Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…..

Published

on

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η συνεργασία της ΕΠΣΠ με την Αλληλεγγύη Πειραιά . Ο φίλαθλος κόσμος του Πειραϊκού ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου ανταποκρίθηκε  στην πρωτοβουλία αυτή . Συγκεντρώθηκαν χρήματα , αλλά κυρίως τρόφιμα  τα οποία θα δοθούν σε οικογένειες που αντιμετωπίζουν προβλήματα διαβίωσης . Ειδικά την  Κυριακή η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη. Τρόφιμα πρόσφεραν επίσης  διαιτητές και ποδοσφαιριστές . Συγχαρητήρια λοιπόν σε όλους  όσοι βοήθησαν με κάθε τρόπο την προσπάθεια αυτή….

Καμία αλλαγή στην κορυφή των δυο ομίλων της Α΄ Κατηγορίας . Οι δυο πρωτοπόροι του 1ου ΑΕ Μοσχάτου και Ατρόμητος Πειραιά , καθώς και ο Αετός που ακολουθεί ένα βαθμό πίσω προχώρησαν με νίκες . Να σημειωθεί ότι την Κυριακή στο Μοσχάτο διεξάγεται το μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στην ΑΕΜ και τον Αετό..

Τα ίδια ακριβώς και στον 2ο όμιλο όπου ο πρωτοπόρος Αμπελακιακός αλλά  και οι ΑΟ Καραβάς και Κύπρος Κορυδαλλού που ακολουθούν,  προχώρησαν με νίκες με το ενδιαφέρον να είναι και δω τεράστιο….

Στον 1ο όμιλο της  Β’ Κατηγορίας η Καστέλλα διατήρησε την διαφορά των εννιά βαθμών από τους Νέους Ευγενείας με τους οποίους αναδείχτηκε ισόπαλη ( 2-2) . Τους Νέους όμως έπιασε η ΑΕ Νίκαια….

Στον 2ο όμιλο η διαφορά του πρωτοπόρου Ατρόμητου Κερατσινίου από τον δεύτερο Ολυμπιακό  διευρύνθηκε .Πριν δυο αγωνιστικές ήταν μόλις στον   ένα βαθμό και τώρα έφτασε στους έξι…..

Δεν ξέρω αν το έχετε καταλάβει αλλά στην Γ’ Κατηγορία απέμειναν μόνο τρεις αγωνιστικές . Ολυμπιακός Περάματος 46, Φίλαθλοι 45 και Ένωση Καμινίων 42. Λογικά αυτές οι τρεις ομάδες θα ανέλθουν στη Β’ . Είτε απευθείας ( οι δυο ) είναι μέσω πλέι οφ ( η τρίτη) . Πάντως αυτή την αγωνιστική δεσπόζει το ντέρμπι της νεανικής Ένωσης Καμινίων με τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό Περάματος …..

Οριστικοποιήθηκε η ώρα διεξαγωγής του τελικού Κυπέλλου Πειραιά« Γ. Γκαμίλης »  που θα γίνει την επόμενη Τετάρτη 14 Μαρτίου στο γήπεδο Γ. Καραϊσκάκης  ανάμεσα στον ΑΟ Καραβά και τον Εθνικό Πειραιά . Στις 15.00 θα ξεκινήσει το τελετουργικό ενώ στις 15.15  ο αγώνας……

Σημαντική πρωτοβουλία και όμορφη κίνηση από την  Κύπρο Κορυδαλλού  πριν από τον αγώνα με την Νίκη Ρέντη. Ένα ανθρώπινο μήνυμα  με ιδιαίτερη σημασία για τα παιδιά της Συρίας , τα αθώα θύματα των πρόσφατων βομβαρδισμών

«Κάντε ησυχία όταν τα παιδιά κοιμούνται , όχι όταν τα σκοτώνουν » έγραφαν τα μπλουζάκια των παικτών της ομάδας  μόλις παρατάχθηκαν στον αγωνιστικό χώρο .Μια κίνηση που καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο  και δείχνει την ευαισθησία των ανθρώπων του συλλόγου .

«Γιατί είναι διαφορετικό να είσαι στην ΚΎΠΡΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΎ!» Με αυτή την πρόταση έκλεισε μια ακόμα ανακοίνωση του συλλόγου. Ορισμένοι βέβαια στην εξέδρα εξέλαβαν αλλιώς  την διαφορετικότητα τους.  Εντελώς αρνητικά .Γνωστός παράγοντας της Κύπρου που το επίθετο του σε παραπέμπει  σε γειτονική χώρα ,  επιτέθηκε λεκτικά με «χοντρές» εκφράσεις κατά τη διάρκεια του αγώνα στον διαιτητή Φιλακούρη για τις αποφάσεις του . Από τις παρατηρήσεις του  δεν ξέφυγε ούτε  ο ….υπογράφων  για τον οποίο ο κύριος αυτός θεώρησε προκαταβολικά  ότι ΘΑ  έγραφε καλά λόγια για  τη διαιτησία του ρέφερι. Κι όμως αυτόν τον – τόσο …διαφορετικό – άνθρωπο , δεν βρέθηκε κανένας από τους τριγύρω κορυφαίους παράγοντες του συλλόγου να «μαζέψει». Για την ιστορία να πούμε ότι ο προπονητής της Νίκης Ρέντη Βασίλης Ιωαννίδης με δήλωση του και παρά την ήττα της ομάδας του συνεχάρη τον Φιλακούρη για την άριστη διαιτησία του…..

