Connect with us

kerberos

Οι σκοταδιστές της ΕΠΣΑ

Published

on

Νέο περιστατικό χθες το απόγευμα στο Χαϊδάρι (στο ντέρμπι της τοπικής ομάδας με τον Χαραυγιακό), με δημοσιογράφο της ιστοσελίδα μας και παρατηρητή εκπρόσωπο της Ένωσης της Αθήνας καθώς δεν του επέτρεψε να φωτογραφίσει στο “ζέσταμα “τους Ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων , επικαλούμενος την γνωστή ανόητη απόφαση της Ένωσης για απαγόρευση λήψης φωτογραφιών, βάση του άρθρου 29 του ΚΑΠ περί Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων.

Κύριοι της μεγαλύτερης Ένωσης της χώρας  θα μου επιτρέψετε να σας κάνω γνωστό ότι στο συγκεκριμένο άρθρο που πάνω σε αυτό «πατήσατε» και βγάλατε μια απόφαση για απαγόρευση  πέραν των ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών μεταδόσεων  και την φωτογράφιση των μοναδικών πρωταγωνιστών ενός αγώνα των ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών  κάτι τέτοιο δεν αναφέρετε στον ΚΑΠ και είναι αποκλειστική δική σας αυθαιρεσία.  Πέραν όμως του γεγονότος αυτού γνωρίζεται πολύ καλά η θα έπρεπε να γνωρίζεται,  ότι ο υπέρτατος νόμος του κράτους το Ελληνικό Σύνταγμα στο άρθρο 14  αναφέρει ρητά  το δικαίωμα του πολίτη στην πληροφόρηση με διττό τρόπο.

Το άρθρο 14 διασφαλίζει την ελευθερία του τύπου ορίζοντας ότι “καθένας μπορεί να εκφράζει και να διαδίδει προφορικά, γραπτά και δια του τύπου τους στοχασμούς του τηρώντας τους νόμους του Κράτους”. Αυτό είναι το δικαίωμα στην ενεργητική πληροφόρηση, δηλαδή το δικαίωμα του καθένα να ομιλεί δημοσίως, να πληροφορεί τους άλλους (ενίοτε και με φωτογραφικό υλικό στην περίπτωσή μας), να δημοσιεύει τη γνώμη του (ενίοτε και με φωτογραφικό υλικό στην περίπτωσή μας).και δει όταν μιλάμε για Ερασιτεχνικό Ποδόσφαιρο μακριά από  Ανώνυμες Εταιρείες  εμπορικούς σκοπούς,,δίχως αμοιβές ποδοσφαιριστών , με φανερή την έλλειψη οικονομικών συμφερόντων.

Το δικαίωμα της ελευθερίας της γνώμης, το οποίο εμπεριέχει φυσικά και το δικαίωμα να δημοσιοποιείται αυτή η γνώμη, περιορίζεται μόνο για τους λόγους που περιοριστικά αναφέρονται στο ίδιο το Σύνταγμα  στο άρθρο 5Α και αφορά λόγους εθνικής ασφάλειας, καταπολέμησης του εγκλήματος ή προστασίας δικαιωμάτων και συμφερόντων τρίτων”. Και επειδή είναι φανερό ότι δεν συντρέχει κανένας από τους παραπάνω δύο λόγους προφανώς θα αποφασίσατε ότι συντρέχει ο τρίτος!!! Πείτε μας λοιπόν αγαπητοί κύριοι της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων της Αθήνας για ποια συμφέροντα απαγορεύετε σε δημοσιογράφο να κάνει φωτορεπορτάζ?

Τι θέλετε να προστατεύεστε ? Ποια συμφέροντα? Η μήπως κάτι θέλετε να κρύψετε με την έλλειψη φωτογραφικού φακού που δεν βρίσκεται στην επιρροή σας….. σκορπώντας το σκοτάδι στο φίλαθλο κοινό που παρακολουθεί τα πρωταθλήματά σας. Μόνο σκοταδιστές μπορούμε να χαρακτηρίσουμε αυτούς που έχουν πάρει αύτη την απόφαση σε μια ιστορική Ένωση όπως η δική σας.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι μέσα στους κόλπους της ΕΠΣΑ υπάρχουν άνθρωποι που υπηρετούν χρόνια πιστά και ανιδιοτελώς το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και αφιερώνουν ώρες ολόκληρες , δεν θα αναφερθούμε σε ονόματα δεν είναι του παρόντος. Πιστεύουμε ότι  ο αξιότιμος πρόεδρος κ. Δημητρίου θα δώσει την λύση . θα δώσει το δικαίωμα και στον κάθε γονέα  η συγγενή ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή να μπορεί να τον αποθανατίσει από την κερκίδα!!!!

Γιατί έγινε και αυτό χθες Σάββατο 22/2 στο γήπεδο του Ιλίου, παρατηρητής της ένωσης να ζητά από πατέρα σε αγώνα ακαδημιών την άδεια της Ένωσης που του επιτρέπει  «κλικ» της φωτογραφικής μηχανής. Χαίρετε…..

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply