Connect with us

4ος Όμιλος

Άλωσε το ‘Οικονομίδειο’ η Προοδευτική

Published

on

Στην 4η θέση του 4ου ομίλου πέρασε η Προοδευτική η οποία μετά τη νίκη στο ντέρμπι με τον Ιωνικό, απέδρασε με το… διπλό από τη Ρόδο επικρατώντας με 1-0 του Ιάλυσου για την 23η αγωνιστικη. Το συγκρότημα του Πάρη Ανδράλα συνέχισε την εξαιρετική του πορεία παρότι δεν έπαιξε το ποδόσφαιρο που έχουμε συνηθίσει φτάνοντας τους 36 βαθμούς.

Από την άλλη, ο Ιάλυσος μέχρι τα πρώτα 60′ δεν κατάφερε να δημιουργήσει απειλητικές καταστάσεις μένοντας για τέταρτο συνεχόμενο ματς χωρίς νίκη.

Πάντως, από τη στιγμή που ο Μάρκος Στεφανίδης άλλαξε σχηματισμό και έπαιξε με τρεις παίκτες στην άμυνα έβγαλε πολλές φάσεις όμως έπεσε πάνω σε έναν εξαιρετικό Μπαντίκο.

Μπήκε δυναμικό ο Ιάλυσος

Η πρώτη φάση του αγώνα έλαβε χώρα στο 17′ με τον Ρίκκα να εκτελεί το φάουλ και την κεφαλιά του Καρπαθάκη να φεύγει άουτ.

Στο 21′ το σουτ του Μπαράζο έφυγε άουτ, με την ‘Προο’ να ανοίγει το σκορ στην πρώτη ουσιαστική επίσκεψη στα καρέ του Παπαδόπουλου. Ο Λέκκας με ωραίο φάουλ έστειλε τη μπάλα στο παραθυράκι του έμπειρου πορτιέρο γράφοντας το 1-0.

Στο 35′ το κόρνερ του Ρίκκα ήταν καλό όμως η κεφαλιά του Φυλακούρη έφυγε δίπλα από το δοκάρι.

Στην επανάληψη ο ρυθμός έπεσε με την πρώτη φάση να σημειώνεται στο 60′ όταν ο Σπάρταλης εκτέλεσε το κόρνερ, ο Μπαντίκος έδιωξε με γροθιές και ο Φυλακούρης που σούταρε έστειλε τη μπάλα στην αγκαλιά του τερματοφύλακα της ‘Προο’.

Στο 68′ ο Σπάρταλης δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το λάθος στην άμυνα της Προοδευτικής στέλνωτας τη μπάλα στα πόδια του Μπαντίκου, με τον ικανότατο πορτιέρο να ενεργεί σωστά και στο 71′ αποσοβόντας το σουτ του Δελαπόρτα.

Δυο λεπτά αργότερα, οι φιλοξενούμενοι έμειναν με παίκτη λιγότερο στο γήπεδο λόγω αποβολής του Τσαραούση με δεύτερη κίτρινη.

Στο 74′ ο Ιάλυσος έφτασε κοντά στο γκολ όταν ο Δελαπόρτας με κάθετη μπάλα βρήκε τον Παφιάκη που γύρισε στον Χατζηπέτρο, όμως το πλασέ του τελευταίου έφυγε άουτ. Στο 78′ ο Χατζηπέτρος δεν κατάφερε να νικήσει τον Μπαντίκο και πάλι με τον τερματοφύλακα της Προοδευτικής να διώχνει δύσκολα.

ΙΑΛΥΣΟΣ (Μάρκος Στεφανίδης): Παπαδόπουλος, Αχείμαστος (82′ Χατζηφούντας), Φυλακούρης, Ρεκλείτης, Παφιάκης, Σπάρταλης, Καρπαθάκης (61′ Χατζηπέτρος), Δελαπόρτας, Σταυλάς, Ρίκκα, Μπαρόζο (75′ Κρεκούκιας).

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ (Πάρης Ανδράλας): Μπαντίκος, Κουσούρης, Μύρκος (68′ λ.τρ. Καλαϊτζίδης), Θεοδωράκης, Ζαχαράτος (50′ Τσαραούσης), Παπανικόλας, Ντάλλας, Μπελέρης, Κανελλόπουλος, Λέκκας, Πέππας (61′ Χρήστου).