Connect with us

stoplekto

«Τρύπιο» γκολ !! Η γκάφα του αιώνα ….

Published

on

Πειραϊκός – ΑΟΚ Φαλήρου  2-2 . Χαμένοι και οι δυο ….

Ένα γκολ που μπήκε  από το …παράθυρο ή μάλλον από τα τρύπια δίκτυα  «σημάδεψε» το παιχνίδι ή αν προχωρήσουμε ακόμα περισσότερο ίσως και ένα ολόκληρο πρωτάθλημα.

Η φάση λοιπόν αυτή  έγινε στις καθυστερήσεις του α’ ημιχρόνου( 45+2). Μετά από ένα σουτ του Ράμο  η μπάλα πέρασε δίπλα από το τέρμα , αλλά ξαφνικά βρέθηκε μέσα . Πως έγινε αυτό; Από μια τρύπα στο πλάι των δικτύων . Ο διαιτητής Κοσμάς  Ιωαννίδης  έδειξε άουτ αρχικά . Οι παίκτες του Πειραϊκού βλέποντας την μπάλα μέσα στην εστία ζήτησαν γκολ . Και  ω του θαύματος ο βοηθός Μουμπογιατζόγλου έφυγε για την σέντρα υποδεικνύοντας γκολ!!!

Ακολούθησε κι ο διαιτητής προφανώς λόγω αμφιβολίας κατακύρωσε το  τέρμα   Το έγκλημα  μόλις είχε συντελεστεί…..

Υπάρχει όμως κάτι εξίσου εξωφρενικό .  Λίγο πριν ξεκινήσει το β’ ημίχρονο ο βοηθός  διαπίστωσε το μέγεθος της  τρύπας (δεν είχε κάνει έλεγχο στο ξεκίνημα του αγώνα όπως και θα έπρεπε) και έδωσε εντολή να μπαλωθούν τα δίκτυα στο συγκεκριμένο σημείο. Tέσσερα λεπτά έκανε ο υπάλληλος   που ανέλαβε το ράψιμο… Μια ακόμα πρόκληση που ήλθε να συμπληρώσει την γκάφα του αιώνα ……

Να πούμε ότι το παιχνίδι ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τον   ΑΟΚ Φαλήρου. Μόλις στο 4’ μετά από φάουλ του Μαρκατζίνου ο προωθημένος Σιάκουλης με κεφαλιά άνοιξε το σκορ.

Ο Πειραϊκός αντέδρασε στη συνέχεια  και ήταν καλύτερος . Στο 10’ το ψηλοκρεμαστό   πλασέ του Παφίλη βρήκε το οριζόντιο δοκάρι .

Στο 34’ ο  γκολκίπερ Παλυβός έκανε κακή εκτίμηση έχασε την μπάλα που κατέληξε στον Παφίλη , το  σουτ του οποίου απέκρουσε στην κενή εστία με κεφαλιά ο Μπαϊρακτάρης .

Η ισοφάριση  ήλθε με τον «τρύπιο» τρόπο που προαναφέραμε  στην αρχή…

Στην επανάληψη ο ΑΟΚ Φαλήρου μπήκε επιθετικά  αλλά ο Πειραϊκός ήταν αυτός που σκόραρε. Ήταν το 56’ όταν σε αντεπίθεση ο Λούπος «κρέμασε» τον Παλυβό δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα του .  Αμέσως μετά αποβλήθηκε από τον πάγκο του Πειραϊκού ο  αναπληρωματικός Φριντζάλας  για εξύβριση….

Η συνέχεια ανήκει αποκλειστικά στο Φάληρο . Στο 63’  είχαμε μια ακόμα φάση που σηκώνει συζήτηση. Ο Μαρκατζίνος από δεξιά έκανε σέντρα και ο   προωθημένος Μπαϊρακτάρης που φάνηκε να  έρχεται από πίσω  με πλασέ  έστειλε την μπάλα στα δίκτυα. Ένα γκολ όμως που δεν μέτρησε με υπόδειξη – πάλι – του βοηθού Μουμπογιατζόγλου ..

Το τελικό 2-2 έγινε στο 73’  με σουτ του Μοχάμεντ Μπαχά που λίγο πριν είχε έλθει από τον πάγκο.

Ασφυκτική πίεση των παικτών του ΑΟΚ Φαλήρου  στη συνέχεια , χωρίς όμως αποτέλεσμα . Τα σουτ των Κάππου στο 76’ και του Σταμούλη στο 87’ πέρασαν μόλις άουτ ενώ σε τρεις  περιπτώσεις  ο γκολκίπερ Μπακαλάρος ενήργησε σωτήρια σε κοντινά πλασέ του Ντρούγκα στο 86’ και στο 93’ , και του Γρυπάρη στο 88’ Ο διαιτητής Ιωαννίδης ήταν κοντά σε όλες τις φάσεις και θα λέγαμε ότι δεν έκανε λάθη . Τον πήρε όμως στον λαιμό του ο βοηθός Μουμπογιατζόγλου…..

Το τελικό σφύριγμα , βρήκε τις δυο ομάδες να αποχωρούν  και να είναι χαμένες και οι δυο  . Λίγα χιλιόμετρα πιο πέρα στο Πέραμα , η Αναγέννηση Μοσχάτου με αυτό το αποτέλεσμα και σε συνδυασμό τη νίκη της επί του Ολυμπιακού Κερατσινίου πανηγύριζε την άνοδο της …..

Μετά τη λήξη υπήρχε και συνέχεια . Είχε νυχτώσει για τα καλά όταν ο διαιτητής συμπλήρωσε το φύλο αγώνα . Όμως ο  αρχηγός του ΑΟΚ Φαλήρου  Γιάννης Κάππος με εντολή των παραγόντων της διοίκησης δεν υπέγραψε το φύλλο αγώνα , ούτε καν με επιφύλαξη. Την Δευτέρα θα καταθέσουν ένσταση στην ΕΠΣΠ ,προσκομίζοντας και το βίντεο του αγώνα.

Το διαιτητικό τρίο αποχώρησε από το γήπεδο αφού κλήθηκε πρώτα αστυνομική δύναμη για τον φόβο των Ιουδαίων ….

ΠΕΙΡΑΪΚΟΣ: Μπακαλάρος, Κυρτίδης( 72’ Σκόκοτας) , Καλλυβωκάς, Θεοχαράκης, Θηραίος, Γκούρι, Ράμο, Λούπος, Σαμχαραούλη( 59’ Παυλίδης) , Παφίλης, Σεϊντάρασι.

ΑΟΚ ΦΑΛΗΡΟΥ: Παλυβός,Μιχάλης, ( 58’Γρυπάρης) , Γκάτζας, Σιάκουλης( 51’ Μέκι Ομάρ) Μπαϊρακτάρης, Σερετίδης (62’ Μπαχά), Ρόντο( Καραγιάννης ( 70’ Κάππος) , Σταμούλης, Μαρκατζίνος, Ντρούγκας