Connect with us

MAGAZINE

«Βούλιαξαν» τα Ιωάννινα στο 11ο Motor Festival!

Published

on

Χιλιάδες θεατές στο Π.Ε.Α.Κ.Ι. – Επόμενος σταθμός η Λάρισα το τριήμερο 18-20 Μαΐου

 

Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός στα καλύτερα του! Μόνο η συγκεκριμένη  φράση μπορεί να περιγράψει συνοπτικά και με σαφήνεια τα όσα εκτυλίχθηκαν στο 11ο Motor Festival των Ιωαννίνων, που άνοιξε εντυπωσιακά την αυλαία του την περασμένη Παρασκευή και την έκλεισε εξίσου φαντασμαγορικά χθες βράδυ (1/4).

Χιλιάδες θεατές βρέθηκαν στο Π.Ε.Α.Κ.Ι. το προηγούμενο τριήμερο και βίωσαν από κοντά και με τον ιδανικότερο τρόπο τη μαγεία του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Βλέπετε η τριπλή αρένα δράσης του 11ου Motor Festival τα είχε όλα! ΕντυπωσιακάShows κυριολεκτικά από όλους τους χώρους του Motor Sport από τους επαγγελματίες οδηγούς του Motor Festival, «μάχες» οχημάτων που έκοβαν την ανάσα, τον ιστορικό «Γύρο του θανάτου», προσομοιωτή αγωνιστικής οδήγησης για μικρούς και μεγάλους, Paramotor, χορευτικές και μουσικές επιδείξεις και χιλιάδες δώρα.

Ο στόχος που είχε τεθεί από τους διοργανωτές, αλλά και από τον Δήμο Ιωαννιτών και την Ένωση ξενοδόχων Ιωαννίνων, που υποστήριξαν και φέτος τη διοργάνωση, ξεπεράστηκε κατά πολύ! Οι χιλιάδες που βρέθηκαν στο Motor Festival αποτέλεσαν το κλειδί της τεράστιας επιτυχία. Μάλιστα ένα πολύ μεγάλο ποσοστό αφορούσε επισκέπτες που ήρθαν άλλες περιοχές της Ελλάδας, γεγονός που ανέδειξε τον σπουδαίο αθλοτουριστικό χαρακτήρα της διοργάνωσης.

Το σημαντικό, όμως, είναι ότι οι επισκέπτες ανταμείφθηκαν από το θέαμα, που δίχως υπερβολή κι όσο κι αν αυτό ακούγεται τετριμμένο ήταν φαντασμαγορικό. Άνθρωποι, μάλιστα, που δεν είχαν σχέση με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό μαγεύτηκαν απ’ όσα είδαν και το ανέδειξαν αυτό και μέσω των social media όπου το hashtag Motor Festival πήρε.. φωτιά.

Η αυλαία του 11ου Motor Festival έπεσε το βράδυ της Κυριακής 1η Απριλίου με τον διοργανωτή και παρουσιαστή του φεστιβάλ να δηλώνει δια μικροφώνου και προτού τα βεγγαλικά κάνουν τη νύχτα μέρα: «Έληξε το 11ο Motor Festival και αισθανόμαστε περήφανα πως ο πήχης έχει ανέβει πολύ ψηλά. Το μήνυμα επιβεβαίωσης για την πιο δημοφιλή γιορτή της μηχανοκίνησης είναι ένα: Είμαστε πολύ καλοί για να είμαστε αληθινοί! Δεν είναι Πρωταπριλιά, πραγματικότητα είναι! Επόμενος σταθμός η Λάρισα το τριήμερο 18-20 Μαΐου για το 12ο Motor Festival. Εμείς συνεχίζουμε εσείς ακολουθήστε μας».

Μάλιστα όλη την Κυριακή στα Γιάννενα έριχνε καταρρακτώδη βροχή και παρ’ όλα αυτά ο κόσμος έμενε στη θέση του στο Π.Ε.Α.Κ.Ι. με τον Μιχάλη Κοντιζά να συμπληρώνει ικανοποιημένος: « Όταν με βροχή χαλάζι και πολύ κρύο καταφέρνεις να κρατάς χιλιάδες επισκέπτες με τα μωρά τους στα καρότσια και τα παιδιά τους στο χέρι κάτω από τις ομπρέλες για όλη την ημέρα ως τις 21:00 το βράδυ , αυτό δείχνει το επίπεδο του θεάματος στο 11ο Motor Festival»!

Το ταξίδι του Motor Festival για το 2018 θα συνεχιστεί, λοιπόν, στη Λάρισα το τριήμερο 18 έως και 20 Μαΐου και ήδη οι διοργανωτές έχουν σχεδιάσει επί χάρτου το concept για να πάνε ένα ακόμη βήμα πιο μπροστά τη μεγαλύτερη γιορτή του ελληνικού Motorsport.