Connect with us

Ε.Π.Σ.Π.

Υπερψηφίστηκαν οι απολογισμοί στην ΕΠΣ Πειραιά

Σε μια υποδειγματική Γενική Συνέλευση

Published

on

Σε μια πολύ καλού επιπέδου Γενική Συνέλευση τα Πειραϊκά σωματεία ψήφισαν ομόφωνα  τον διοικητικό και τον οικονομικό απολογισμό της χρονιάς που πέρασε και είπαν «ναι » στον προϋπολογισμό για το 2016.

Από τα  80 σωματεία που είχαν δικαίωμα  ψήφου, απέστειλαν πληρεξούσια τα 75 σωματεία, ενώ παραβρέθησαν στην Γ.Σ. , 67 σωματεία με  δικαίωμα ψήφου τα 64 από αυτά.

Παράλληλα με θέμα που έφερε στο τέλος ο Γενικός Γραμματέας της ΕΠΣΠ Γιάννης Σπάθας όλα τα σωματεία είπαν ομόφωνα «Ναι» στην Εθνική Ομάδα ποδοσφαίρου τόσο στις νίκες όσο και στις ήττες και θα είναι πάντα στο πλευρό της χωρίς να την πολεμούν.

Ανατολάκης : « Είμαστε αισιόδοξοι για το ΣΕΦ»

Για το έργο της διοίκησης μίλησε ο πρόεδρος της ΕΠΣΠ Γιώργος Ανατολάκης λέγοντας χαρακτηριστικά: « Όταν αναλάβαμε είχαμε βάλει δυο στοιχήματα. Το ένα ήταν το οικονομικό , το άλλο το γηπεδικό. Στο πρώτα πάμε πολύ καλά , για το δεύτερο είμαστε αισιόδοξοι. »

Ο κ. Ανατολάκης αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε τις προάλλες με τον δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη και τον αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Γαβρίλη για το γήπεδο  του ΣΕΦ το οποίο χαρακτήρισε μεγάλο «βάσανο». Ο τελευταίος ζήτησε μελέτη για το γήπεδο και ο Δήμαρχος είπε ότι θα το αναθέσει άμεσα σε συνεργάτες του.

«Προσπαθούμε για ένα Πειραιά πιο δυνατό με ομάδες υγιείς.»κατέληξε ο πρόεδρος της ΕΠΣΠ.

Ι. Σπάθας : «Πάντα κοντά μας ο Ολυμπιακός »

Ο κ. Σπάθας στον διοικητικό απολογισμό  έπλεξε το εγκώμιο του Κώστα Χολέβα  που έκανε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα με περισσότερο κόσμο στα γήπεδα , με μειωμένο το κόστος ενός αγώνα , αναβάθμιση πρωταθλημάτων μέχρι το τέλος .

Ο Γενικός Γραμματέας αναφέρθηκε επίσης και στο θέμα με την ΕΠΟ .« Στην Ομοσπονδία δεν έπαιζε ο Πειραιάς. Αν είχαμε έναν άνθρωπο στο συμβούλιο θα ξέραμε τι συζητήθηκε »

Ο κ. Σπάθας ευχαρίστησε την ΠΑΕ Ολυμπιακός τον κ. Μαρινάκη και τον κ. Βασιλειάδη για την βοήθεια τους προς την Ένωση.

Κ. Χολέβας : « Να παλέψουμε για τις αδειοδοτήσεις »

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλήματος Κώστας Χολέβας έκανε απολογισμό του πρωταθλήματος , τόνισε ότι στην καλή δουλειά συνετέλεσε όλη η Ένωση αλλά και τα μέλη της επιτροπής του ενώ συνεχάρη  όλα τα σωματεία για την άριστη συνεργασία που είχαν. Πρόσθεσε  επίσης πως « όλοι μαζί να παλέψουμε για τις αδειοδοτήσεις στα γήπεδα»

*Τον οικονομικό απολογισμό διάβασαν και έδωσαν εξηγήσεις επ ‘ αυτού ο Ταμίας Γιάννης Σταματάτος και ο αναπληρωτής ταμίας Βασίλης Κουτσούπης.

Την έκθεση της εξελεγκτικής επιτροπής διάβασε ο πρόεδρος της Επιτροπής Δημήτρης Βάλβης.

Ακολούθησαν ανταλλαγή απόψεων, προτάσεις από τα σωματεία:

Δόξα Πειραιά (μίλησε ο Τάκης  Πικραμένος), Α.Ε. Χαραυγή Αστέρας(ο Σωκράτης  Πτερνέας, Α.Ε. Περάματος( ο Γιάννης  Ιατρού), Α.Ε. Νίκαια (ο Γρηγόρης  Σπήλιος), Φαληρικός( ο Γιάννης  Ντουρακόπουλος), Α.Ε. Χατζηκυριακείου ( Μιχάλης  Μουσελής).

Παρέμβαση έκαναν ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας Γιάννης Ποντίκης , ο πρόεδρος την Πειθαρχικής Αντώνης Ανούστης και ο Δαβίδ Κωνσταντίνου από τον ΑΟ Πειραιά

Φυσικά κυρίαρχο σημείο των συζητήσεων ήταν οι  θετικές εξελίξεις σε θέματα ΕΠΟ, όπως το ότι δεν πέρασαν οι προτάσεις για τις τροποποιήσεις των δελτίων, οι θετικές τροποποιήσεις στα άρθρα που αφορούν τις συγχωνεύσεις κι έτσι  ανακουφίζονται σωματεία όπως  ο Εθνικός, Α.Ε. Ολυμπιάδα Μ. Αετός, αλλά κι άλλες ομάδες.

Οι επίσης θετικές τροποποιήσεις του ΚΑΠ (χρησιμοποίηση Αλλοδαπών κλπ)