Connect with us

4ος Όμιλος

Ηράκλειο: Ανακοίνωση με αιχμές για τη διαιτησία

Published

on

Με ανακοίνωση που την χαρακτηρίζει η επικεφαλίδα με τίτλο ‘διαιτητικές καινοτομίες (2)’, το Ηράκλειο θέλησε να εκφράσει για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες εβδομάδας τα παράπονα του για τη συμπεριφορά που λαμβάνει από τη διαιτησία στα περισσότερα παιχνίδια που έχει δώσει από την αρχή του πρωταθλήματος  με αποκορύφωμα εκείνο κόντρα στο Φωστήρα. Συγκεκριμένα, στο κείμενο στο οποίο εμπεριέχεται αρκετός τόνος ειρωνείας, οι ιθύνοντες των νερατζούρι καταγράφουν τα παράπονα που έχουν ενώ αναρτούν και το βίντεο με το πέναλτι που κέρδισε ο Φωστήρας τονίζοντας ότι η τελευταία φάση υπάρχει σε βίντεο για καλύτερη εμπέδωση. Να σημειωθεί ότι οι νερατζούρι εξέφρασαν τρομερά παράπονα κυρίως για δυο πέναλτι που δεν τους δόθηκαν αλλά και για το πέναλτι με το οποίο ο Φονέας πέτυχε το νικητήριο γκολ. Οπως γίνεται αντιληπτό στις τάξεις του συλλόγου άπαντες είναι εξαγριωμένοι με την γενικότερη στάση του Κορίνθιου Νεοφυτιάδη. Αναλυτικά, η ανακοίνωση: Διαιτητικών καινοτομιών συνέχεια ήταν η 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος της γ΄ εθνικής κατηγορίας όπου μετά από διακοπή μιας αγωνιστικής, οι διαιτητικές καινοτομίες συνεχίστηκαν με απόλυτη επιτυχία στο γήπεδο της Πρασίνου Λόφου, χαρίζοντας απίστευτες στιγμές στους φιλάθλους της ομάδος μας. Ήταν δε, τέτοιος ο ενθουσιασμός τους, που αρκετοί από αυτούς περίμεναν καρτερικά δυό μιση περίπου ώρες μετά τη λήξη του αγώνος την αποχώρηση της διαιτητικής ομάδας για να της εκφράσουν τις ευχαριστίες τους για τις αξέχαστες στιγμές που τους χάρισαν, οι πιο ενθουσιώδεις δε, ήθελαν να τους αγκαλιάσουν και να τους σφίξουν το χέρι αλλά απετράπησαν από τους πιο ψύχραιμους.

Όσοι, λοιπόν, βρέθηκαν στο γήπεδο της Πρασίνου λόφου παρακολούθησαν τους εξής νέους κανονισμούς διαιτησίας: α) οι λαβές ελληνορωμαϊκής πάλης επιτρέπονται πλέον, κυρίως στις Περιοχές Πέναλτυ και δεν αποτελούν παράβαση, β) όταν τρακάρουν δυο παίκτες της ίδιας ομάδος μεταξύ τους καταλογίζεται φάουλ υπέρ της ομάδος τους και σε περιπτώσεις που ο πιο κοντινός αντίπαλος βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη των πέντε μέτρων τιμωρείται με κίτρινη κάρτα, γ) το στοπάρισμα της μπάλας με το χέρι από αμυντικό εντός Περιοχής Πέναλτυ δεν τιμωρείται πλέον, δ) το κανονικό μαρκάρισμα εντός της Περιοχής Πέναλτυ τιμωρείται από δω και στο εξής με πέναλτυ όταν συμβαίνει κοντά στην κερκίδα που βρίσκονται οι οπαδοί της ομάδος που επιτίθεται και τέλος νέος τρόπος εκτέλεσης λακτίσματος πέναλτυ, χωρίς την παρουσία παικτών της ομάδος που δήθεν υπέπεσε στην παράβαση. Η τελευταία καινοτομία υπάρχει σε βίντεο για καλύτερη εμπέδωση της από όλους τους εμπλεκόμενους.

Κατόπιν όλων αυτών ο νέος Κανονισμός Διαιτησίας που γράφεται από την αρχή του πρωταθλήματος της γ΄ Εθνικής κατηγορίας βρίσκεται αρκετά κοντά στο να ολοκληρωθεί κι απομένουν μόνο λίγα κεφάλαια για να αρχίσει να εφαρμόζεται σε όλα τα γήπεδα.