Connect with us

4ος Όμιλος

Μέγας Καμαρά και θαυμαστά τα έργα του!

Published

on

Ήταν δεδομένο ότι ο Ιωνικός δεν θα μπορούσε να έχει εύκολο έργο στον αγώνα με τον Ηλυσιακό για πολλούς λόγους. Ο ένας είχε να κάνει με το γεγονός ότι καλούνταν να αντιμετωπίσει μια ομάδα που δεν θα είχε άγχος η οποία θα έδινε στο γήπεδο ό,τι είχε και δεν είχε για να πάρει το θετικό αποτέλεσμα και ο άλλος επειδή το συγκρότημα του Αλέκου Ρίζου θα έπαιζε αρκετά καλά το παιχνίδι της αντεπίθεσης.

Αυτό συνέβη αφού ο σύλλογος από του Ζωγράφου παρά τις απουσίες πήγε στη Νεάπολη με στόχο να βάλει δύσκολα στον Ιωνικό, με το συγκρότημα της Νεάπολης να παίρνει τη νίκη με σκορ 4-3, στο καλύτερο φετινό παιχνίδι του 4ου ομιλου.

Η ομάδα του Ηλυσιακού όντας καλά στημένη στον αγώνα στο μεγαλύτερο σημείο του και παίζοντας με μεγάλη επιτυχία τη κόντρα επίθεση, έχοντας σε καλή ημέρα τους Μάλτσι και Ιωάννου λίγο έλειψε να κάνει τη ζημιά, όμως τα ατομικά λάθη της στοίχισαν.

Η εικόνα των γηπεδούχων ήταν κακή στα από το 20′ μέχρι το 58′ με αποτέλεσμα να βρεθεί να κυνηγάει το σκορ αφού ο Ηλυσιακός προηγήθηκε με 3-1.

Εν τελει η ομάδα του Ιωνικού ανέβασε στροφές και αφού ο Ανρί Καμαρά για ακόμη μια φορά βρέθηκε σε καλή ημέρα χάρισε στους ‘μπλε’ τη νίκη αυξάνοντας τη διαφορά από τον Εργοτέλη στους επτά βαθμούς (εχει ματς λιγότερο). Σημαντική η συμβολή του Αργυρίου που με τα δυο γκολ που πέτυχε έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη νίκη των Νικαιωτών.

Από την άλλη, ο Ηλυσιακός παρέμεινε στην προτελευταία θέση ωστόσο αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους ‘κιτρινόμαυρους’ για την αγωνιστικότητα που έβγαλαν παρότι έπαιξαν με αρκετές απουσίες

Στο α’ μέρος οι φιλοξενούμενοι είχαν καλή ευκαιρία στο 5′ με το σουτ του Κάλφα να περνάει άουτ. Στο 6′ ο Σηφάκης έδιωξε σε κόρνερ δύσκολα το σουτ του Αργυρίου, με τους ‘μπλε’ να ανοίγουν το σκορ με τη συμπλήρωση 10′. Ο Καραλής εκτέλεσε το κόρνερ και ο Μεϊμάρογλου με ωραία κεφαλιά έκανε το 1-0.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα ο διακόπτης ξαφνικά έκλεισε για τον Ιωνικό, με τον Ηλυσιακό να παίζει έξυπνα το παιχνίδι της κόντρας επίθεσης και να φτάνει στην ισοφάριση στο 27′ με κεφαλιά του Ιωάννου μετά το φάουλ του Πιπίνη. Σα να μην έφτανε αυτό ο Κούντου στις καθυστερήσεις του α’ μέρους έκανε το 1-2, παγώνοντας την ήδη… παγωμένη Νεάπολη.

Στην επανάληψη ο Ιωνικός μπήκε δυνατά με το Σαπαλίδη στο 47′ να στέλνει τη μπάλα άουτ.

Στο 58′ ο Μάλτσι με ωραίο σουτ φόρτισε με περισσότερο άγχος τους γηπεδούχους κάνοντας το 1-3, με τους γηπεδούχους να αντιδρούν άμεσα και να μειώνουν στο 61′ με τον Αργυρίου μετά από ωραία ασίστ του Σαπαλίδη. Στο 76′ ο ίδιος ποδοσφαιριστής έκανε το 3-3 φτάνοντας τα οκτώ τέρματα στο πρωτάθλημα.

Στα τελευταία λεπτά ο Ιωνικός πίεσε και κατάφερε στο 85′ με το συνήθη ύποπτο Ανρι Καμαρά να πετύχει μια μεγάλη ανατροπή και να φτάσει, έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι σε μια τεράστιας σημασίας νίκη. Ο Σενεγαλέζος επιθετικός με ωραία κεφαλιά νίκησε το  Σηφάκη και διαμορφωσε το τελικό 4-3.

ΙΩΝΙΚΟΣ (Ηλίας Καλοπήτας) Λέτσο, Παντελίδης, Σικαλιάς (89′ Βουρλούμης), Προβατίδης, Μεϊμάρογλου, Ζαφειρίδης, Σιμιτσής (31′ λ.τρ. Καμαρα), Πέεφ, Σαπαλιδης, Αργυρίου, Καραλής (65 Ντουλιας).

ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ (Αλέκος Ρίζος) Σηφάκης, Γραμματίκας, Ρόππας, Πέττας, Πιπίνης, Αμανατίδης, Κούντου (56 Τσινιας), Κάλφας, Μέξης, Ιωάννου Μάλτσι.