Connect with us

4ος Όμιλος

Συνέντευξη Μ. Χατζηαλέξη: Πρωτόγνωρο αυτό που ζω στον Ιωνικό

Published

on

Ίσως πρόκειται για την ομάδα που έχει περάσει τις περισσότερες…. περιπέτειες από την στιγμή που υποβιβάστηκε από την Football League ωστόσο χάρις στον κόσμο του κατάφερε να ορθώσει ανάστημα και να προχωρήσει αξιοπρεπώς και πέραν του δυνατού. Η κατάσταση του Ιωνικού φέτος μετά την αποχώρηση του κ. Σπανού από την διοίκηση περνούσε σε μεταβατικό στάδιο και αυτό διότι το φορτίο θα έπεφτε πάλι στους ‘Rangers’. Η χρονιά ξεκίνησε ιδανικά, όμως, οι δραματικές εξελίξεις που έλαβαν χώρα τον Δεκέμβρη επηρέασαν  την ομάδα σε τέτοιο βαθμό με αποτέλεσμα να αναγκάσουν την διοίκηση να πραγματοποιήσει μια νέα προσπάθεια και πάλι από το μηδέν. Η πρόταση που γίνεται από την διοίκηση στον Μαργαρίτη Χατζηαλέξη να αναλάβει την τεχνική ηγεσία αποτέλεσε ρίσκο για τον έμπειρο κόουτς ωστόσο ο ίδιος το είδε σαν μια νέα πρόκληση ώστε να σώσει την παρτίδα για το σωματείο. Ο ίδιος δεν ήταν η πρώτη φορά που αναλαμβάνει μια τόσο ιστορική ομάδα η οποία είχε δύσκολο έργο αφού πριν από μερικά χρόνια το κάνει για χάρη του Εθνικού Πειραιά αυτή τη φορά. Ο ίδιος παραχώρησε συνέντευξη όπου λίγους μήνες μετά την θετική απάντηση που έδωσε στην διοίκηση, βλέπει την ομάδα που είχε σχεδόν τους μισούς και πλέον παίκτες από το εφηβικό να βρίσκεται με το ένα πόδι στην Γ’ Εθνική και τη νέα σεζόν, πλέκοντας το εγκώμιο συνεργατών, παικτών, διοίκησης και κόσμου. Αναλυτικά, τα όσα τόνισε:

-Ποιος ήταν ο λόγος που αποφασίσατε να απαντήσετε θετικά στον Ιωνικό;

Ήταν ρίσκο για εμένα όταν μου έγινε αυτή η πρόταση αλλά το όνομα Ιωνικός και οι άνθρωποι που είναι στο σύλλογο με ανάγκασαν να μην μπορώ να αρνηθώ σε αυτή τη δύσκολη στιγμή και επειδή έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου και έχοντας βρεθεί σε ανάλογες καταστάσεις και σε άλλες ομάδες δόξα το θεό μέχρι τώρα τα έχω καταφέρει μια χαρά. Σημαντικό ρόλο στην απόφαση μου έπαιξε το γεγονός ότι υπήρχαν ποδοσφαιριστές στην ομάδα που διαθέτει αρκετή ποιότητα και ήξερα ότι μπορώ να στηριχθώ πάνω τους.

– Πως κρίνετε την πορεία σας από την ημέρα που αναλάβετε;

Η αλήθεια είναι οτι όταν ανέλαβα την ομάδα είχαν αποχωρήσει 8 με 9 παίκτες. Στα δυο πρώτα ματς με Ατρόμητο Πειραιά και με Τριγλια ειχαμε 6-7 παιδια απο το εφηβικό στην 18αδα και από εκει και πέρα ήταν δύσκολα. Αλλά μετά τις προσθήκες που έγιναν και αφού γνωρίστηκαν οι παίκτες μεταξύ τους και μπαίνοντας στη φιλοσοφία τη δική μου, η ομάδα άρχισε να βελτιώνεται και αυτό φάνηκε μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

