Connect with us

4ος Όμιλος

Ψυρόπουλος: «Δίκαια ανεβαίνει ο ΟΦΗ. Είναι ομάδα Σούπερ Λίγκ»

Published

on

Ρεαλιστής ήταν ο προπονητής του Φωστήρα Κώστας Ψυρρόπουλος, για την ήττα της ομάδας του στο Γεντί Κουλέ με 1-0 που ανέδειξε πρωταθλητή τον ΟΦΗ. Ο τεχνικός του Φωστήρα, παραδέχθηκε ότι το έργο της ομάδας του, δεν ήταν έτσι και αλλιώς εύκολο, απέναντι στην ποιότητα και τον κόσμο του ΟΦΗ, παραδέχθηκε ότι ο ΟΦΗ δίκαια ανεβαίνει κατηγορία και παράλληλα αναφέρθηκε με εγκώμια στη δουλειά που έκανε ο Νίκος Νιόπλιας.

Ο κ. Ψυρρόπουλος χαρακτήρισε ακόμη άθλο για τον Φωστήρα, το γεγονός ότι με τα προβλήματα που είχε έμεινε μέχρι το τέλος, ζωντανός στο κυνήγι του τίτλου με αντίπαλο τον ΟΦΗ.

Αναλυτικά οι αναφορές του προπονητή της ομάδας του Ταύρου στη συνέντευξη τύπου μετά το τέλος του αγώνα στο Γεντί Κουλέ:

Για το παιχνίδι με τον ΟΦΗ: «Γνωρίζαμε ότι έτσι και αλλιώς θα ήταν δύσκολο το παιχνίδι. Ηρθαμε να παίξουμε μια κατηγορία με τον ΟΦΗ, ψάχνωντας μόνο τη νίκη. Οι συνθήκες ήταν δύσκολες για μας, απέναντι σε μια ομάδα με ποιότητα και κόσμο. Κάναμε την προσπάθεια μας, είχαμε τρείς σημαντικές επουσίες, χωρίς αυτό να είναι δικαιολογία. Το δικό μας ρόστερ είναι μικρό και μας επηρέασαν οι τραυματισμοί και οι απουσίες. Μπήκαμε καλά στο παιχνίδι και είχαμε καλή προσαρμογή στον αντίπαλο. Κλείσαμε τους χώρους γιατί αυτό ήταν το πλάνο μας, μέχρι το τέλος του παιχνιδιού. Απο ένα φάουλ σε μια στιγμιαία αδράνεια, δεχθήκαμε το γκολ και κλείσαμε το ημιχρονο με το 1-0. Η αποβολή στο 55′ όπου μείναμε με δέκα παίκτες, μας κόστισε. Ο διαιτητής μας άφησε με παίκτη λιγότερο και τα πράγματα δυσκόλεψαν. Θέλαμε να παίξουμε ένα τέτοιο παιχνίδι να το ευχαριστηθούμε. Για 29 αγωνιστικές ανέξαμε. Φτάσαμε στο τελευταίο παιχνίδι, όπου η ομάδα του ΟΦΗ είχε το πάνω χέρι. Ειδικά μετά το 1-0 ήταν δύσκολο για μας. Μετά μείναμε με δέκα και το έργο μας έγινε ακόμα πιο δύσκολο».

Για τη φετινή χρονιά του Φωστήρα: «Οι παίκτες μου έκαναν τιτάνια προσπάθεια. Οταν ξεκινήσαμε το καλοκαίρι στην ομάδα δεν υπήρχε ούτε κάλτσα. Αν δεν έμπαιναν στην ομάδα κάποιοι άνθρωποι στην πορεία, η ομάδα δεν θα τερμάτιζε το πρωτάθλημα. Για μας είναι άθλος αυτό που καταφέραμε. Με αντίπαλο μια ομάδα όπως ο ΟΦΗ, να είμαστε ανταγωνιστικοί μέχρι το τέλος. Ολο το χρόνο. Είχαμε αντίξοες συνθήκες στην καθημερινότητα μας. Μαγικά πράγματα στον πωταθλητισμό δεν υπάρχουν. Είμαι προπονητής πολλά χρόνια, έχω ανεβάσει ομάδες και ξέρω πως πρέπει να στηθεί μια ομάδα.Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, ολοκληρώσαμε με ψηλά το κεφάλι μια προσπάθεια».

Για το αν έπαιξε ρόλο η διαιτησία στο παιχνίδι: «Δεν έπαιξε ρόλο ο διαιτητής. Δεν μου αρέσουν οι δικαιολογίες».

Για το αν ο ΟΦΗ κερδίζει δίκαια την άνοδο: «Ο ΟΦΗ πηγαίνει δίκαια στην παραπάνω κατηγορία. Δεν του αρμόζει η Γ Εθνική. Αξίζει να παίζει στην Σούπερ Λίγκ».

Για τη δουλειά του Νίκου Νιόπλια στον ΟΦΗ: «Συγχαρητήρια στο Νίκο Νιόπλια για την δουλειά που έκανε στον ΟΦΗ απο τη μέρα που ήρθε. Αλλαξε πολλά πράγματα. Αλλαξε την εικόνα της ομάδας. Δεν φτάνει μόνο να έχεις καλούς παίκτες. Εχει την εμπειρία και άλλαξε την κατάσταση».

Για το αν κόστισαν στον Φωστήρα οι χαμένοι βαθμοί στην Κρήτη και απο άλλες κρητικές ομάδες: «Επαιξε ρόλο αυτό. Είναι λογικό. Ολη η Κρήτη είναι ΟΦΗ. Θέλει η ομάδα να ανεβει ξανά. Είχαμε πάντως μια διαφορά βαθμών που μπορούσαμε να την κρατήσουμε, αν υποστηρίζαμε την ομάδα τον Ιανουάριο με κάποιες μεταγραφές. Δεν υπήρχε όμως η οικονομική δυνατότητα στην ομάδα».

Για την επόμενη μέρα του Φωστήρα: «Τιμώ την ομάδα του Φωστήρα. Είμαι 4 χρόνια σε διάφορες χρονικές στιγμές στην ομάδα αυτή. Είναι μεγάλος σύλλογος. Θα μιλήσω με τους ανθρώπους της ομάδας και θα δούμε την επόμενη μέρα».