Connect with us

4ος Όμιλος

Ψυχολογική τόνωση και πρόκριση για Ηλυσιακό

Published

on

Το γεγονός ότι ο Ηλυσιακός αγνοούσε τη νίκη στις πρώτες πέντε αγωνιστικές στο πρωτάθλημα του 4ου ομίλου έδινε έξτρα κίνητρο στο παιχνίδι Κυπέλλου με τον Ιωνικό που προερχόταν από τη μεγάλη νίκη στο ντέρμπι με τον Εργοτέλη.

Οι ‘κιτρινόμαυροι’ ωστόσο έδειξαν περισσότερη θέληση για τη νίκη και κατάφεραν να την κατακτήσουν μέσω της διαδικασίας των πέναλτι (4-2, 2-2 κανονικά διάρκεια) παίρνοντας το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Οι παίκτες του Κώστα Ψυρόπουλου ξεκίνησαν ιδανικά το παιχνίδι αφού άνοιξαν το σκορ στο 7′ με τον Ιωάννου, για να έρθει ο Κάφλας στο 13′ και να σημειώσει το 2-0.

Νωρίτερα και συγκεκριμένα στο 5′ ο Ιωνικός απείλησε με το Ζέλο να σκοράρει και το διαιτητή να ακυρώνει το τέρμα ως οφσάιντ, ενώ στο 22′ ο Καμαρά είχε δοκάρι για τους Νικαιώτες.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα ο Ιωνικός ήταν ανώτερος, με το σουτ του Καραλή στο 30′ να φεύγει άουτ.

Στο 35′ έγινε το 2-1, όταν μετά από γύρισμα του Καμαρά, ο Καραλής σούταρε όμως ο Κοντοπίδης έδιωξε και ο Σαπαλίδης που βρέθηκε στην πορεία της μπάλας με σουτ βρήκε δίχτυα.

Στο 43′ ο Κοντοπίδης είπε και πάλι όχι νικώντας τον Καμαρά, ενώ στο 48′ ο Ντούλιας επιχείρησε το σουτ με τη μπάλα να φεύγει άουτ. Στο 50′ ο Παντελίδης σούταρε και η μπάλα έφυγε άουτ, με τον Ζέλο στο 53′ να ισοφαρίζει σε 2-2 με ωραίο σουτ κι ενώ η μπάλα βρήκε σε σώμα αμυνόμενου.

 

Στο 62′ ο Ιωσήπου μπλόκαρε το σουτ του Ιωάννου, ενώ στο 68′ ο Φλέγκας έχασε μεγάλη ευκαιρία όταν το σουτ που επιχείρησε μετά την πάσα του εξαιρετικού Βουτσιώτη έφυγε μόλις άουτ. Στο 86′ ο Αργυρίου έκανε το σουτ με τη μπάλα να φεύγει άουτ.

Το ματς οδηγήθηκε στην παράταση με τον Ιωνικό να έχει την κατοχή, ωστόσο κάθε φορέ που ο Ηλυσιακός έφευγε στην κόντρα κυρίως με τον Βουτσιώτη δημιουργούσε απειλητική κατάσταση. Στο 91′ ο Παπασπύρος σούταρε άουτ, ενώ στο 101 ο Βουτσιώτης έχασε την ευκαιρία του αγώνα. Συγκεκριμένα, ο βραχύσωμος άσος του Ηλυσιακού έκανε μια εκπληκτική κούρσα από το κέντρο όμως το σουτ που επιχείρησε έφυγε λίγο άουτ.

Στο 107′ ο Ξαγοράρης έκανε τη κεφαλιά μετά το φάουλ του Βουτσιώτη και ο μπάλα έφυγε άουτ, ενώ στο 120′, ο Αργυρίου έβγαλε σέντρα-διαβήτη στον Καραλή όμως ο τελευταίος δεν έκανε καλό πλασέ στέλνοντας τη μπάλα άουτ.

Στην διαδικασία των πέναλτι ο Ηλυσιακός στάθηκε πιο τυχερός και έχοντας τον Κώστα Κοντοπίδη σε καλή ημέρα πήρε την πρόκριση με 4-2.

ΠΕΝΑΛΤΙ

1-0 Πιπίνης

Καραλής δοκάρι η μπάλα

2-0 ο Μέξης

2-1 ο Σαπαλίδης

3-1 Φλέγγας

Κρητικός αποκρούει ο Κοντοπίδης

Ξαγοράρης και η μπάλα δοκάρι και έξω

3-2 Ντούλιας

4-2 Βουτσιώτης

ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ (Κώστας Ψυρόπουλος) Κοντοπίδης, Μέξης, Ρόπας (67′ λ.ρ. Ξαγοράρης), Κωνσταντόπουλος, Μάλτσι, Κούντου, Φλέγγας, Πιπίνης, Κάλφας (46′ Ρέβας), Βουτσιωτης, Ιωάννου (82′ Τσινιας).

ΙΩΝΙΚΟΣ (Ηλίας Καλοπήτας) Ιωσήπου, Μπιταξής, Βουρλούμης, Παντελίδης, Ζέλο (86′ Παπασπύρος), Κρητικός, Καραλής, Ζαφειρίδης (71′ Κυριακίδης), Καμαρά (65′ Αργυρίου), Σαπαλίδης, Ντούλιας.