Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…..

Published

on

Νέα επιστολή προς τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη απέστειλε η ΕΠΣΠ , μέσω του Γενικού γραμματέα της Γιάννη Σπάθα  μέσα σε διάστημα λιγότερο από μια εβδομάδα .Αυτή την φορά η επιστολή αυτή κοινοποιείται τόσο στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα , όσο και στον Υπουργό Επικρατείας Αλέξανδρο Φλαμπουράρη καθώς και στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Α’ και Β’ Περιφέρειας Πειραιά. Τα θέματα της είναι αυτά ακριβώς που ανέδειξαν –κατά αποκλειστικότητα – προχθές  τα «Πειραιώτικα». Το ένα είναι αυτό της πρόσφατης  εξαγγελίας του κ. Βασιλειάδη , για την ενίσχυση των ερασιτεχνικών σωματείων μέσω του 5% των χρημάτων που θα δοθούν στις ΠΑΕ από την ΕΡΤ. Μια κίνηση που είδαν με ικανοποίηση στην ΕΠΣΠ και περιμένουν την υλοποίηση της. …

Το δεύτερο είναι  η υπενθύμιση προς τον υφυπουργό μια εξαγγελίας εδώ και 4 χρόνων σύμφωνα με την οποία το 4% των εισιτηρίων των αγώνων των επαγγελματικών ομάδων να πηγαίνει στην ΕΠΟ και από εκεί να δίνεται στα ερασιτεχνικά σωματεία. Κάτι που ενώ πέρασε με νομοθετική ρύθμιση και τα χρήματα αυτά πήγαιναν στην Ε.Π.Ο. εντούτοις δεν έφτασαν ποτέ στα ερασιτεχνικά σωματεία.  Από την Ομοσπονδία  η ΕΠΣΠ δεν πήρε ποτέ την παραμικρή απάντηση  στο έγγραφο που έστειλε  προς τον   τότε Πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Γιώργο Σαρρή….

Αν υλοποιηθούν αυτές οι κινήσεις  τις οποίες ζητά η ΕΠΣΠ , τότε το Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο θα πάρει μια βαθιά ανάσα και θα μπορέσει να παίξει  ακόμα πιο σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του ποδοσφαίρου. Ας το καταλάβουν καλά όλοι….

Θα ασχοληθούμε σήμερα με το θέμα του γηπέδου της Νίκαιας . Το πιο ιστορικό γήπεδο του Πειραιά . Εκεί όπου είναι η έδρα της Προοδευτικής  , στο οποίο μάλιστα αγωνίστηκε και για το πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής , πριν από μια 20ετία Ένα γήπεδο όμως, στο οποίο δεν έχουν γίνει καθόλου βελτιώσεις . Στον χώρο αυτό οι συνθήκες υγιεινής είναι ανύπαρκτες. Τα πάντα σχεδόν είναι κατεστραμμένα  , τα κάγκελα σκουριασμένα, τα καθίσματα βρώμικα .Εξωτερικά ο χώρος δείχνει εγκατάλειψη ενώ τόσο στις εξέδρες , όσο και στον αγωνιστικό χώρο υπάρχει ορατός ο κίνδυνος σοβαρών ατυχημάτων , για ποδοσφαιριστές , φιλάθλους και παιδιά. Κι όμως σε αυτό το γήπεδο αγωνίζονται και προπονούνται 9 ομάδες . Θα πρέπει λοιπόν ο Δήμος Νίκαιας – Ρέντη που πάντα είναι κοντά στον αθλητισμό και την νεολαία, να δώσει προτεραιότητα και να βελτιώσει τους χώρους . Είναι κρίμα και παράλληλα ντροπή  να βρίσκεται το γήπεδο της Νίκαιας σε αυτή την κατάσταση.……

Τον περασμένο Μάιο ο Γιάννης Τάκος ο γκολκίπερ του Αστέρα Νίκαιας είπε « αντίο» στην ενεργό δράση και «κρέμασε τα γάντια του». Δεν εγκατέλειψε όμως το ποδόσφαιρο , ούτε καν τον σύλλογο. Θα είναι ο Γενικός Αρχηγός στον Αστέρα και θα βοηθήσει τη νέα προσπάθεια  που γίνεται φέτος στην ομάδα, έχοντας …τετραπλό ρόλο. Πέρα από Γενικός αρχηγός, θα είναι διοικητικό στέλεχος, ο διαχειριστής του site του συλλόγου και παράλληλα θα αναλάβει και βοηθός προπονητή τερματοφυλάκων. Πολυθεσίτης ο Γιάνναρος….

Έχω μια απορία Άγγελε Σκανάτοβιτς . Διαβάζουμε καθημερινά για ανανεώσεις και για επιστροφές εκεί στον Αστέρα Νίκαιας . Ακόμα και ο Τάκος όπως προαναφέραμε,   που εγκατέλειψε την ενεργό δράση θα ασχοληθεί με την ομάδα , από άλλο πόστο .Μόνο ο πρώην πρόεδρος Βασίλης Τσιτούρας , έριξε «μαύρη πέτρα » πίσω του . Μήπως μπορείς κόουτς  να μου δώσεις μια εξήγηση γύρω από το θέμα αυτό;;;;…..

Συλλεκτικά είναι τα νέα εισιτήρια διαρκείας  που εξέδωσε ο ΑΣ Ποντίων με την συμπλήρωση των 90 χρόνων από την ίδρυση του. Στην μια πλευρά της κάρτας υπάρχει η πρώτη φωτογραφία της ομάδας της εποχής εκείνης, την οποία δημοσίευσε και το stoplekto.gr…..