Connect with us

8ος Όμιλος

Χτίζει τείχος στην άμυνα με Πατσατζόγλου

Published

on

Έναν ακόμη -Μουντιαλικό- και διεθνή με τη Εθνική Ελλάδας ποδοσφαιριστή ενέταξε στο δυναμικό του ο Φωστήρας προκαλώντας αίσθηση στο κοινό της Αθήνας αλλά και ολόκληρης της Γ’ Εθνικής.

Συγκεκριμένα, υπό τις οδηγίες του Κώστα Αρζένη θα προπονείται από εδώ και στο εξής ο 38χρονος μεσοαμυντικός, Χρήστος Πατσατζόγλου.

Ο πρώην άσος του Ολυμπιακού μετά απο συνάντηση που είχε με τη διοικούσα επιτροπή πεισθηκε για το προτζεκτ και έβαλε την υπογραφή του στο νέο του συμφωνητικό.

Όσον αφορά το βιογραφικό του, ο Πατσατζόγλου ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του από την ομάδα της Αγίας Ελεούσας στη Δ΄ Εθνική την περίοδο 1995-96 σε νεαρή ηλικία και στη συνέχεια εντάχθηκε στην Ξάνθη, όπου αγωνίστηκε για τέσσερα χρόνια (1996-97 έως 1999-2000).

Λόγω του πολυσύνθετου ταλέντου του, μπορούσε να αγωνιστεί ως δεξιός ή κεντρικός αμυντικός αλλά και ως μέσος. Την αγωνιστική περίοδο 2000-01 υπέγραψε συμβόλαιο στον Ολυμπιακό και γρήγορα έγινε βασικός, αγωνιζόμενος συνήθως ως δεξιός αμυντικός. Το 2003 ο Πατσατζόγλου τραυματίστηκε στον αχίλλειο τένοντα σε ένα ντέρμπι μεταξύ του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ. Του πήρε περισσότερο από τρία χρόνια να επιστρέψει στους αγωνιστικούς χώρους, καθώς το ένα χειρουργείο διαδεχόταν το άλλο, μιας και το πρόβλημα επανερχόταν κάθε φορά που επρόκειτο να ξαναρχίσει προπονήσεις. Παρ’ όλα αυτά, κατάφερε να επιστρέψει στο τέλος της περιόδου 2004-05 στα γήπεδα της Α’ Εθνικής, έπειτα από σχεδόν τρία χρόνια απουσίας. Ο τότε προπονητής του Ολυμπιακού, Τροντ Σόλιντ, του έδωσε και άλλες ευκαιρίες την περίοδο 2005-06, κυρίως στη θέση του αμυντικού μέσου.

Το 2009, έπειτα από εννέα χρόνια στον Ολυμπιακό, αναζήτησε νέα ποδοσφαιρική στέγη στην Κύπρο και συγκεκριμένα στην Ομόνοια Λευκωσίας. Έναν χρόνο αργότερα επέστρεψε στην Ελλάδα για λογαριασμό της ΑΕΚ,ενώ τον Ιανουάριο του 2011 εντάχθηκε στο δυναμικό του ΠΑΣ Γιάννινα.

Τον Ιούλιο του 2013 υπέγραψε στον Ηρακλή Ψαχνών όπου παρέμεινε δύο χρόνια, όταν το 2015 αποκτήθηκε από την ΑΕΚ Χαλκίδας, με τη φανέλα της οποίας αγωνίστηκε έναν χρόνο. Τον Σεπτέμβριο του 2016 συμφώνησε αρχικά με τον Α.Ο. Χαλκίδας,[5] ωστόσο, έπειτα από έναν μήνα, τον Οκτώβριο, αποχώρησε για να συνεχίσει στην Προοδευτική[6]. Με την Προοδευτική αγωνίστηκε όλο το υπόλοιπο της σεζόν 2016-17 στην Γ’ Εθνική, βοηθώντας την πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα και παρέμεινε ποδοσφαιριστής της μέχρι το καλοκαίρι του 2017[7]. Το καλοκαίρι του ίδιου έτους μεταγράφηκε στον Α.Ο. Αγίου Ιεροθέου[8]