-Τι σημαίνει για τον Ιωνικό να κερδίσει μέσα στον Ταύρο τον πρωτοπόρο Φωστήρα;

Ήταν μεγάλη νίκη απέναντι σε μια ομάδα που ήταν αήττητη μέσα στην έδρα της και πρώτη στη βαθμολογία. Από εκεί και πέρα, είχαμε μιλήσει κατά τη διάρκεια της εβδομάδας στους παίκτες και είχαμε πει ότι για να μας θυμάται ο κόσμος θα πρέπει να κάνουμε το διπλό σε αυτή την έδρα. Το βασικό πάνω απ’ όλα είναι ότι ο Ιωνικός αποτελεί μια μεγάλη ομάδα και αποδεικνύει ότι βάση του ονόματος δεν καταλαβαίνει από καμία έδρα.

-Πως αισθάνεστε που την ερχόμενη αγωνιστική θα αντιμετωπίστε την πρώην σας ομάδα;

Ο Εθνικός ήταν μεγάλο ρίσκο για εμένα όταν τον ανέλαβα αφού η ομάδα είχε τρία δελτία στην κατοχή της και αποτέλεσε νέα πρόκληση. Εκ των υστερών έτσι όπως έγινε θεωρώ ότι δικαιώθηκα και εγω και μαζί με τον κ. Αγγελόπουλο στην μετέπειτα πορεία της ομάδας. Από εκεί και πέρα είναι ένα παιχνίδι σαν όλα τα άλλα. Σίγουρα για εμένα είναι ένα ιδιαίτερο ματς γιατί έχω κάνει αρκετούς φίλους αλλά δυστυχώς για 90′ θα βρεθώ απέναντι από την ομάδα’.

-Είστε ικανοποιημένος από την συγκομιδή σας;

Νομίζω ότι με 43 βαθμούς η ομάδα θα έχει σωθεί. Δεν πρόκειται να πάει παραπάνω πιστεύω ο δείκτης παραμονής.

-Τι σημαίνει για τον Μαργατίτη Χατζηαλέξη να συνεργάζεται με τη διοίκηση-φιλάθλους;

Η πραγματικότητα είναι ότι δεν έχω αντιμετωπίσει το παραμικρό πρόβλημα. Ο κ. Παλαιοχωρίτης μου επιτρέπει εν λευκώ να διαχειρίζομαι σχεδόν τα πάντα γύρω από την ομάδα και ζω με ανθρώπους που τρέχουν σε καθημερινή βάση με τη ομαδα και αυτο που βιώνω είναι κάτι πρωτόγνωρο

-Βάση των δυσκολιών που αντιμετωπίζει ο Ιωνικός, πως κρίνετε την προσπάθεια που γίνεται στην ομάδα;

Νομίζω ότι αυτά τα παιδιά είναι κάτι περισσότερο από επαγγελματίες αλλά έχουν συναίσθηση και σε ποια ομάδα βρίσκονται. Με τα τελευταία αποτελέσματα ο κόσμος και οι παράγοντες που ήταν παλαιότερα στο σύλλογο έρχονται πιο κοντά στην ομάδα για να βοηθήσουν την διοικούσα επιτροπή με πρώτο και κύριο τον κ. Σπανό. Μέχρι να τελειώσει η φετινή σεζον, οι παίκτες θα είναι ευχαριστημένοι και αυτό θα φανεί. Το βασικό είναι ότι τα παιδιά δείχνουν τρομερή διαθεση στην προπόνηση και  θεωρώ ότι για εμένα είναι πολύ σημαντικό που φεύγω γεμάτος από την προπόνηση.

-Πως κρίνεται με την μικρή προσέλευση του κόσμου στην Νεάπολη;

Νομίζω ότι ο κόσμος πρέπει να έρχεται στο γήπεδο, να γεμίζει τη Νεάπολη γιατί γίνεται μια νέα προσπάθεια γεμάτη υγεία, τουλάχιστον στους δυο μηνες που είμαι εγω εδω περα και για να συνεχιστεί αυτη τη προσπαθεια θα χρειαστει και η βοήθεια του κοσμου. Με πρώτο το παιχνίδι του Εθνικού, ο κόσμος θα πρέπει να γεμίσει τη Νεάπολη γιατί και οι παίκτες θα αισθανθούν ακόμη καλύτερα και εμείς θα ξέρουμε ότι έχουμε τη στήριξη του.

