Connect with us

4ος Όμιλος

Ηλυσιακός-Προοδευτική 0-0

Published

on

Ο Ηλυσιακός δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την ήττα της ΑΕΕΚ ΙΝΚΑ από τη Θύελλα Ραφήνας και να αυξήσει τη διαφορά του από τη τελευταία θέση αφού έμεινε στο 0-0 με την Προοδευτική.

Οι ‘κιτρινόμαυροι’ παρότι κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια κυρίως στο β’ μερος δεν κατάφεραν να πάρουν τη νίκη αυξάνοντας παρ’ όλα αυτά στους δυο βαθμούς τη διαφορά τους από τους Χανιώτες.

Από την άλλη, η Προοδευτική έπαιξε χωρίς να έχει κίνητρο βαθμολογικό ωστόσο στάθηκε αρκετά καλά στο γήπεδο έχοντας ως κύριο στόχο να απειλήσει στην αντεπίθεση και με τον Λέκκα που βρέθηκε σε πολύ καλή ημέρα.

Στο 1′ η κεφαλιά του Ιωάνου σταμάτησε στην αγκαλιά του Μπαντίκου, με τον Πιπίνη στο 5′ να σεντράρει και ο τερματοφύλακας της Προοδευτικής να απομακρύνει δύσκολα. Στο 12′ το φάουλ του Λέκκα έφυγε άουτ, ενώ στο 25′ την ίδια κατάληξη είχε το ψαλίδι του Ιωάννου. Στο 29′ ο Μάλτσι έκανε το σουτ και ο Ιωάννου που βρέθηκε στην πορεία της μπάλας δεν μπόρεσε να προλάβει τη μπάλα που έφυγε παράλληλα απο την εστία της ‘Προο’. Στο 32′ ο Λέκκας γύρισε επικίνδυνα τη μπάλα όμως οι αμυντικοί του Ηλυσιακού απομάκρυναν, με τους γηπεδούχους να χάνουν μεγάλη ευκαιρία στο 35′. Συγκεκριμένα, μετά από φάουλ του Μπίρη, ο Θαναηλάκης πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Ιωάννου που ήταν ο τελικός αποδέκτης με σουτ έστειλε τη μπάλα μόλις άουτ.

Στο 40′ ο Ρόππας εκτέλεσε το κόρνερ και ο Μπαντίκος παρά την άστοχη του έξοδο είδε τη μπάλα να καταλήγει παραλληλα από την εστία του.

Στην επανάληψη ο Ηλυσιακός πίεσε ακόμη περισσότερο όμως έπεσε πάνω σε μια καλοστημμένη άμυνα που… διάβαζε στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα σωστά όλες τις φάσεις.

Στο 71′ ο Σηφάκης πρόλαβε τον Μανιδάκη προτού ο νεαρός άσος της Προοδευτικής κάνει το 0-1 ενώ στο 76′ όλος ο πάγκος των φιλοξενούμενων διαμαρτυρήθηκε θεωρώντας ότι κακώς ο Λέκκας υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ κι ενώ έβγαινε μόνος του απέναντι από τον Σηφάκη. Στο 77′ ο Σηφάκης μπλόκαρε χωρίς δυσκολία το σουτ του Μπέλερη ενώ στο 83′ ο Λέκκας είδε το σουτ που επιχείρησε να καταλήγει λίγο άουτ. Στο 86′ ο Ρόππας έκανε το σουτ όμως η μπάλα κατέληξε στα σώματα των αμυνόμενων της Προοδευτικής, ενώ στο 87′ ο Μπέλερης πρόλαβε τον Ιωάννου πριν σουτάρει μέσα από την περιοχή.

Η  Προοδευτική ολοκλήρωσε τον αγώνα με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Παπανικόλα στο 90+1 με δεύτερη κίτρινη.

ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ (Δημήτρης Παπασπύρου) Σηφάκης, Μέξης, Πιπίνης (28′ λ.τρ. Ρόπας), Ντούμπερετ, Μπίρης, Αμανατίδης, Κουντου, Μάλτσι (83′ Πουλάκης), Ξαγοράρης, Θαναηλάκης (66′ Κάλφας), Ιωάννου.

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ (Πάρης Ανδράλας) Μπαντίκος, Κουσουρής (72′ Κανελλόπουλος), Παπανικολάς, Ξυγκάκης, Ντάλλας, Ζίζηλας, Πέππας (62′ Ζαχαράτος), Μπέλερης, Χρήστου (51′ Μανιδάκης), Λέκκας, Ατματσιζης.