Το γνωστό σλόγκαν «Εμείς …Ερμής» του Κορυδαλλιώτικου συλλόγου τώρα και σε μπλουζάκι. Το φορούσαν οι ποδοσφαιριστές της ομάδας στο ζέσταμα πριν από τον αγώνα στην Δραπετσώνα. Το μπλουζάκι όμως αυτό ήταν …διανθισμένο και με μια κεφαλή Ινδιάνου(!!!) . Μια έμπνευση του αντιπροέδρου του συλλόγου Ανδρέα Ποτηριάδη που είχε την ιδέα να δηλώσει τον προηγούμενο μήνα ότι η ομάδα του μοιάζει με τους Ινδιάνους και μάχεται σαν αυτούς. Τελικά αυτά τα ….σκάλπ (μπλουζάκια)  στάθηκαν γούρικα για τον Ερμή που έφυγε νικηφόρα από την Δραπετσώνα η οποία είχε να χάσει στο γήπεδο της από τις 19 Νοεμβρίου .…

Στο τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας έμελε να έλθει ο σοβαρός τραυματισμός στον Πάρη Τσάγαρη. Ο 39χρονος αθλητής του Αστέρα Κερατσινίου  κτύπησε κατά τη διάρκεια του αγώνα με τον Προφήτη Ηλία στο γόνατο, αφού του κόπηκε ο τένοντας. Στον Αστέρα πάντως τα έχουν με τον διαιτητή Τραϊφόρο που δεν κατάλαβε την σοβαρότητα του τραύματος. Και ενώ ο παίκτης σφάδαζε από τους πόνους, αυτός τον παρακινούσε να σηκωθεί και να παίξει, θεωρώντας ότι έκανε θέατρο!!!Τελικά το 166 έφτασε έγκαιρα αυτή τη φορά και μετέφερε τον Πάρη στο  Τζάνειο Νοσοκομείο .  Πάντως και επειδή ο παίκτης είχε ιδιωτική ασφάλιση προτιμήθηκε να μεταφερθεί στο Ιατρικό Περιστερίου, όπου υποβλήθηκε χθες σε χειρουργική επέμβαση .Να είναι καλά το παλικάρι και να επιστρέψει σιδερένιος στην οικογένεια του . « Πάνω από όλα είναι η υγεία . Αυτό θα πρέπει να το καταλάβουμε καλά όλοι » σχολίασε ο πρόεδρος του Αστέρα Κερατσινίου Παναγιώτης Ιωακείμ……

Συνέβη την Κυριακή στον αγώνα Άρη Αμφιάλης – Λεόντων Καμινίων . Ο ποδοσφαιριστής των γηπεδούχων Αναστασίου , τηρώντας σε μια φάση το fair play επέστρεψε την μπάλα στον γκολκίπερ των Λεόντων Ρουμπάκη. Αυτός όμως  δεν υπολόγισε σωστά με αποτέλεσμα η μπάλα να καταλήξει στα δίκτυα. Φυσικά το γκολ μέτρησε , αλλά  η τάξη …αποκαταστάθηκε στην αμέσως επόμενη φάση που οι Αμφιαλιώτες άφησαν τον Ζούβελο να σκοράρει ανενόχλητος. Δείγμα ανωτερότητας ….

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύτηκε την Παρασκευή στο Νεκροταφείο Σχιστού η σύζυγος του πρώην αντιπροέδρου της ΕΠΣΠ Κώστα Σάββα, Ματίνα. Η άτυχη γυναίκα είχε τραυματιστεί πριν από τέσσερις μήνες σε τροχαίο  όταν πεζή παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στον Πειραιά , και είχε κτυπήσει στο κεφάλι . Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στον αγαπητό μας  φίλο…..

Θρήνος στους Νέους Ευγενείας. «Έφυγε » από τη ζωή ο πρώην πρόεδρος του συλλόγου   Γιάννης Μαγγιώρος προδομένος από την καρδιά του . Η κηδεία του έγινε χθες στο Σχιστό. Ήταν ένας σπουδαίος άνθρωπος και παράγοντας , παλιός καλός φίλος και μας συνέδεαν πολλά . Καλό ταξίδι φίλε Γιάννη…..