-Πως κρίνετε το επίπεδο του πρωταθλήματος σε σχέση με πέρυσι;

Νομίζω ότι το πρωτάθλημα είναι μοιρασμένο σε δυο κομμάτια. Είναι κάποιες ομάδες που έχουν εγκαταλείψει την προσπάθεια και θεωρώ ότι το πρωτάθλημα σε γενικές γραμμές είναι δυο ταχυτήτων. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν ομάδες οι οποίες μπορούν αν πάσα στιγμή να βρεθούν από την 7η μέχρι την 3η θέση και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Ο Φωστήρας κάνει μια τρομερή προσπάθεια μαζί με την Τριγλια αλλα ο ΟΦΗ που κανεις δεν τον ειχε ξεγραψει και με το ντεμαράζ που κάνει στο β γύρο δείχνει ότι μπορεί να πετύχει το στόχο της ανόδου. Πιστεύω οτι θα ειναι ενα πρωταθλημα συναρπαστικό μέχρι το τέλος. -Πως βλέπετε τις ομάδες που παλεύουν για την παραμονή; Νομίζω ότι είναι συναρπαστικό αυτό που γίνεται γιατί βλέπουμε μια Επισκοπή που έχει συνέλθει, ένα Ηράκλειο που παλεύει τα ματς και ο Ατρόμητος που έχει ενισχυθεί σημαντικά. Αστέρας Βάρης και Ηλυσιακός θα δώσουν επίσης την μάχη τους αν και εκκρεμεί απ’ όσο ξέρω και η ένσταση.

-Ποιον ποδοσφαιριστή έχετε ξεχωρίσει στο φετινό πρωτάθλημα πέραν της δικής σας ομάδας;

Μεγάλη εντύπωση μου έχει κάνει ο Δωροβίνης με τη φρεσκάδα που δείχνει φέτος στο πρωτάθλημα, ο Δάρρας, ο Γούλας, ο Μαρτίνος, ο Λάσκαρης, ο Βασιλείου, ο Παπαδόπουλος και ο Πασαλίδης. Επίσης ο Σούφλας πραγματοποιεί αρκετά καλή σεζόν όντας πρώτος σκορερ τη ομάδας του.

-Τι είναι αυτό που σας έχει απογοητεύσει από το φετινό πρωτάθλημα;

Δεν είναι κάτι συγκεκριμένο. Άλλωστε σε ένα πρωτάθλημα δεν μπορούν όλα να είναι τέλεια πόσο μάλλον στην Ελλάδα. Αυτό που με γοητεύει στον Ιωνικό είναι το γήπεδο που διαθέτει αλλά και οι χώροι του. Σαν προπονητής αισθάνομαι πάρα πολύ όμορφα και 100% επαγγελματίας. Το γήπεδο προσωπικά θεωρώ ότι αποτελεί το Α’ και το Ω σε μια ομάδα.

-Στον επίλογο του ο έμπειρος κόουτς αναφέρθηκε και στους συνεργάτες του λέγοντας:

Είμαι πολύ ευχαριστημένος για τη συνεργασία που έχουμε με τον άμεσο συνεργάτη του, Γιάννη Γαζή, τον γυμναστή Νίκο Παραρά, τον προπονητή τερματοφυλάκων, Γιάννη Χατζημαρινάκη τον αναλυτή αγώνων που είναι ένα νέο παιδί όπως είναι ο Δημήτρης Ξουρής, το γενικό αρχηγό, Παναγιώτη Σκαφτούρο που είναι πάντα κοντά μας και τον φροντιστή της ομάδας, Γιώργο Γεωργίτση και τον φυσιοθεραπευτή, Παναγιώτη Μπριμπο.