Connect with us

4ος Όμιλος

Επιστροφή στις νίκες για Ιωνικό στο ντεμπούτο του Καραδήμου, 2-0 τη Ρόδο

Published

on

Ανανεωμένος παρουσιάστηκε ο Ιωνικός στο ντεμπούτο του Λουκά Καραδήμου στην αναμέτρηση με τη Ρόδο στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστική, με την ιστορική ομάδα της Νίκαιας να επικρατεί με 2-0 αποδίδοντας κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο, επιστρέφοντας στα θετικά αποτελέσματα.

Οι ‘μπλε’, έχοντας ματς περισσότερο από τον Εργοτέλη, παρέμειναν στην κορυφή του 4ου ομίλου χάρις σε γκολ των Αργυρίου στο 44′ και Πέεφ στο 55′ και θα κατέβουν με ανεβασμένη ψυχολογία στο ματς-τελικό στην Κρήτη κόντρα στον ΠΟΑ σε 15 ημέρες.

Από την άλλη η Ρόδος δεν κατάφερε να δώσει συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα μετά τη νίκη κόντρα στην Τριγλία παραμένοντας στους 24 βαμθούς και την 9η θέση.

Όσον αφορά την εικόνα του αγώνα, οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή και προσπάθησαν με πλαγιοκοπήσεις και κάθετο ποδόσφαιρο να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα

Η Ρόδος από την πλευρά της αμύνθηκε αρκετά καλά και προσπάθησε να… χτυπήσει στην κόντρα χάνοντας καποιες ευκαιρίες με τους Ευγενικό, Στεφανίδη και Τορεζάνι.

Στο 6′ ο Καμαρά γύρισε στον Αργυρίου και ο τελευταίος με σουτ έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ.

Στο 12′ ο Ιωνικός είχε την ευκαιρία να προηγηθεί όταν ο Καμαρά ταλαιπώρησε τους αντίπαλους αμυντικούς και αφού έκανε το σουτ είδε τον Πάππο να πέφτει στη γωνία του και να διώχνει τη μπάλα. Στο 15′ το σουτ του Σιμιτσή έφυγε άουτ, ενώ στο 19′ ο Στεφανίδης έκανε το σουτ γι ατη Ρόδο και τη μπάλα έφυγε μόλις άουτ.

Στο 29′ ο Αργυρίου έκανε το ωραίο σουτ με τον Πάππο να διώχνει για ακόμη μια φορά. Στο 33′ ο Κουρούπης από αριστερά έκανε την ωραία σέντρα και ο Τορεζάνι που πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι σούταρε άουτ.

Στο 44′ ο Ιωνικός έφτασε κοντά στο γκολ ομως το φάουλ του Καραλή αρχικά κατέληξε στο δοκάρι και στη συνέχεια ο Κρητικός με σουτ δεν κατάφερε να νικήσει τον Πάππο.

Στο 45′ οι Κουρούπης και Τζιμογιάννης μπερδεύτηκαν και λίγο έλλειψε να έχομυε το αυτογκόλ, με τους γηπεδούχους να ανοίγουν το σκορ.

Ο Αργυρίου βρέθηκε στο κατάλληλο σημείο και με προβολή έκανε το 1-0.

Στο 47′ ο Στεφανίδης είχε την ευκαιρία να σουτάρει μέσα από την περιοχή μετά τη λάθος εκτίμηση του Ασάνοβιτς όμως ο Μαρής πρόλαβε και απομάκρυνε. Στο 50′ το σουτ του Καραλή έφυγε άουτ, ενώ στο 52′ ο Πάππος έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Ζαφειρίδη.

Στο 53′ η Ροδος έχασε τη μεγαλύτερη της ευκαιρία στον αγώνα όταν ο Ευγενικός βρέθηκε μέσα στην περιοχή όμως πλάσε ελάχιστα άουτ.

Στο 55′ ο Ιωνικός… κλείδωσε τη νίκη του αφού ο Πέεφ βρέθηκε εκτός περιοχής και με ωραίο αριστερό σουτ έκανε το 2-0.

Τρία λεπτά αργότερα, ο διαιτητής απέβαλλε τον Σιμιτσή για τους γηπεδούχους με δεύτερη κίτρινη θεωρώντας ότι έκανε… θέατρο εντός αντίπαλης περιοχής.

Στο 80′ ο Μειμάρογλου με τρομερή σέντρα βρήκε τον Μάνιας και ο Ισπανός άσος με γυριστό σουτ έστειλε τη μπάλα άουτ.

Στο 86′ ο Πιττάρας δεν βρήκε καλά τη μπάλα και ο Παναγόπουλος μπλόκαρε και στο 88′ ο Πέεφ έβγαλε καλή πάσα στον Αργυρίου που σούταρε λίγο άουτ.

ΙΩΝΙΚΟΣ (Λουκάς Καραδήμος) Παναγόπουλος, Παντελίδης, Ασανοβιτς, Κρητικός, Μαρής (90′ Κυριακίδης), Ζαφειρίδης, Σιμιτσής, Πέεφ, Αργυρίου, Καραλής (76′ Μάνας), Καμαρά (62′ Μεϊμαρογλου)

ΡΟΔΟΣ (Δημήτρης Τερεζόπουλος) : Πάππος, Τζιμογιάννης, Τζιβίλογλου, Κουρούπης (82′ Καμπούρης), Πιτταράς, Δημητριάδης, Στάτης, Τορεζάνι (77′ Μοσχάκης), Χατζηλιόντας, Ευγενικός (69′ Βολονάκης), Στεφανίδης.