Connect with us

8ος Όμιλος

Το φαβορί Κηφισιά αποκαλύπτεται stoplekto.gr λίγο πριν τη σέντρα του τελικού Κυπέλλου ΕΠΣΑ!

Published

on

Η κατάκτηση του Κυπέλλου τη σεζόν 2012-2013 ήταν μια από τις πιο λαμπρές στιγμές στην ιστορία της Κηφισιάς. Η νίκη επί του Αιγάλεω στη διαδικασία των πέναλτι, είναι ίσως, ό,τι καλύτερο έχει πετύχει τα τελευταία χρόνια η ομάδα των βορείων προαστίων σε επίπεδο θεσμών κατακτώντας τότε, το Κύπελλο ΕΠΣΑ. Τότε η ομάδα του Θωμά Γράφα είχε καταφέρει να σταθεί τυχερή στην διαδικασία των πέναλτι κερδίζοντας το τρόπαιο. Αύριο, στις 18.00 στο γήπεδο του Περιστερίου, οι ‘κυανόλευκοι’ έχοντας πλέον στο τιμόνι τους τον έμπειρο, Ηλία Καλοπήτα θα επιδιώξουν να πράξουν το ίδιο για δεύτερη φορά. Αποτελώντας το μεγάλο φαβορί της αναμέτρησης η Κηφισιά, που παίζει και την… ύπαρξη της, στη Γ’ Εθνική θα κληθεί να αποδέιξει ένα μπορεί να χωρέσει δυο… καρπούζια σε μια αμασχάλη. Άλλωστε, αυτό που προέχει είναι η σωτηρία της, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα διεκδικήσει το Κύπελλο που αποτελεί έναν στόχο που είχε τεθεί εξ αρχής από τους κυανόλευκους.

Με παίκτες έμπειρους όπως ο Γιώργος Καρακώστας, ο αρχηγός, Θανάσης Τεγούσης, ο Δημήτρης Τσερκέζος, Χρήστος Μειμάρογλου, Λέρι Έσλερ αλλά και νέους που έχουν δίψα για διάκριση, ομως οι Ραφαή Ζέλο, Γιώργος Τσαφταρίδης, Έκτορας Παναγιωτόπουλος, Χάρης Ρεντζής και Παναγιώτης Καραμπάς, η Κηφισιά θα παραταχθεί με στόχο να πάρει το τρόπαιο και να κάνει τον Βασίλη Γαντζούλα αλλά και το υπόλοιπο Διοικητικό συμβούλιο χαρούμενους.

Τη φετινή σεζόν στον πάγκο ξεκίνησε ο Μάρκος Μαυρομάτης, τον οποίο διαδέχθηκε ο Ηλίας Καλοπήτας.

Η πορεία μέχρι τον τελικό

Κηφισιά-Χαϊδάρι 3-0

Κηφισιά-Περιστέρι 3-3 (5-3 στα πέναλτι)

Κηφισιά-Άγιος Δημήτριος 1-0

Κηφισιά-Φωστήρας 3-2

Άγιοι Ανάργυροι-Κηφισιά 0-1

Κηφισιά-Άγιοι Ανάργυροι 0-0

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ

Βαμβακάς Χρήστος

Κυρίτσης Ηλίας

Καραστέργιος Νίκος

Παπάζογλου Φώτης

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ

Έσλερ Μανάρι

Καρακώστας Γιώργος

Καραμπάς Πάνος

ΜειμάρογλουΧρήστος

Τσερκέζος Δημήτρης

Χαραλάμπους Βασίλης

Χρυσανθακόπουλος Σωκράτης

ΜΕΣΟΙ

Ζέλο Ραφαήλ

Κεφάλας Γιώργος

Κυριαζής Γεράσιμος

Παληαρούτας Ορέστης

Παναγιωτόπουλος Εκτορας

Πρίτσας Πάνος

Σκουλουδάκης Δημήτρης

Τεγούσης Θανάσης

Τζέλης Βασίλης

Τσαφταρίδης Γιώργος

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ

Αυγουστάτος Νίκος

Καιμακαμούδης Φώτης

Κωνσταντινίδης Πάνος

Ρεντζής Χάρης.

