Connect with us

6ος Όμιλος

Μάγκικη ανατροπή ο Εθνικός, 3-1 τη Ρόδο

Published

on

Μόνο ομάδες με μεγάλη δυναμική, ιστορία, κόσμο και προσωπικότητα μπορούν να αντιδράσουν όταν βρεθούν πίσω στο σκορ σε ένα ντέρμπι.

Ο Εθνικός το απέδειξε στο πρώτο επίσημο ματς της χρονιάς αφού παρότι είδε τη Ρόδου να προηγείται μεταμορφώθηκε στο β’ ημίχρονο κατάφερε μέσα σε 15′ να ανατρέψει το 0-1 του α’ μέρους και να πάρει μια μεγάλη νίκη με 3-1 μειώνοντας τη διαφορά από την πρωτοπόρο Προοδευτική στο τρίποντο.

Το συγκρότημα του Νίκο Νεντίδη παρότι ξεκίνησε δυναμικά στο α’ μέρος στη συνέχεια δεν βρήκε λύσεις αφού η ομάδα του Τίμου Καβακά ήταν απόλυτα διαβασμένη και έκλεισε τους διαδρόμους χτυπώντας στο τέλος του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ανατρέψουν την εις βάρους τους κατάσταση και σε αυτό συντέλεσε η είσοδος των Μακρυγιάννη και Σωπαση που έδωσαν άλλη πνοή.

Πολύ καλό ντεμπούτο από πλευράς Εθνικού έκαναν οι Γκέσιος και Τεγούσης που έδωσαν ποιότητα.

Όσον αφορά τη Ρόδο από τη στιγμή που προηγήθηκε στο ματς κλήθηκε να διαχειριστεί το ματς όμως δεν τα κατάφερε αφού από τη στιγμή που ισοφαρίστηκε δεν βρήκε τις λύσεις.

 

Μόλις στο 3′ ο Κατσικοκέρης έκρυψε τη μπάλα με το Ρομάνο όμως το σουτ του πρώτου σταμάτησε στο σώμα του Δαβρή. Στο 5′ ο Σικαλιάς μπλόκαρε το σουτ του Παβίσειβιτς, με τον Παναγόπουλου στο 7′ να διώχνει εντυπωσιακά τη κεφαλιά του Ρούσση στο φάουλ του Τεγούση.

Στο 11′ απίστευτη μπαλιά του Στασινου στη πλάτη της άμυνας το παράλληλο και τρομερό σουτ του Γκέσιου πέρασε μόλις άουτ.

Στο 18′ ο Κατσικοκέρης είδε τη κεφαλιά που έπιασε μετά τη σέντρα του Ρομάνο να φε΄γει άουτ, με τη Ρόδο να χτυπάει στη δεύτερη επίσκεψη της στα αντίπαλα καρέ.

Ο Νάκας έγινε αποδέκτης της μπάλας και με κεφαλιά έκανε το 0-1.

Στην επανήλψη ο Εθνικός προσπάθησε να αντιδράσει με την πρώτη φάση να ανήκει στη Ρόδο όταν το σουτ του Παβισεβιτς κατέληξε στην αγκαλιά του Σικαλιά.

Στο 54′ έγινε το 1-1 για την ομάδα του Πειραιά όταν ο Κατσικοκέρης πετάχτηκε καρδιά ης άμυνας και με προβολή ισοφάρισε.

Στο 57′ ο Μίνγκας έκανε τη σέντρα σουτ ο Μπανγκουρά έπιασε τη κεφαλιά όμως ο Σικαλιάς ήταν στη σωστή θέση και έδιωξε κόρνερ.

Στο 69 ο Εθνικός γύρισε το ματς όταν ο Στασινός επιχείρησε τη σέντρα και ο Μκρτσιν σε προσπάθεια του να διώξει έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Παναγόπουλου κάνοντας το 2-1.

Στο 75′ ο Μακρυγιάννης έκανε το σουτ με τη μπάλα να φεύγει αουτ.

Η Ρόδος από το σημείο αυτό και έπειτα βγήκε μπροστά και έτσι ο Εθνικός καταφερε να καθαρίσει το ματς όταν ο Κατσικοκέρης σε μια αντεπίθεση πέρασε τον Παναγόπουλο και με σουτ έκανε το 3-1.

ΕΘΝΙΚΟΣ (Νίκος Νεντίδης) Σικαλιάς, Στασινός,Γερόλυμος (82′ Μαναλης), Κρητικός, Ρούσσης, Κωνσταντίνου, Γκέσιος (55′ Γκεσιος), Τεγούσης (66′ Σωπασης), Κατσικοκέρης, Ρομάνο (88′ Κατιδης), Παυλάκης.

ΡΟΔΟΣ (Τίμος Καββακάς) Παναγόπουλος, Ιμεραλιλάι, Κουρούπης, Δαβρής, Μκρτσιαν, Πότσι (71′ Καντιμοίρης), Μίνγκας (82′ Ευγενικος), Αυγενικού, Παβίσεβιτς, Νάκας (61′ Μπανγκουρά), Πινδώνης.