Connect with us

slideshow

Στον “αέρα” το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής

Published

on

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες stoplekto.gr τις επόμενες ώρες η ΕΠΟ αναμένεται να δώσει στην δημοσιότητα κατάλογο με 14 σωματεία  που παίρνουν μέρος στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και που είχαν δηλώσει πριν την έναρξη του πρωταθλήματος την συμμετοχή των ομάδων τους στα αντίστοιχα πρωταθλήματα Υποδομών των Ενώσεών τους (ΕΠΣ) και στην πορεία δεν πήραν κανονικά μέρος σε αυτό.

Βάση της προκήρυξης του πρωταθλήματος στο άρθρο 4 περί ειδικών διατάξεων και συγκεκριμένα στην παράγραφο (ε) περί υποδομών, αναφέρεται ρητά  ότι σε περίπτωση ένας σύλλογος που δεν έχει συμμετάσχει πλήρως στα  πρωταθλήματα υποδομής της Ε.Π.Σ. ενώ έχει δηλώσει συμμετοχή απαγορεύεται η συμμετοχή του με όλες τις προβλεπόμενες  κυρώσεις, στους αγώνες πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής, έως την συμμόρφωσή του με την παραπάνω υποχρέωσή του.

Είναι λοιπόν φανερό ότι η εξέλιξη αυτή θα φέρει ανατροπή στην κατάταξη του βαθμολογικού πίνακα των ομίλων που οι 14 σύλλογοι αγωνίζονται , φέρνοντας τα πάνω κάτω στην εξέλιξη του πρωταθλήματος. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα στους 14 αυτούς συλλόγους περιλαμβάνονται και ομάδες του 5 και 6 ομίλου.

Αναλυτικά η συγκεκριμένη διάταξη της προκήρυξης αναφέρει τα εξής

Άρθρο 4. Ειδικές Διατάξεις.

Παράγραφος (ε.) Ομάδες Υποδομής:

Όλα τα Σωματεία υποχρεούνται να συμμετάσχουν, με την ανάλογη ομάδα, στο Πρωτάθλημα Υποδομών της Ε.Π.Σ. στην οποία ανήκουν.
Το Σωματείο υποχρεούται, πριν την έναρξη του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας , να υποβάλει στην Ε.Π.Ο. (υπόψη της Επιτροπής Γ΄ Εθνικής) αντίγραφο της Δήλωσης Συμμετοχής στο ως άνω πρωτάθλημα.
Σε περίπτωση που δεν συμμετάσχει πλήρως, ενώ έχει δηλώσει συμμετοχή, στα  πρωταθλήματα υποδομής της Ε.Π.Σ. απαγορεύεται η συμμετοχή του, με όλες τις προβλεπόμενες  κυρώσεις, στους αγώνες πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής, έως την συμμόρφωσή του με την παραπάνω υποχρέωσή του.
Η Επιτροπή Γ΄ Εθνικής έχει το δικαίωμα να ζητεί, όποτε αυτή κρίνει απαραίτητο, επίσημη ενημέρωση από τις Ε.Π.Σ. για το θέμα.

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply