Connect with us

ΕΠΟ-Διαιτησία

Οι τροποποιήσεις που έχουν γίνει στον φετινό Κ.Α.Π.

Published

on

Διαβάστε ορισμένες από τις ενδιαφέρουσες τροποποιήσεις που έχουν γίνει στον φετινό Κ.Α.Π.

 

Άρθρο 4 παρ. 2

Σε περίπτωση που, για οποιοδήποτε λόγο, η έναρξη των πρωταθλημάτων δεν μπορεί να γίνει με τον προκαθορισμένο αριθμό ομάδων, ο αριθμός τους δεν συμπληρώνεται για κανένα λόγο.

 

Άρθρο 7 παρ.3 εδάφια α και β

α)

Για να συμμετάσχει μια ομάδα σε πρωτάθλημα, πρέπει να δηλώσει με έγγραφό της (δήλωση συμμετοχής), αποκλειστικά μέσα στην ταχθείσα από την προκήρυξη προθεσμία, την ανεπιφύλακτη αποδοχή των όρων της προκήρυξης, διαφορετικά αποκλείεται από το πρωτάθλημα με απόφαση της Ε.Ε. της διοργανώτριας.

β)

Η ομάδα που αποκλείεται στην περίπτωση αυτή, υποβιβάζεται στην αμέσως κατώτερη κατηγορία, καταλαμβάνει την τελευταία θέση του οικείου βαθμολογικού πίνακα και δικαιούται συμμετοχής στο πρωτάθλημα της ίδιας αγωνιστικής περιόδου στην κατηγορία αυτή, υπό την αίρεση της κατάθεσης νέας αίτησης συμμετοχής στον ορισθέντα, για την κατώτερη κατηγορία, χρόνο. Σε διαφορετική περίπτωση αποκλείεται της συμμετοχής σε οποιαδήποτε κατηγορία.

Άρθρο 19 παρ. 3 εδάφιο γ

Στους αγώνες των τοπικών και πανελλήνιων ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων και στα πρωταθλήματα γυναικών είναι υποχρεωτική η συμμετοχή στην ενδεκάδα κάθε ομάδας και καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα επτά (7) ποδοσφαιριστών που έχουν δικαίωμα να αγωνίζονται σε ελληνικές εθνικές ομάδες. Επιτρέπεται η αναγραφή στο Φ.Α. και η συμμετοχή τους στον αγώνα μέχρι τεσσάρων (4) ποδοσφαιριστών που δεν δικαιούνται να αγωνίζονται στις ελληνικές εθνικές ομάδες.

Η αναγραφόμενη έναρξη και λήξη ισχύος στα δελτία αθλητικής ιδιότητας αλλοδαπών ποδοσφαιριστών πρέπει να καλύπτει την συμμετοχή τους στους αγώνες, άλλως η συμμετοχή είναι αντικανονική.

 

Άρθρο 19 παρ. 5 εδάφια β και γ

 

Διπλωματούχοι προπονητές Ε.Π.Ο. -UEFA δεν έχουν δικαίωμα να μετέχουν ως ποδοσφαιριστές σε επίσημους αγώνες, εάν προηγουμένως δεν έχουν καταθέσει στην Ε.Π.Ο. το δίπλωμά τους και την ταυτότητα τριετίας και δεν έχουν λάβει σχετική βεβαίωση. Τυχόν συμμετοχή τους αποτελεί αντικανονική συμμετοχή και εφαρμόζεται η διά ταξη του άρθρου 23 παρ. 11 του παρόντος Κανονισμού.

Διπλωματούχοι προπονητές Ε.Π.Ο. –UEFA, οι οποίοι, πριν την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου ή κατά τη διάρκεια αυτής, υπέγραψαν σύμβαση με σωματείο και έλαβαν Δελτίο Πιστοποίησης εισόδου στον αγωνιστικό χώρο από την οικεία Ε.Π.Σ. ή την Ε.Π.Ο. δεν έχουν το δικαίωμα, για ολόκληρη την αγωνιστική περίοδο, να μετέχουν στους αγώνες ως ποδοσφαιριστές.

Δεν μπορεί να ανακληθεί το δίπλωμα, η ταυτότητα και το Δελτίο Πιστοποίησης του προπονητή, που αυτός έλαβε κατά τις προϋποθέσεις της , ως άνω, περίπτωσης , μετά από αίτησή του ή αίτηση της ομάδας με την οποία έχει συμβληθεί στην ίδια αγωνιστική περίοδο, για να μετάσχει σε αγώνες της ομάδας ως ποδοσφαιριστής.

 

Άρθρο 19 παρ. 11

 

Ειδικά και μόνο για τον προσδιορισμό της ηλικίας των ποδοσφαιριστών που αποκτούν δικαίωμα να αγωνίζονται σε ανδρικές ομάδες ( συμπλήρωση της ηλικίας των 14 ετών) και των ποδοσφαιριστριών σε γυναικείες ομάδες (συμπλήρωση της ηλικίας των 12 ετών) ως ημερομηνία γέννησης όλων θεωρείται η 31η Δεκεμβρίου του έτους γέννησής τους.

 

Άρθρο 23 παρ. 11

 

Σε περίπτωση που γίνεται δεκτή ένσταση ή καταγγελία για οποιοδήποτε λόγο αντικανονικής συμμετοχής ποδοσφαιριστή, για παράβαση του παρόντος Κανονισμού και των λοιπών κανονισμών της Ε.Π.Ο., η υπαίτια ομάδα που μετέχει ο ποδοσφαιριστής αυτός, χάνει τον αγώνα με τέρματα 3-0, εκτός αν το αποτέλεσμα ευνοεί την αντίπαλη ομάδα, της αφαιρούνται τρεις (3) βαθμοί από το πρωτάθλημα που μετέχει και της επιβάλλεται χρηματική ποινή έως δυόμιση χιλιάδες (2.500) ευρώ.

 

Άρθρο27 παρ. 4 εδάφιο α

 

Θέματα των όρων και προϋποθέσεων συγχώνευσης σωματείων και των δικαιωμάτων που απορρέουν ρυθμίζονται από τον Κανονισμό Ερασιτεχνικών Σωματείων. Σε όλες τις περιπτώσεις η κενή ή οι κενές θέσεις που δημιουργούνται δεν καλύπτονται / αναπληρώνονται για κανένα λόγο.

 

Άρθρο 35παρ. 2 εδάφιο α

 

Σε περίπτωση που, κατά παράβαση της παρ. 1 του παρόντος άρθρου, φυσικό ή νομικό πρόσωπο προσφύγει σε πολιτικό ή διοικητικό δικαστήριο επιβάλλονται σε βάρος του οι ακόλουθες ποινές από την κατά περίπτωση διοργανώτρια ή την Ε.Π.Ο.:

α)

Ομάδα που ασκεί προσφυγή αποκλείεται από τους υπόλοιπους αγώνες τους πρωταθλήματος που μετέχει ή θα μετάσχει, με απόφαση της Ε.Ε. της διοργανώτριας από την ημέρα άσκησης της προσφυγής και για όσο χρονικό διάστημα συνεχίζεται η παράβαση.

Εάν η διοργανώτρια αδυνατεί ή αρνείται να επιβάλλει την αναφερόμενη ποινή τότε αυτή επιβάλλεται στην ομάδα με απόφαση της Ε.Ε. της Ε.Π.Ο. και στη διοργανώτρια επιβάλλεται, με την ίδια απόφαση, χρηματικήποινή ύψους τριών χιλιάδων (3. 000) ευρώ

και ποινή προειδοποίησης ανάκλησης της εκχώρησης διεξαγωγήςτου πρωταθλήματος. Σε περίπτωση υποτροπής της άρνησης της διοργανώτριας της αφαιρείται, με απόφαση της Ε.Ε. της Ε.Π.Ο., το δικαίωμα διεξαγωγής του πρωταθλήματος.

 

Άρθρο 37 παρ. 3

 

Οι ποινές που επιβάλλονται σε πρωταθλήματα υποδομής των Π.Α.Ε. (Νέων κλπ) εκτίονται μόνο σ’ αυτά. Ποινές που επιβάλλονται σε επαγγελματικά πρωταθλήματα δεν εκτίονται σε πρωταθλήματα υποδομής. Ποινές που επιβάλλονται στα πρωταθλήματα προεπιλογής εθνικών ομάδων εκτίονται μόνο σε αυτά. Οι ποινές αυτές μεταφέρονται μόνο αν, λόγω ηλικίας του ποδοσφαιριστή, δεν μπορούν πλέον να εκτιθούν στα πρωταθλήματα προεπιλογής εθνικών ομάδων. Στην περίπτωση αυτή εκτίονται στους αγώνες της ομάδας του ποδοσφαιριστή στο πρωτάθλημα της κατηγορί ας που παίρνει μέρος.

 

Άρθρο 37 παρ. 6

 

Απαγορεύεται ρητώς η συμμετοχή ομάδας σωματείου –μέλους Ε.Π.Σ. σε τουρνουά ή αγώνες όλων των κατηγοριών όταν αυτοί διεξάγονται από ιδιωτικό, φυσικό ή νομικό πρόσωπο ή δημόσιο φορέα, χωρίς την απαραίτητη προηγούμενη

έγγραφη άδεια της Ε.Π.Σ. στην οποία ανήκουν. Εάν δεν τηρηθεί η διαδικασία προέγκρισης της συμμετοχής ομάδας του σωματείου θα επιβάλλεται η ποινή της αφαίρεσης τριών βαθμών από την ομάδα του σωματείου που μετέχει στο πρωτάθλημα της τοπικής κατηγορίας ή στηΓ ́ Εθνική και ετήσιος αποκλεισμός στους ποδοσφαιριστές και στους προπονητές που έλαβαν μέρος.

 

Άρθρο 38 παρ. 1 εδάφιο α

 

Το Κύπελλο ερασιτεχνικών ομάδων διοργανώνεται κάθε χρόνο και μετέχουν υποχρεωτικά σ’ αυτό οι ομάδες α. της Γ ́ Εθνικής κατηγορίας και β. οι ομάδες της ανώτερης κατηγορίας κάθε Ε.Π.Σ. Η συμμετοχή των ομάδων των υπόλοιπων κατηγοριών των Ε.Π.Σ. είναι προαιρετική.

 

Άρθρο 16παρ. 2, ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ

Κακή συμπεριφορά ομάδας στα τοπικά πρωταθλήματα, υπάρχει όταν κατά τη διάρκεια ενός αγώνα, αποβάλλονται δύο(2)ποδοσφαιριστές, οπότε και επιβάλλεται, αυτοδίκαια, χρηματική ποινή πενήντα (50) ευρώ

.