Connect with us

slideshow

Ψηφίστηκε το αθλητικό νομοσχέδιο ..

Published

on

Όλα τα άρθρα του νέου αθλητικού νομοσχεδίου πέρασαν κατά πλειοψηφία από τη Βουλή και πλέον άνοιξε ο δρόμος για τη μεταβίβαση των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στους Άραβες. Η ΕΠΟ με ανακοίνωση της ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να τραβήξει το θέμα στα άκρα και να θέσει σε κίνδυνο τη συμμετοχή των ελληνικών ομάδων στα ευρωπαϊκά κύπελλα.

Ο αθλητικός νόμος μετά από αρκετή κουβέντα είναι πλέον νόμος του κράτους. Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν όλα τα άρθρα του νομοσχεδίου, μεταξύ των οποίων και το 19 που ήταν το αμφιλεγόμενο.

 

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού έχει ενισχυμένο ρόλο, κάτι που δεν αρέσει στην ΕΠΟ αφού θα έχει τη δυνατότητα να ορίζει τις ποινές για τις ομάδες που δεν πληρούν τους όρους της αδειοδότησης.

Ο Ολυμπιακός αντέδρασε, μέσω του υπέυθυνου επικοινωνίας της ΠΑΕ.

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΠΟ με την οποία αφού κάνει λόγο για προσπάθεια σπίλωσης της, ξεκαθάρισε ότι θα προστατεύσει το ελληνικό ποδόσφαιρο, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα προσφύγει στη FIFA για το άρθρο 19.

Μετά το τέλος της συνεδρίασης ο Παύλος Γερουλάνος δήλωσε: “Τα σωματεία χρειάζονται προστασία από τους ανθρώπους που μπαίνουν σε αυτά. Υπάρχουν σωματεία, και ξέρετε ποια είναι αυτά, που έχουν ντροπιαστεί από τις πράξεις των παραγόντων τους. Η πρόθεση μας είναι να προστατεύσουμε την πολιτεία και τις ομάδες από επιτήδειους που δεν πληρώνουν φόρους, εισφορές και έχουν ποινικά μητρώα. Αυτή την προστασία την αναλαμβάνει και την κρατάει η πολιτεία, ανεξάρτητα από το τι ζητάει κάποιος άλλος. Τις ποινές που απορρέουν από τις παραβάσεις αυτές, ας τις επιβάλει η ΕΠΟ. Αυτό όμως θα γίνει μόνο όταν θα είναι προετοιμασμένη και όταν οι ποινές θα ικανοποιούν εμάς.”

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply