Connect with us

5ος Όμιλος

Βλάχος: “Στο τέλος της σεζόν, εμείς θα είμαστε αυτοί που θα χαμογελάσουμε”

Published

on

Αυτή την φορά ο παίκτης που κάθισε απέναντι μας έρχεται από την «οπισθοφυλακή» της ομάδας. Μπορεί ο Παναγιώτης Βλάχος να αγωνίζεται στο δεξί άκρο της άμυνας, ωστόσο έχει δοκιμαστεί και σε άλλη θέση… λίγο πιο μπροστά. Είναι ίσως από τους πιο “anti-social” παίκτες της ομάδας… όχι βέβαια διότι δεν κοινωνικοποιείται, αλλά καθώς δεν έχει λογαριασμό σε καμία πλατφόρμα social media. Όταν η συζήτηση σοβάρεψε, ομολόγησε πως ετοιμάζεται για αρραβώνα, ωστόσο μέχρι τότε.. έχει μια αποστολή με τους συμπαίκτες του να φέρει εις πέρας. Να οδηγήσουν τον Εθνικό στην παραπάνω κατηγορία.

-Έφτασες στην ομάδα τον Δεκέμβριο του 17. Πως ήταν το καλωσόρισμα της Διοίκησης και των ανθρώπων του Εθνικού προς εσένα;

Π.Β.: Το καλωσόρισμα ήταν πολύ θετικό. Από πέρσι επικρατούσε το οικογενειακό κλίμα στην ομάδα κι αυτό συνεχίζεται και φέτος. Πέρσι δεν καταφέραμε να πραγματοποιήσουμε τον στόχο μας, αλλά αυτή τη χρονιά πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά.

– Δεύτερη, λοιπόν, σεζόν στον Εθνικό. Ας μιλήσουμε για τους στόχους της ομάδας για φέτος;

Π.Β.: Ο στόχος είναι ξεκάθαρος. Είναι η άνοδος στην παραπάνω κατηγορία. Πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά, και στο τέλος της σεζόν εμείς θα είμαστε αυτοί που θα χαμογελάσουμε.

– Ποιος είναι ο προσωπικός σου στόχος;

Π.Β.: Θέλω να μείνω όσο το δυνατόν περισσότερο στον Εθνικό για να πετύχω τους στόχους της ομάδας.

– Πως είναι το κλίμα στα αποδυτήρια;

Π.Β.: Είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ και αυτό θέλω να το τονίσω. Όλα τα παιδιά είμαστε μια παρέα. Μετά την προπόνηση αρκετές φορές μαζευόμαστε για καφέ και συζητάμε ότι μας απασχολεί, καθώς επίσης μιλάμε και για πολλά άλλα θέματα.

– Ποια στιγμή της περσινής σεζόν σου έμεινε πιο έντονα χαραγμένη;

Π.Β.: To τελευταίο ματς με την Αμαλιάδα… Στενοχωρηθήκαμε πάρα πολύ. Ήταν η πιο έντονη στιγμή που βίωσα στην ομάδα. Κακή, βέβαια καθώς στενοχωρηθήκαμε κι εμείς κι όλη η ομάδα. Όπως και ο κόσμος. Δεν μπορώ να καταλάβω πως χάθηκε εκείνο το παιχνίδι.

– Ο Εθνικός πέρσι πήρε το πρωτάθλημα και παρόλα αυτά φέτος παίζει πάλι στην τρίτη κατηγορία. Σε περίπτωση που καταφέρει να τερματίσει πρώτος και φέτος, του χρόνου θα παίξει πάλι στην τρίτη τη τάξει κατηγορία, μετά την αναδιάρθρωση που επίκειται. Το συζητάτε αυτό μεταξύ σας; Σας προβληματίζει;

Π.Β.: Ακόμη δεν είναι κάτι σίγουρο για την αναδιάρθρωση, ωστόσο όπως ακούγεται αυτό θα συμβεί. Εμάς αυτό δεν μας επηρεάζει. Εμείς θα κοιτάξουμε να κάνουμε αυτό που πρέπει μέσα στο γήπεδο, κι από εκεί αυτό είναι θέμα των αρμοδίων.

– Πάμε στα πιο προσωπικά θέματα. Πού γεννήθηκες και πού μεγάλωσε Παναγιώτη;

Π.Β.: Γεννήθηκα στην Αθήνα, στον Γέρακα.

-Πώς κόλλησες το «μικρόβιο» του ποδοσφαίρου; Ποια ήταν τα πρώτα σου βήματα;

Π.Β.: Ξεκίνησα σε μια ακαδημία στον Γέρακα. Μας πήγε ο πατέρας μας εκεί, εμένα και τα άλλα δύο μου αδέλφια και καθίσαμε εκεί για δύο χρόνια. Μετά έγιναν δοκιμαστικά στον Παναθηναϊκό, στις ακαδημίες. Εκεί κάναμε κάποια δοκιμαστικά και ξεκινήσαμε από τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού. Επίσης, εκεί αντρώθηκα ποδοσφαιρικά ως επαγγελματίας. Προετοιμασία έκανα με την πρώτη ομάδα και τον κύριο Τεν Κάτε.

