Connect with us

Α΄ Ε.Π.Σ.Π.

Το Κερατσίνι στη Γ’ Εθνική 

Published

on

Νίκησε 1-0 την Οδηγήτρια στο 86΄ με πέναλτι του Ψυχογιού

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΔΑΡΖΕΝΤΑΣ

ΚΑΙ Ο ΦΩΤΗΣ ΠΕΡΙΦΑΝΗΣ

To Κερατσίνι ήταν αυτό που τελικά επικράτησε στον αγώνα μπαράζ ανόδου με 1-0 επί της Οδηγήτριας . Πήρε τη νίκη στο 86’  και παράλληλα το εισιτήριο για τη Γ’ Εθνική . Δικαιολογημένα λοιπόν στο τέλος οι παίκτες πανηγύρισαν την επιτυχία τους .

Το παιχνίδι κρίθηκε με ένα πέναλτι που συζητήθηκε πολύ και αμφισβήτησαν έντονα οι της Οδηγήτριας .

Μετά από ένα « γέμισμα »  του Σκορδίλη στο 83’  προς την «καρδιά» της αντίπαλης άμυνας , ο γκολκίπερ Κατσικούρης έκανε έξοδο , και διεκδίκησε την μπάλα στον αέρα μαζί με τον Τουρνά .Οι δυο παίκτες συγκρούστηκαν με τον ποδοσφαιριστή του Κερατσινίου να προλαβαίνει τον αντίπαλο  τερματοφύλακα . Η μπάλα από την κεφαλιά του Τουρνά περνάει λίγο έξω από την εστία της Οδηγήτριας. Ο διαιτητής Μιχελής δείχνει αρχικά άουτ αλλά αμέσως μετά το καλοσκέφτηκε και αλλάζει απόφαση θεωρώντας ότι ο Κατσικούρης «γκρέμισε » τον  Κερατσινιώτη ποδοσφαιριστή.

Μετά από ένα τρίλεπτο διαμαρτυριών ο Ψυχογιός εκτέλεσε το πέναλτι χαρίζοντας τη νίκη και παράλληλα την  άνοδο στην ομάδα του. Για μια ακόμα φορά , όπως και στους δυο τελευταίους τελικού  Κυπέλλου  Πειραιά , ο νεαρός χαρισματικός ποδοσφαιριστής «ξελάσπωσε » την ομάδα του χαρίζοντας της έναν ακόμα τίτλο.

Ο Ψυχογιός ήταν ο  κορυφαίος παίκτης της ομάδας του. Από αυτόν ξεκινούσε κάθε ουσιαστική ενέργεια . Δεν ήταν λίγες οι φορές, ειδικά στο α’ ημίχρονο  που ο παίκτης έκανε άνω – κάτω την άμυνα της Οδηγήτριας .

Ανώτερο το Κερατσίνι

Αγωνιστικά το Κερατσίνι  ήταν καλύτερο . Είχε την κυκλοφορία της μπάλας και τον έλεγχο στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού αλλά βρήκε απέναντί του έναν εξαιρετικό Κατσικούρη που φώναζε σε όλες τις φάσεις «παρών». Μόλις στο 4’ κεφαλια του Αγγελάκη απέκρουσε ο πορτιέρο της Οδηγήτριας , ο οποίος αντέδρασε και σε προσπάθειες του Ψυχογιού στο 39’ και στο 43’. Η καλύτερη στιγμή της Οδηγήτριας ήταν στο 44’ , όταν ο Παπαθανασίου από καλή θέση σούταρε άουτ.

Στην επανάληψη οι «ροσονέρι» με εξαίρεση το πρώτο 20λεπτο της επανάληψης ,συνέχισαν να έχουν την κυριαρχία σε αντίθεση με την Οδηγήτρια που αν και κέρδισε μερικά μέτρα , δεν μπόρεσε να απειλήσει τον Μπότο. Ο Ψυχογιός δοκίμασε και πάλι τα αντανακλαστικά του Κατσικούρη στο 48’ μετά από ωραία εκτέλεση φάουλ  και στο 77’ το Κερατσίνι έχασε την σπουδαιότερη ευκαιρία του, όταν κεφαλιά του Μπατή απέκρουσε πάνω στη γραμμή ο Χατζηπαπάς. Στο 71’ το Κερατσίνι ζήτησε πέναλτι από το διαιτητή Μιχελή, καθώς θεωρούν ότι ο Χατζηπαπάς ανέτρεψε τον Τουρνά, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Γκιάτης από το ύψος της περιοχής έστειλε την μπάλα λίγο άουτ

Γενικά οι παίκτες του Γιάννη Ζερβακάκη έπαιξαν περισσότερο περιμένοντας τους αντιπάλους τους , παρά στο να φτιάχνουν το παιχνίδι. Ξεκίνησαν διστακτικά και ήταν επιρρεπείς στο λάθος , αλλά όσο περνούσε η ώρα αγωνίζονταν πιο ψύχραιμα και  με περισσότερο πάθος .

 

Κορυφαίοι Ψυχογιός , Κατσικούρης

Από το Κερατσίνι πρώτος παίκτης όπως προαναφέραμε ο Νείλος Ψυχογιός.  Πολύ καλοί επίσης οι Αγγελάκης , Σκορδίλης , Γκιάτης ενώ ο  Χονδρουδάκης έδωσε πνοή με την είσοδο του στο παιχνίδι.

Κορυφαίος της Οδηγήτριας ο γκολκίπερ Δημήτρης Κατσικούρης που σε αυτόν σταματούσαν οι περισσότερες επιθέσεις των αντιπάλων του. Βοήθησαν αμυντικά  οι Χατζηπαπάς, Πλάκας Α. ενώ προσπάθησαν  και οι Κολιούσης. Καλουδιώτης και Κοττάκης.

Η διαιτησία του Σπύρου Μιχελή  έχει δυο όψεις. Στο α μέρος ήταν άψογη  χωρίς το παραμικρό λάθος. Στην επανάληψη όμως τα «χάλασε» . Αρχικά για να κρατήσει το παιχνίδι έδειξε αρκετές κίτρινες κάρτες   , αλλά μετά προσπάθησε να το «μαζέψει »  για να μην αποβάλει παίκτη. Έτσι χαρίστηκε σε κάποιους ποδοσφαιριστές , όπως στον Γκιάτη και στον Κολιούση. Για τη φάση του πέναλτι αναφερθήκαμε . Αν δεν έδειχνε πρώτα  το άουτ , ίσως να μιλούσαμε διαφορετικά τώρα . Πάντως η περίπτωση ανατροπής του Τουρνά στο 71’ ήταν πιο οφθαλμοφανής  από  αυτή που καταλόγισε .

Στο 59’  χαρίστηκε στον Αγγελάκη που «κλάδεψε» τον Χατζηπαπά , αφού του έδειξε μόνο κίτρινη κάρτα.

ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ: Μπότος, Σφυρογιαννάκης(68′ λ.τρ. Χονδρουδάκης), Σκορδίλης(90′ Βαττής), Μπατής, Αγγελάκης, Διάκος, Ψυχογιός, Γκιάτης, Νταουτάι(91′ Φούντας), Τουρνάς, Κουρκούτης.

ΟΔΗΓΗΤΡΙΑ: Κατσικούρης, Ξηρογιάννης, Χονδρουδάκης, Χατζηπαππάς, Πλάκας Α., Κολιούσης(89′ Τσιρκινίδης),  Παπαθανασίου, Χατζάκης, Μακρής, Καλουδιώτης(90′ Δημόπουλος), Κοττάκης(79′ Κωνσταντακόπουλος).

