Connect with us

stoplekto

Το ντέρμπι και η πρόκριση στην Ειρήνη Πετρούπολης

Published

on

Παιχνίδι για γερά νεύρα ήταν το ντέρμπι της Πετρούπολης ανάμεσα στον Άρη και την Ειρήνη για την τρίτη φάση του Κυπέλλου ΕΠΣΑ. Το ισόπαλο 1-1 της κανονικής διάρκειας, αλλά και της παράτασης οδήγησε την αναμέτρηση στην διαδικασία των πέναλτι, όπου θριάμβευσε η Ειρήνη με 4-3.

Με την έναρξη της αναμέτρησης μπήκαν δυνατά οι τυπικά γηπεδούχοι και απειλούσαν την εστία του εξαιρετικού στο ματς, Μάριου Μουζάκη, με κύριους εκφραστές τους Ρεζτσόβ και Σκούφη. Όμως, το προβάδισμα πήραν οι ‘κυανοκίτρινοι’ (άσπρα-πράσινο χθες) στο 12′ χάρις τον Παπαθανασίου που σκόραρε αλά Τόμας Μίλερ κόντρα στον Ολυμπιακό αιφνιδιάζοντας τον Κούλη. Το υπόλοιπο του ημιχρόνου άνηκε στους ‘μοβ’, οι οποίοι προσπαθούσαν να νικήσουν δίχως αποτέλεσμα τον Μουζάκη στο 29′, το 34′ και το 38′ με τους Ρεζτσόβ και Φλώρο. Στο δεύτερο μέρος, ο Αλέξης Γκλεγκλές φρόντισε να ενισχύσει επιθετικά την ομάδα του, ενώ ο Νίκος Κουνάδης θωράκισε τα μετόπισθεν. Η άμυνα των τυπικά φιλοξενούμενων άντεξε στο πρώτο δεκάλεπτο χάρις τον Μουζάκη και τον Χαρισάκη στο 55′. Σταδιακά πήρε μέτρα στο γήπεδο και ισορρόπησε φτάνοντας κοντά στο γκολ στο 67′ από το φάουλ του ακούραστου Κουνάδη και την κεφαλιά του Σπυρόπουλου στο οριζόντιο δοκάρι. Δύο λεπτά αργότερα, ο Στρατής είδε την δεύτερη κίτρινη κάρτα του διαιτητή Γρίμμα για φάουλ στον Σπυρόπουλο. Η απόφαση αμφισβητήθηκε από την πλευρά του Άρη και του έμπειρου αμυντικού, αλλά το παιχνίδι συνεχίστηκε. Λίγο πριν το τέλος και το 88′ ο Μουζάκης ανατρέπει τον Σκούφη σε μια δύσκολη φάση και υποδεικνύεται πέναλτι που μετατρέπει σε γκολ ο ‘λυτρωτής’ Παούρης για το 1-1.

Στην παράταση, ο Άρης είχε τον έλεγχο και έτρεχε στην αντεπίθεση για γκολ χάνοντας ευκαιρίες με τους Ζούκα, Νίκολη και Ρεζτσόβ στο 94′, 111′ και 113′ αντίστοιχα. Παρόλα αυτά, η φάση του έξτρα χρόνου άνηκε το συγκρότημα του Νίκου Κουνάδη, αφού στο 100′ δεν δίνετε πέναλτι στον Σπυρόπουλο σε κράτημα του Μιχαλόπουλου. Μοιραία, ο συναρπαστικός αγώνας πήγε στην ρώσικη ρουλέτα και η Ειρήνη τα κατάφερε να περάσει με 4-3 στην τέταρτη φάση.

Σειρά των πέναλτι: Παούρης (1-0), Κουνάδης (1-1), Ρεζτσόβ (2-1), Σπυρόπουλος (2-2), Νίκολη (άουτ), Χαρισάκης (Κούλης), Ζούκας (Μουζάκης), Σκεπετάρης (2-3), Κρομμύδας (3-3), Τζαμαλής (3-4).

Διαιτητές: Γρίμμας, Τζάκος, Βασιλάκης.

Άρης (Αλέξης Γκλεγκλές): Κούλης, Ντούλας, Μιχαλόπουλος, Στρατής, Τομάρας, Βαφειάδης (74′ Κρομμύδας), Ρεζτσόβ, Παούρης, Φλώρος (46′ Ζούκας), Αντωνόπουλος (53′ Νίκολη), Σκούφης.

Ειρήνη (Νίκος Κουνάδης): Μουζάκης, Μπίτζας, Λαμπράκος, Παρασκευόπουλος (57′ Σκεπετάρης), Χαρισάκης, Λιόντος (72′ Τζαμαλής), Παπαθανασίου, Παπαδόπουλος (46′ Δαρδαμάνης), Σπυρόπουλος, Κουνάδης, Θώδας.