 

Το πρόσωπο στο οποίο στηρίζει σε μεγάλο βαθμό τις δυνάμεις της η Κηφισιά είναι ο προπονητής της, Ηλίας Καλοπήτας.

Ο έμπειρος κόουτς που έχει εργαστεί σε αρκετές ομάδες έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο, από την ημέρα που ανέλαβε τους “κυανόλευκους” προσπαθεί μαζί με τη δουλειά που γίνεται από τους υπόλοιπους συνεργάτες του και τους παίκτες να βελτιώσουν αρκετά σημεία στο παιχνίδι του συλλόγου, με τον ίδιο να εκφράζει την άποψη του για τον τελικό stoplekto.gr.
Αναλυτικά, το σχόλιο του

Ο τελικός του Κυπέλλου αποτελεί ένα σημαντικό κίνητρο για όλους μας. Πρέπει να κυνηγήσουμε το θεσμό αφού έχει μεγάλη σημασία αυτός ο τίτλος και σε συλλογικό και σε ατομικό επίπεδο. Θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να καταφέρουμε να κατακτήσουμε το τρόπαιο.

Ερωτηθείς εάν η ομάδα του έχει τον πρώτο λόγο από τη στιγμή που αγωνίζεται σε ανώτερη κατηγορία, ο ικανός κόουτς είπε:

Δεν έχει καμία σημασία. Ούτως η άλλως έχει αποδειχθεί πάρα πολλές φορές ότι στο θεσμό αυτόν δεν παίζει ρόλο η κατηγορία που συμμετέχει η κάθε ομάδα.

Ο αντίπαλος θεωρώ ότι θα πρέπει να έχει υψηλή συγκέντωση στο παιχνίδι του και εμείς θα πρέπει να παρουσιαστούμε έτοιμοι για να πάρουμε τη νίκη και να πανηγυρίσουμε το Κύπελλο.

Σε ερώτηση εάν αισθάνεται ότι η… τύχη του χρωστάει κάτι μετά το χαμένο τελικό που είχε ως προπονητής του Αθηναϊκού, ο Ηλίας Καλοπήτας είπε:

Οι τελικοί έτσι είναι. Όχι δεν θεωρώ κάτι τέτοιο. Δεν το βλέπω από αυτή τη σκοπια.

Σε ερώτηση για το πως πρέπει να διαχειριστεί η Κηφισιά το γεγονό ότι το Σάββατο, παίζει ματς.. επιβίωσης στην Ιεράπετρα με τον τοπικό ΟΦΙ, ο κόουτς αποκρίθηκε:

Αυτό είναι κάτι το οποίο που σίγουρα συμβαίνει γιατί σε έξι ημέρες έχουμε να δώσουμε τρια σημαντικά ματς. Αλλά στο μυαλό μας βρίσκεται ο τελικός Κυπέλλου και την Πέμπτη θα αρχίσουμε να προετοιμαζόμαστε για ακόμη έναν τελικό. Το έχουμε συζητήσει με τα παιδιά τι θα πρέπει να κάνουμε. Για αύριο θα δώσουμε το καλύτερο μας εαυτό για να κατακτήσουμε το τρόπαιο.

 

Το πρόσωπο του τελικού

Το πρόσωπο πάντως που θα συγκεντρώσει πάνω του όλα τα βλέμματα είναι ο αριστεροπόδαρος αμυντικός της Κηφισιάς, Χρήστος Μεϊμαρογλου.

Ο ικανότατος άσος που ξεκίνησε και γαλουχήθηκε ποδοσφαιρικά στη “Σαντα” θα βρει… απέναντι του την προηγούμενη ομάδα του, με την οποία πριν από μερικά χρόνια έφτασε κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Α’ ΕΠΣΑ, όμως ο Χαραυγιακός στάθηκε πιο ικανός και έκοψε… πρώτος το νήμα.

Μάλιστα, ο Μεϊμαρογλου ήταν στο ρόστερ της Αγίας Παρασκευής, την περίοδο που κατέκτησε το τελευταίο Κύπελλο ο μελανόλευκος σύλλογος, όντας σε νεαρή ηλικία τότε.

Ο ίδιος μάλιστα σε δηλώσεις που παραχώρησε αναφέρθηκε σε πολλά και ενδιαφέρονται γεγονότα.

 

Πως αισθάνεσαι που θα αντιμετωπίσεις την ομάδα που… μεγάλωσες ποδοσφαιρικά σε έναν τελικό;

Είναι ωραίο συναίσθημα να παίζεις έναν τελικό χωρίς αμφιβολία. Όσον αφορά την Αγία Παρασκευή, σε αυτή την ομάδα έκανα τα πρώτα μου βήματα και έχω πανηγυρίσει ένα Κύπελλο και εύχομαι τα καλύτερα σε αυτό το σωματείο. Τώρα όμως αγωνίζομαι στην Κηφισιά και αυτό που βρίσκεται στο μυαλό μου, είναι πως θα κερδίσω το Κύπελλο με αυτή την ομάδα.

Με δεδομένο ότι παίζεται και το Σάββατο ένα σπουδαίο ματς στην Ιεράπετρα, με τον ΟΦΙ για την παραμονή σας. Πως θα πρέπει να γίνει η διαχείριση των δυνάμεων στο αυριανό ματς;

Σίγουρα σκεφτόμαστε και το παιχνίδι του Σαββάτου, γνωρίζοντας ότι θα αντιμετωπίσουμε μια πολύ καλή ομάδα αλλά κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά. Είναι ένας τελικός και κανείς δεν θέλει, όπως είναι λογικό να χάσει. Δεν υπάρχει διαχείριση δυνάμεων από κανέναν γιατί θα πρέπει να δώσουμε το 100% όπως κάνουμε σε κάθε ματς, πόσο μάλλον στο αυριανό ματς που αφορά έναν τελικό όπου κρίνεται ένας τίτλος.

Ένας τελικός Κυπέλλου πάντα μαγνητίζει τα βλέμματα όλης της ποδοσφαιρικής Αθήνας. Σας αγχώνει αυτό;

Δεν υπάρχουν φαβορί και ουτσάιντερ όταν μιλάμε για έναν τελικό. Μπορεί να προερχόμαστε από ανώτερη κατηγορία αλλά όταν αναφερόμαστε σε ένα παιχνίδι και μάλισα σε έναν τελικό, κανείς δεν πρέπει να έχει στο μυαλό του αυτό. Είναι ένα παιχνίδι και θα πρέπει να αποδείξουμε εντό των τεσσάρων γραμμών ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα. Άλλωστε γνωρίζουμε ότι κανένας δεν θα μας χαριστεί. Εύχομαι να γίνει ένα ωραίο παιχνίδι, όλοι να είμαστε υγιείς και μακαρί να είμαστε εμείς αυτοί που θα χαμογελάσουμε στο τέλος.

Θανάσης Τεγούσης (Αρχηγός Κηφισιάς)

Θανάση, κλείνεις αρκετά χρόνια στην ομάδα και μαζί με τον Λέρι Έσλερ είσαι από τους πιο έμπειρους ποδοσφαιριστές. Πως αισθάνεσαι που έφτασε μαζί με την Κηφισιά στον τελικό του Κυπέλου ΕΠΣΑ;

Σίγουρα είναι μια σημαντική επιτυχία για την ομάδα να συμμετέχει σε έναν τελικό Κυπέλλου ΕΠΣΑ και είναι μεγάλη τιμή για όλους μας και για εμένα προσωπικά.

Το γεγονός ότι είχες αγωνιστεί και πάλι σε τελικό με την ίδια ομάδα σε κάνει να γνωρίζεις το κλίμα και τη ψυχολογία ενός τέτοιου αγώνα. Τι θα πρέπει να περιμένουν οι συμπαίκτες σου από ένα τέτοιο ματς;

Σίγουρα σε έναν τελικό όλα τα αποτελέσματα είναι πιθανά. Πρέπει να δώσουμε όλοι το 100% και να είμαστε σε όλη τη διάρκεια συγκεντρωμένοι για να καταφέρουμε να φτάσουμε στην επίτευξη του στόχου.

Αποτελούσε εξ αρχής στόχος η κατάκτηση του Κυπέλλου;

Σαν στόχος δεν είχε τεθεί αλλά αφού καταφέραμε να φτάσουμε στον τελικό θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να το κατακτήσουμε.