Connect with us

Γ Εθνική

Το Αιγάλεω τις φάσεις, η Προοδευτική το γκολ, τη νίκη ο χουλιγκανισμός…

Published

on

Θλιβερά γεγονότα αμαύρωσαν την αναμέτρηση ανάμεσα στο Αιγάλεω και την Προοδευτική στο γήπεδο «Σταύρος Μαυροθαλασσίτης» για τον ένατο όμιλο των μπαράζ Γ’ Εθνικής. Το παιχνίδι διεκόπη λίγο πριν την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, καθώς ο διαιτητής Κατσικογιάννης είδε μερικούς οπαδούς των γηπεδούχων στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την προσωρινή διακοπή, όμως μετά την είσοδο τους στον αγωνιστικό χώρο, ο Ηπειρώτης ρέφερι πήγε στα αποδυτήρια, αφού είχε καταγράψει τα γεγονότα και σε συνεννόηση με την αστυνομία αποφάσισε την οριστική διακοπή του αγώνα.

Παρά τη γενική σύρραξη, τις μπουνιές και τα… καδρόνια, οι δύο ομάδες έπαιξαν ποδόσφαιρο για 47 λεπτά. Μπροστά σε 2.000 Αιγαλεώτες, οι ‘κυανόλευκοι’ μπήκαν δυνατά και άγγιξαν το γκολ στο 2′. Ο Λοϊζίδης έκανε συρτά το παράλληλο γύρισμα, ο Σταύρου πλάσαρε, αλλά ο Μένιος απομάκρυνε σωτήρια σε κόρνερ. Οι γηπεδούχοι άσκησαν πίεση και στο 10′ κέρδισαν αριθμητικό πλεονέκτημα, καθώς ο Ρούσσος βγήκε τετ α τετ με τον πορτιέρε των Πειραιωτών και ανατράπηκε εκτός περιοχής. Ο διαιτητής έδειξε σωστά την απευθείας κόκκινη κάρτα στον Μένιο, αλλά υπάρχουν αμφιβολίες για οφσάιντ στο ξεκίνημα της προσπάθειας του βραχύσωμου επιθετικού. Γρήγορα, γρήγορα ο Τράκας πέρασε στον αγώνα αντί του Ζελέκου και ο νεαρός τερματοφύλακας έδειξε έτοιμος.

Οι φιλοξενούμενοι δεν πατούσαν καλά, όμως ήταν επικίνδυνοι στην κόντρα παρότι έπαιζαν με παίκτη λιγότερο. Βασική αιτία, η ψηλά τοποθετημένη άμυνα του ‘City’. Νέα μεγάλη ευκαιρία για γκολ από το συγκρότημα του Γιώργου Σουρλή στο 32′ ύστερα από σέντρα του Ναυπλιώτη, όμως ο Ρούσσος από ευνοϊκή θέση απέτυχε να σκοράρει το πολυπόθητο τέρμα. Η προβολή του κατέληξε μόλις άουτ μαρτυρώντας, έτσι, το άγχος που είχε το Αιγάλεω στις πλάτες του. Τα πράγματα έγιναν χειρότερα στο 44′. Ο Μπέλερης σούταρε εκτός περιοχής, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Μηλιώνη, αλλά δεν φάνηκε ξεκάθαρα αν η παράβαση γίνεται εντός ή εκτός περιοχής.

Ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι εν μέσω πολλών παραπόνων των γηπεδούχων, ο στόπερ των ‘κυανόλευκων’ πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια, αφού είδε την κόκκινη κάρτα και ο Ατματζίδης α λα Πανένκα έγραψε το 1-0 στο 45+2′ βάζοντας φωτιά στον πάγκο των ‘βυσσινί’. Με το σφύριγμα της λήξης, ο Ηπειρώτης διαιτητής δέχθηκε περισσότερα παράπονα. Μάλιστα, πήγε να δημιουργηθεί μια μικρή ένταση στη φυσούνα, όμως τελικά τίποτα το ιδιαίτερο δεν συνέβη. Η συνέχεια, γνωστή…

Διαιτητές: Κατσικογιάννης (Ηπείρου), Σπυρόπουλος-Δουλγεράκης (Αν. Αττικής).

Αιγάλεω (Γιώργος Σουρλής): Τριανταφύλλου, Παπουτσής, Τζαφεράκος, Μηλιώνης, Ναυπλιώτης, Παπαθανασίου, Λοϊζίδης, Σταύρου, Ρούσσος, Πασάς, Κοκκιναράς.

Προοδευτική (Βασίλης Σπάθας): Μένιος, Τσάγκαρης, Μύρκος, Ζίζηλας, Παπανικόλας, Μπέλερης, Ζελέκου (11′ Τράκας), Γιακούπι, Σαμαράς, Τζανέτος, Ατματζίδης.