι στον μεγάλο τελικό  θα λάβει μέρος ο Αετός Κορυδαλλού  και ένας εκ των Εθνικού Πειραιά και ΑΕ Μοσχάτου .  Αν ο πρώτος νικήσει το πρωί της Κυριακής στις 10 τη Νίκη Ρέντη στη Δραπετσώνας θα είναι αυτός ο δεύτερος φιναλίστ . Διαφορετικά στον τελικό θα παίξουν οι Μοσχατιώτες εφόσον βέβαια  νικήσουν την  Ένωση Καμινίων το Σάββατο στις 10 το πρωί. Να σημειωθεί ότι τον αγώνα αυτό θα διευθύνει γυναικεία αμιγώς τριάδα ( Βογιατζιδάκη, Τσονοπούλου, Πετρούλια ). Μετά το τέλος των τελικών θα βραβευτούν και οι ομάδες της Β’ Κατηγορίας του εφηβικού πρωταθλήματος  που τερμάτισαν πρώτες στους ομίλους τους . Είναι οι Ιωνικός( 1ος όμιλος) , ΑΟ Καραβάς( 2ος) , ΑΟ Κορυδαλλός ( 3ος ) και Αμπελακιακός( 4ος ) …….

Σε  χειρουργική επέμβαση βουβωνοκήλης υποβλήθηκε χθες ο παρατηρητής αγώνων της ΕΠΣΠ Γιώργος Μαλούχος . Η επέμβαση έγινε στο Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας από τον διακεκριμένο χειρούργο Γιώργο Μεϊμάρη   τον οποίο ο  κ. Μαλούχος αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει δημόσια ,καθώς και όλο  το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου .  Τις καλύτερες ευχές μας στον αγαπητό μας φίλο και συνεργάτη για ταχεία ανάρρωση . Να επιστρέψει γρήγορα στα καθήκοντα του!!!….