Connect with us

Ε.Π.Σ.Π.

Το Κερατσίνι ξανά Κυπελλούχος Πειραιά- 1-0 τον Αετό Κορυδαλλού

Published

on

Όπως πέρυσι. Το Κερατσίνι ξανά Κυπελλούχος Πειραιά .

1-0 τον Αετό Κορυδαλλού με σκόρερ πάλι τον Ψυχογιό ( πέναλτι στο 23’ )

To περυσινό σκηνικό επαναλήφθηκε. Ίδιος Κυπελλούχος ίδιο σκορ , ίδιος σκόρερ . Ο ΑΠΟ Κερατσίνι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και για έκτη στην ιστορία του , κατέκτησε το Κύπελλο Πειραιά επικρατώντας με 1-0 του Αετού Κορυδαλλού για τον οποίο το «κακό τρίτωσε». Τρεις φορές παρουσία σε τελικό τα τέσσερα τελευταία χρόνια και έφυγε από το Γ. Καραϊσκάκης με «άδεια χέρια» …

Σκόρερ και αυτή τη φορά ο Νείλος Ψυχογιός στο 23’ με πέναλτι . Ένα πέναλτι που έκρινε τον αγώνα και για το οποίο έγινε πολύ συζήτηση. Από αριστερά ο Ψυχογιός πήρε την μπάλα από την σέντρα προχώρησε γρήγορα , απέφυγε με χαρακτηριστική άνεση τρεις αντιπάλους, μπήκε στη περιοχή . Εκεί ο Μπερίσα πηγαίνει πάνω του, με καθαρό στόχο την μπάλα. Πέφτοντας πρέπει να βρίσκει λίγο και το πόδι του Ψυχογιού . Δύσκολη φάση που ούτε το βίντεο δεν ξεκαθαρίζει . Η ουσία είναι πως ο διαιτητής Κουβέλης έδειξε αμέσως και χωρίς δισταγμό το σημείο του πέναλτι , το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο ίδιος ο « παθών».

Η φάση αυτή επηρέασε τους Κορυδαλλιώτες αρνητικά. Το έβλεπε κανείς στα πρόσωπα των ποδοσφαιριστών , των ανθρώπων του πάγκου και των παραγόντων στην εξέδρα . O εκνευρισμός στο φόρτε του . Επηρεασμένοι όλοι.Κι όμως στο πρώτο δεκάλεπτο μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι .

Ο Αετός παρόλο ότι είχε τον έλεγχο στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα στη συνέχεια , δεν τράβηξε. Με το ζόρι 2-3 μπαλιές της προκοπής .Όσον αφορά τις φάσεις για γκολ, όλα κι όλα τρία σουτ του Ξενιτόπουλου. Στο 68’ μπλόκαρε ο Μπότος, στο 86’ μόλις άουτ και στο 92’ απέκρουσε σε κόρνερ πάλι ο Μπότος.

Όσον αφορά τους Κερατσινιώτες επικράτησαν απολύτως δίκαια . Αυτοί είχαν τις φάσεις για γκολ . Αυτοί έβγαιναν

πρώτοι στις μάχες και ήταν επικίνδυνοι στον αιφνιδιασμό . Στο 12’ το σουτ του Ψυχογιού από πλάγια θέση απέκρουσε ο Δρίβας που αντέδρασε σωτήρια στην κοντινή κεφαλιά του Φούντα στο 65’.

Νεύρα και 4λεπτη διακοπή

Από το παιχνίδι δεν έλειψαν τα νεύρα . Όλα ξεκίνησαν στο 57’ σε ένα σκληρό φάουλ του Μπερίσα στον Νταουτάι . Εκεί είχαμε τις πρώτες αψιμαχίες . Κίτρινη κάρτα στον πρώτο αν και σήκωνε ακόμα και κόκκινη. Στην αμέσως επόμενη φάση ένα πολύ δυνατό φάουλ στον Τσολάκου , πυροδότησε ακόμα περισσότερο την ατμόσφαιρα. . Εκεί έγινε γενική σύρραξη με συμπλοκές μεταξύ παικτών συμπεριλαμβανομένων και των αναπληρωματικών . Είχαμε τετράλεπτη διακοπή στο παιχνίδι και τον διαιτητή Κουβέλη να αποβάλει τους Μπατή και Μούτσα .

Από τον Κυπελλούχο ΑΠΟ Κερατσίνι που πάει τώρα φουλ για το νταμπλ ξεχώρισαν οι Ψυχογιός, Σφυρογιαννάκης, Μπατής , Φούντας , Κουρκούτης και ο Νταουτάι στο α

μέρος .

Από τον Αετό Κορυδαλλού φάνηκαν περισσότερο οι Ξενιτόπουλος, Σιδηρόπουλος, Δρίβας και Τριανταφυλλίδης.

Και πάμε στον διαιτητή Κουβέλη. Ελέγχεται μόνο για την φάση που έκρινε τον τελικό . Οι απόψεις για το πέναλτι διίστανται.. Κατά τα άλλα το κράτησε το παιχνίδι . Όσον αφορά τις καθυστερήσεις έδειξε μόνο 4 λεπτά αντί για 7. Τέσσερα ήταν μόνο τα λεπτά της διακοπής….

ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ(Βασίλης Σπάθας): Μπότος, Σφυρογιαννάκης, Σκορδίλης( 70’ Βαττής) , Μπατής, Αγγελάκης, Φούντας( 90’ Διάκος) , Ψυχογιός, Γκιάτης, Νταουτάι( 82’ Μάλλης) Τουρνάς, Κουρκούτης.

ΑΕΤΟΣ(Τάκης Αγγελάκης): Δρίβας, Αναγνωστάκης, Μάναλης( 53’

Τριανταφυλλίδης) Μιχελής, Μπερίσα, Σιδηρόπουλος, Τσολάκου( 82’ Κουτσομύτης) Ξενιτόπουλος, Κράσι, Μούτσας, Δρυμούσης .