Connect with us

stoplekto

Μια ανάσα από τη Γ’ Εθνική η Προοδευτική 2-0 τον ισχυρό Αετό Κορυδαλλού

Published

on

Ακόμα ένα σημαντικό βήμα για την άνοδό της στη Γ’ Εθνική πραγματοποίησε η Προοδευτική. Οι «βυσσινί» μετά από μια επαγγελματική εμφάνιση επιβλήθηκαν δύσκολα με 2-0 του ανταγωνιστικότατου Αετού Κορυδαλλου στο γήπεδο της Νίκαιας και έκαναν το τρία στα τρία φτάνοντας τους εννιά βαθμούς και πλέον κρατούν την άνοδο στα χέρια τους.

Στο πρώτο μέρος οι φιλοξενούμενοι «βραχυκύκλωσαν» την «Προό» βάζοντας της δύσκολα. Πριν συμπληρωθεί το δεκάλεπτο σουτ των Ξενιτόπολου(2’) και Καλέργη(9’) πέρασαν μόλις άουτ, για να έρθει η πρώτη καλή στιγμή των «βυσσινί» στο 42’ με τον Μαναριώτη να βρίσκει με κεφαλιά το δοκάρι έπειτα από κόρνερ του Ατματσίδη. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Αετός έφτασε κοντά στο γκολ με τον Μούτσα να σουτάρει, τον Μένιο να αποκρούει και τον Κράσι σε σχεδόν κενή εστία να στέλνει την μπάλα άουτ.

Με την έναρξη της επανάληψης η Προοδευτική «ζωντάνεψε» και μόλις στο 46’ είχε δεύτερο δοκάρι μετά από ωραίο σουτ του Μπέλερη. Ωστόσο οι φιλοξενούμενοι στη συνέχεια αντέδρασαν βάζοντας την Προοδευτικη στα καρέ της. Στο 58’ ζήτησαν πέναλτι σε ανατροπή του Κράσι εντός περιοχής, ενώ στο 60’ ο Μούτσας από πλεονεκτική θέση έστειλε την μπάλα απελπιστικά άουτ. Κόντρα στη ροή του ματς ο Γιακούμπι λύτρωσε τους γηπεδούχους, όταν στο 61’ επιχείρησε σουτ από πλάγια θέση, η μπάλα βρήκε στον Ξενιτόπουλο, άλλαξε πορεία και νίκησε τον Καλογερά ανοίγοντας το σκορ . Ο Αετός προσπάθησε μέχρι το τέλος για την ισοφάριση , αλλά στις καθυστερήσεις η Προοδευτική «κλείδωσε» τη νίκη χάρη στο γκολ του νεοεισελθέντα Τσάγκαρη. Στη φάση του δεύτερου γκολ οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν στο διαιτητή Σταθόπουλο ότι είχε προηγηθεί επιθετικό φάουλ.

Ο ρέφερι από τη Δυτική Αττική  προσπάθησε να κρατήσει το παιχνίδι, αλλά  μερικές φάσεις του ξέφυγαν . Με σωστές υποδείξεις οι βοηθοί Τζαφόλιας(Ανατολική Αττική) και Δημόπουλος(Δυτική Αττική).

Από την Προοδευτική ξεχώρισε η αμυντική γραμμή με τους Κουσουρή, Μύρκο, Ζίζηλα και Παπανικόλα να είναι αποφασιστικοί  και παρόντες  σε όλες τις φάσεις, ενώ ακόμη ξεχώρισαν οι Μπέλερης και Γιακούμπι.

Ο Αετός για ακόμα ένα ματς παρουσιάστηκε δυνατός έχοντας κορυφαίους τους Ξενιτόπουλο, Καφαλίδη, Λέσι, Μούτσα και Κράσι.

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ: Μένιος, Κουσουρής, Μύρκος, Ζίζηλας, Παπανικόλας, Μπέλερης, Γιακούμπι(90’ Δηλαβέρης), Σαμαράς, Μαναριώτης(65’ Ζελέκου), Τζανέτος(70’ Τσάγκαρης), Ατματζίδης.

ΑΕΤΟΣ: Καλογεράς, Κουντουράς(23’ Κράσι), Ξενιτόπουλος, Καφαλίδης, Σύρμας, Σιδηρόπουλος, Λέσι, Καλέργης, Μπερίσα(76’ Μπαμπουλάκης), Μούτσας, Δρυμούσης.