– Τι σου έχει μείνει από εκείνο τον καιρό και την προετοιμασία;

Π.Β.: Ήταν κάτι πολύ σημαντικό για ένα νέο παιδί να έχει τόσο μεγάλους συμπαίκτες στην καθημερινότητά του που ξεκινάει τα πρώτα του βήματα στο ποδόσφαιρο.

– Πέρσι, παρόλο που χρησιμοποιείς δεξιό πόδι έπαιξες αριστερά, φέτος ήρθες πίσω στα δεξιά. Που αισθάνεσαι να αγωνίζεσαι πιο άνετα;

Π.Β.: Νιώθω πιο άνετα να παίζω στα δεξιά. Βέβαια, εάν ο προπονητής με χρειαστεί να παίξω κι αριστερά θα το κάνω με ευχαρίστηση. Πιο άνετα τα τρεξίματα και η κίνηση είναι όμως στα δεξιά.

– Τι σε χαλαρώνει πριν από τον αγώνα Παναγιώτη, και τι κάνεις μετά για την «αποφόρτιση»;

Π.Β.: Το βράδυ πριν το ματς κάθομαι σπίτι με την κοπέλα μου και παρακολουθώ μια ταινία, ώστε να περάσει η ώρα μας χαλαρά. Λίγο πριν το ματς, κάθομαι λίγο μόνος στο κάθισμα μου ώστε να αυτοσυγκεντρωθώ. Μετά το ματς, με χαλαρώνει να παρακολουθώ κάποιον αγώνα από τη Σούπερ Λιγκ.

– Όσον αφορά τη σχέση σου που προανέφερες, έχετε σχέδια και για το μέλλον;

Π.Β.: Σκοπεύουμε το καλοκαίρι να αρραβωνιαστούμε, πρώτα ο Θεός κι από εκεί και πέρα όλα θα έρθουν.

– Εκτός από σούπερ Λιγκ, ποια άλλα πρωταθλήματα σου αρέσουν; Υποστηρίζεις κάποιο ξένο κλαμπ;

Π.Β.: Το αγγλικό και το γερμανικό πρωτάθλημα. Δεν έχω κάποια ιδιαίτερη προτίμηση σε ομάδα. Μου αρέσει να βλέπω καλό ποδόσφαιρο.

– Πρότυπο ποδοσφαιριστή;

Π.Β.: Ντάνι Άλβες, περισσότερο ως φιγούρα κι όχι ως πρότυπο.

– Ο αντίστοιχος του Ρομπέρτο Κάρλος, από τα δεξιά;

Π.Β.: Ο Καφού.

– Με τα social media ασχολείσαι; Δεν σε βρήκαμε πουθενά!

Π.Β.: Δεν έχω ούτε Facebook, ούτε Instagram! Όποιος θέλει να με βρει, μπορεί να με ψάξει στο κινητό μου και να επικοινωνήσει με αυτόν τον τρόπο!

– Με ποιους από την ομάδα κάνεις περισσότερο παρέα;

Π.Β.: Μαζευόμαστε αρκετά παιδιά μετά την προπόνηση και πίνουμε το καφεδάκι μας. Πιο συχνά όμως με τον Πολίτη, τον Κωνσταντίνου, τον Βενέτη και τον Κόλλινς.

Η ώρα της «Πληρωμένης ερώτησης»

-Ακούστηκε πως στα νιάτα σου, με προπονητή τον Τεν Κάτε, έπαιξες ως «δεκάρι». Ισχύει; Πως ήταν η εμπειρία;

Π.Β.: Με το που μου το ανακοίνωσε ο κ. Τεν Κάτε μου κόπηκαν τα πόδια. ΄Ηταν κάτι που δεν το περίμενα και πιστεύω πως έβγαλα τον καλύτερό μου εαυτό. Σε ένα φιλικό ήταν ούτως ή άλλως. Βέβαια, μετά επέστρεψα πίσω καθώς εκεί ήταν η θέση μου!

Η ερώτηση ήταν από τον George Collins!

– Ποιο είναι το μήνυμά σου προς τον κόσμο της ομάδας;

Π.Β.: Καταρχάς θέλω κι εγώ και οι συμπαίκτες μου να ευχαριστήσω τον κόσμο που μας στηρίζει σε κάθε παιχνίδι και πραγματικά μας δίνει τεράστια ώθηση, αφού δεν σταματάνε να τραγουδάνε σε κανένα σημείο του παιχνιδιού. Ο κόσμος του Εθνικού να είναι σίγουρος πως θα κάνουμε τα πάντα για να πραγματοποιήσουμε τον στόχο μας.

Ευχαριστούμε, Παναγιώτη!

Π.Β.: Ευχαριστώ κι εγώ.