 

 Β. Σπάθας: « Συγχαρητήρια στα παιδιά»

 

Την αποθέωση γνώρισαν από τους φιλάθλους τους οι ποδοσφαιριστές του Κερατσινίου αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα. Το πανηγύρι συνεχίστηκε στα αποδυτήρια όπου έστησαν τρελό πανηγύρι

Στο επίκεντρο  ο Βασίλης Σπάθας που για δεύτερη σερί χρονιά ανεβάζει ομάδα από το τοπικό πρωτάθλημα στη Γ΄Εθνική. Πέρσι ήταν με την Προοδευτική. Φέτος με το Κερατσίνι, το οποίο επανέρχεται στις επαγγελματικές Κατηγορίες μετά από τέσσερα χρόνια. Σε δηλώσεις του ο ικανός προπονητής τόνισε : « Συγχαρητήρια στα παιδά ,για την υπέροχη χρονιά που μου χάρισαν. Ήμασταν κυρίαρχοι σε όλο το ματς, αν υπάρχουν στατιστικές, είχαμε ην κατοχή, ευκαιρίες, παίξαμε με κάθετο ποδόσφαριο, από το πλάι. Έχω σημειώσει μόνο μια ευκαιρία της Οδηγήτριας, δεν απειληθήκαμε, λειτούργησε τέλεια η αμυντική μας λειτουργία, η οποία ξεκινάει από την επίθεση. Συγχαρητήρια στα παιδιά. Όσον αφορά τη διαιτησία δεν έχω κάτι να σχολιάσω, γιατί είναι κάτι που δεν το κάνω ποτέ».

 

Τ. Ζερβακάκης: « Θλιβερή η διαιτησία»

Αιχμές κατά της διαιτησίας άφησε το μέλος του Δ.Σ. της Οδηγήτριας Τάκης Ζερβακάκης λέγοντας μετά τον αγώνα χαρακτηριστικά: « Το Κερατσίνι έπαιξε πολύ καλά, όπως και εμείς και το ευχαριστηθήκαμε. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με το Κερατσίνι. Κάποια στιγμή όμως πρέπει να σταματήσει αυτό το πράγμα με τη διαιτησία, να είναι θλιβερή. Και όταν λέμε θλιβερή, να είναι για πέταμα. Συγχαρητήρια στο Κερατσίνι και ότι καλύτερο στην Γ’ Εθνική».

Στο φύλλο αγώνα ο διαιτητής Μιχελής έγραψε τον πρόεδρο της Οδηγήτριας Μιχάλη Μιχαλολιάκο για εξύβριση και απειλή….

* Παρά την πίκρα της ήττας, ο κόσμος της Οδηγήτριας που βρέθηκε στο γήπεδο της Νεάπολης , αποθέωσε τους ποδοσφαιριστές της ομάδας σαν να είχε κατακτήσει την άνοδο. Οι παίκτες των Γιάννη Ζερβακάκη και Παύλου Δαούτη πήγαν μπροστά στην κερκίδα που βρισκόντουσαν οι ένθερμοι φίλοι του συλλόγου και τραγουδούσαν μαζί συνθήματα της ομάδας.

Ποιοι παραβρέθηκαν

Πάνω από 2000 φίλοι βρέθηκαν στο γήπεδο της Νεάπολης για να παρακολουθήσουν το μπαράζ ανόδου. Ανάμεσά τους ο Πρόεδρος Βασίλης Λεβέντης και η βουλευτής Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου από την Ένωση Κεντρώων, ο Δήμαρχος Νίκαιας- Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης και ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Μπακατσέλος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Κορυδαλλού Κώστας Βράκας, ο Πρόεδρος της Football League Λεωνίδας Λεωτσάκος, ο πρώην Πρόεδρος της ΕΠΑΕ Βίκτωρας Μητρόπουλος, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ατρόμητος Αθηνών Γιώργος Σπανός και ο τεχνικός διευθυντής Γιάννης Αγγελόπουλος, τα πρώην διοικητικά στελέχη της ΕΠΣ Πειραιά Στέλιος Μπρατσόλης, Χρήστος Στούκας και Στάθης Αμαραντίδης, ο πρώην διευθυντής γραφείων της ΕΠΣ Πειραιά Δημήτρης Νατσούλης οι βετεράνοι του Ολυμπιακού Ανδρέας Μπονόβας και Γιώργος Κωττάκης  κ.ά.