Connect with us

perifanis

Εθνική για επικίνδυνες αποστολές

Αυτή η ομάδα έχει βαλθεί να μας τρελάνει με τα κατορθώματά της…

Published

on

Μακράν το χειρότερο ματς του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος απόψε (16/10), μετά την κατάκτηση του Euro 2004. Όμως αυτή η παρέα της Εθνικής, που μέσα από το χρονολόγιο όλων αυτών των επιτυχιών που έχει ζήσει την τελευταία δεκαετία, έχει αποκτήσει και κάτι που θα ζήλευαν πολλές άλλες διεθνής ομάδες σε όλο τον κόσμο. Την στόφα του νικητή.

«Οι Έλληνες είναι καλλιτέχνες της επιβίωσης», ατάκα του προπονητή της Γερμανίας Γιοακίμ Λεβ, πριν την μεταξύ μας αναμέτρηση για τα προημιτελικά του περασμένου Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος στην Πολωνία και την Ουκρανία. Δεν είχε και άδικο. Σε καμία περίπτωση δεν αξίζαμε την νίκη, κι όμως η Ελλάδα έπεσε από τον γκρεμό και έσκασε σε…πούπουλα. Αυτό το παιχνίδι ίσως να φανεί στην πορεία πιο κρίσιμο από κείνο της Παρασκευής στο «Καραϊσκάκη» με τους Βόσνιους. Η Εθνική μας έχει αποδείξει ότι πλέον είναι φτιαγμένη να παίρνει τέτοιες νίκες και μάλιστα με τον ίδιο ήρωα. Τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη. Ο Βορειοελλαδίτης επιθετικός με το γκολ που σημείωσε ρέφαρε το ανεπανάληπτο τετ α τετ που έχασε στον αγώνα με την Βοσνία και σίγουρα «ξύπνησε» σε πολλούς την νίκη πρόκριση επί της Ουκρανίας στο Κίεβο το 2010, στα μπαράζ για το Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής τότε.

Πλέον με αυτό το «χρυσό τρίποντο» βγάζουμε από το παιχνίδι για τα καλά τους Σλοβάκους και όπως αναμενόταν η πρώτη θέση θα κριθεί στο Σαράγιεβο σε έξι μήνες. Η αλήθεια είναι ότι ο Σάντος πρέπει να αλλάξει πολλά και έχει όλο τον χρόνο στην διάθεση του για τις καθοριστικές αναμετρήσεις που έρχονται.

 

Υ.Γ. Ο Κώστας Κατσουράνης σήμερα έφτασε τις 100 συμμετοχές. Και επιβράβευσε αυτό του το επίτευγμα με την ασίστ στο «χρυσό» τέρμα του «Σάλπι». Και κάτι ακόμα Για τον Κατσουράνη. Ακόμα ένας ποδοσφαιριστής σήμερα έγινε 100στάρης. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Οι δυο τους έχουν ακόμα ένα κοινό… Το ντεμπούτο τους και οι δύο το έκαναν την ίδια μέρα! 20 Αυγούστου του 2003…Βέβαια ο Κατσουράνης στα 24 και ο Κριστιάνο στα 18 του. Και η μοίρα έφερε την ίδια μέρα 16/10 του 2012 να συμπληρώσουν τις 100 συμμετοχές με τις εθνικές τους ομάδες. Η διαφορά τους είναι όμως στο…κλάμα!

 

Υ.Γ. 2 Η γκίνια με τους κεντρικούς αμυντικούς στην Ελλάδα δεν έχει τελειωμό. Μετά τον Αβράαμ Παπαδόπουλο στο Euro, τον Κυριάκο Παπαδόπουλο με την ομάδα του στην Σάλκε και την προηγούμενη Παρασκευή τον Στέλιο Μαλεζά, σήμερα ο κλήρος έπεσε στον Δημήτρη Σιόβα που υπέστη θλάση. Μιλάμε για ανεπανάληπτο ρεκόρ. Ευτυχώς που το επόμενο παιχνίδι είναι σε έξι μήνες, ώστε να μπορούν όλοι οι παραπάνω να επανέλθουν…Γιατί μόνο ο Σωκράτης μας έμεινε.

 

Φώτης Περιφάνης

 

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply