Connect with us

stoplekto

Το «στερνό αντίο » σε ένα μοναδικό άνθρωπο ….. Καλό ταξίδι Ιορδάνη Τριανταφυλλίδη

Published

on

Σε αυτές τις περιπτώσεις, δεν υπάρχουν λόγια . Ξεκίνησα να γράφω , μα δεν μπορώ . Είναι από τις φορές που δεν έχεις την δύναμη, την διάθεση  και το κουράγιο  . Ήταν σπουδαίος σε όλα του ο Ιορδάνης  . Ένας κορυφαίος παράγοντας του Πειραϊκού ποδοσφαίρου,  άριστος γνώστης των κανονισμών για τους οποίους ενημερωνόταν συνεχώς . Ήταν ο ..μαιτρ των ενστάσεων . Και προχωρούσε κάθε φορά που καταλάβαινε πως είχε δίκιο .Το κενό που αφήνει πίσω του είναι τεράστιο και δυσαναπλήρωτο. Παρά τα 82 του χρόνια είχε άριστη πνευματική διαύγεια . Διάβαζε συνεχώς βιβλία , κανονισμούς  , έλυνε σταυρόλεξα , ασχολιόταν και με την Σπίθα στην οποία είχε αφοσιωθεί τα τελευταία χρόνια .  Κι ας αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας . Οποιοσδήποτε άλλος στη θέση του θα είχε λυγίσει  . Ο «παππούς » όμως δεν το έβαζε κάτω . Δεν απογοητευόταν. Πήγαινε συνέχεια  στα γραφεία της ΕΠΣΠ για δελτία παικτών , στο γήπεδο. Ήταν άριστος συνεργάτης μας . Μας έδινε στοιχεία των αγώνων που πήγαινε και παρακολουθούσε . Ήταν μοναδικός , ήταν ο Πρώτος .  Προσωπικά για μένα ήταν πατέρας, αδελφός, συνεργάτης , φίλος . Ήταν τα πάντα . Η σχέση μας ήταν πολύ δυνατή και λειτουργούσε πάνω σε πνεύμα αλληλοκατανόησης και εμπιστοσύνης.  Δυο μέρες πριν  να μπει στο Νοσοκομείο είχε στείλει μια επιστολή στο  ΦΩΣ , για να διαμαρτυρηθεί επειδή η στήλη την οποία διατηρούσα  θεωρούσε ότι  δεν πήγαινε καλά , μετά την αποχώρηση μου . Μου το είπε …κατόπιν εορτής , γιατί ήξερε πως αν το έκανε πριν,  δεν θα τον άφηνα . Εκεί διαφώνησα   μαζί του. Ήταν από τις ελάχιστες φορές , που συνέβη αυτό στα 40 χρόνια που τον γνώριζα.  Τελευταία φορά που μιλήσαμε  ήταν την παραμονή , πριν να μπει στο Νοσοκομείο.   « Αύριο θα σου δώσω τον αγώνα της Σπίθας με τον Πειραϊκό »  μου είπε. Δεν πρόλαβε όμως. Για πρώτη φορά στη ζωή του στάθηκε ασυνεπής απέναντι  μου. Μεταφέρθηκε επειγόντως στο Νοσοκομείο αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα. Σε κάποια στιγμή  που ανέκτησε τις αισθήσεις του στην Εντατική που βρισκόταν , ρώτησε τη σύζυγο του για μένα , αν είχα ενημερωθεί. Ήθελε προφανώς να…δικαιολογηθεί που δεν επικοινώνησε για να μου δώσει το παιχνίδι. Τόσο συνεπής ήταν . Μέσα στον πόνο  και το πρόβλημα του ρώτησε επίσης την σύζυγο του που όλες αυτές τις μέρες στάθηκε ακλόνητη στο πλευρό του. «Πόσο ήλθε η Προοδευτική με τον Ιωνικό;» τη ρώτησε. Νοιαζόταν πολύ  για τους « βυσσινί» . Την μεγάλη του αγάπη…

Το πάλευε  όλο αυτό  το διάστημα ο έμπειρος παράγοντας . Είχε    πολλά προβλήματα υγείας, αλλά δεν κατέθετε εύκολα τα όπλα . Κάποια από αυτά τα κρατούσε επτασφράγιστα  μυστικά. Δεν ήθελε να στεναχωρήσει τους φίλους του . Μόνος του  έδινε κουράγιο στον εαυτό του  . Αυτός ήταν  ο Ιορδάνης. Ένας  τεράστιος ποδοσφαιράνθρωπος. Ένας σπουδαίος οικογενειάρχης που λάτρευε την σύζυγο του τα παιδιά και τα εγγόνια του . Και καμάρωνε γι’ αυτούς . Καλό ταξίδι αγαπημένε μου φίλε Τζόρνταν. Καλό παράδεισο παππού…..

Στην ετήσια γιορτή της ΕΠΣ Πειραιά του 2015, που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά, ο παρουσιαστής της εκδήλωσης Αντώνης Δαρζέντας αγκαλιάζει τον Ιορδάνη Τριανταφυλλίδη, που τιμήθηκε από την Ένωση για την προσφορά του στον Πειραϊκό ποδόσφαιρο, λίγο καιρό μάλιστα μετά την περιπέτεια που πέρασε με την επέμβαση στο πόδι του. Κατά την βράβευσή του όλος ο κόσμος σηκώθηκε όρθιος για να τον αποθεώσει….

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply