Connect with us

slideshow

Τι ισχύει για τον προβιβασμό και υποβιβασμό των ομάδων στην ΕΠΣΑ

Άνοδος και υποβιβασμός σε όλες τις Κατηγορίες…

Published

on

Διαβάστε και ενημερωθείτε για το τι ισχύει σχετικά με τον προβιβασμό και  υποβιβασμό  των ομάδων της ΕΠΣ Αθηνών.

ΠΡΟΒΙΒΑΣΜΟΣ  –  ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ  ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ  Α ’  ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

 ΠΡΟΒΙΒΑΣΜΟΣ  ΣΕ  Γ ΄  ΕΘΝΙΚΗ

Το πρώτο σωματείο καθενός εκ των δύο (2) ομίλων (σύνολο δύο (2) ομάδες), θα αγωνιστούν σε αγώνες μπαράζ με πρωταθλήτριες ομάδες άλλων ενώσεων για την άνοδό τους στην Γ΄ Εθνική Ερασιτεχνική κατηγορία, μετά από σχετική απόφαση της ΕΠΟ.

 ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ  Σ Ε  Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ  ΤΕΣΣΕΡΑ  (4)  ΣΩΜΑΤΕΙΑ

α) Τέσσερα (4) σωματεία τα δύο (2) τελευταία σε καθένα από τους δύο ομίλους (16η  και 15η θέση), θα υποβιβαστούν στην Β΄ κατηγορία.

β) Επίσης σε περίπτωση που το ένα ή και τα δύο σωματεία πρωταθλητές ομίλων της Α΄ κατηγορίας που θα αγωνιστούν στους αγώνες μπαράζ για την άνοδο στη Γ΄ Εθνική Ερασ/κή κατηγορία, δεν επιτύχουν την άνοδο και παραμείνουν στην Α΄ κατηγορία, ανάλογος αριθμός σωματείων (ένα ή δύο), θα υποβιβαστούν από την Α΄ κατηγορία στην Β΄ κατηγορία.

Δηλαδή, εάν ανέλθει μόνος ένας εκ των πρωταθλητών μας στην Γ’ Εθνική, θα υποβιβαστούν πέντε (5) συνολικά σωματεία. Εάν δεν ανέλθει κανένας εκ των δύο (2) πρωταθλητών μας, θα υποβιβαστούν, συνολικά, έξι (6) σωματεία.

γ) Πλέον των παραπάνω σωματείων, σε  περίπτωση υποβιβασμού σωματείου ή σωματείων από τη  Γ΄ Εθνική Ερασ/κή Κατηγορία στην Α΄ κατηγορία της  Ένωσής μας, ανάλογος αριθμός σωματείων (επιπλέον του προβλεπόμενου στο άρθρο αυτό), θα υποβιβασθεί από την Α΄ κατηγορία στην Β΄ κατηγορία.

 

 ΠΡΟΒΙΒΑΣΜΟΣ  –  ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ  ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ  Β ’  ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

 ΠΡΟΒΙΒΑΣΜΟΣ  ΣΤΗΝ  Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ,  ΕΞΙ  (6)  ΣΩΜΑΤΕΙΑ

Τα πρώτα κάθε ομίλου.  (Σύνολο τρία (3) σωματεία).

Τα  άλλα τρία ( 3) σωματεία θα ανέβουν στην Α΄ κατηγορία μετά από αγώνες πλέι –οφ της 2ης και 3ης θέσης σε κάθε όμιλο, οι οποίοι θα διεξαχθούν ως εξής:

Εάν η διαφορά του 2ου σωματείου από το 3ο  σωματείο της κατάταξης είναι μεγαλύτερη από δύο (2) βαθμούς, το σωματείο που κατέλαβε την 2η θέση προβιβάζεται αυτόματα.

Εάν η διαφορά είναι μικρότερη ή ίση από δύο (2) βαθμούς, τότε θα διεξαχθεί ένας (1) αγώνας στην έδρα του σωματείου που τερμάτισε στην 2η θέση, με πλεονέκτημα για την άνοδο, την ισοπαλία του συγκεκριμένου αγώνα.

 

 ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ  ΣΤΗΝ  Γ ’  ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ  ΕΞΙ  (6)  ΣΩΜΑΤΕΙΑ

α) Τα σωματεία που θα τερματίσουν στην τελευταία και προτελευταία θέση, καθενός από τους τρεις (3)

ομίλους (σύνολο έξι σωματεία).

β) Επίσης σε περίπτωση που ένα ή και τα δύο σωματεία πρωταθλητές ομίλων της Α΄ κατηγορίας που θα αγωνιστούν στους αγώνες μπαράζ για την άνοδο στη Γ΄ Εθνική κατηγορία, δεν επιτύχουν την άνοδο και παραμείνουν στην Α΄ κατηγορία, ανάλογος αριθμός σωματείων (ένα ή δύο ), θα υποβιβαστούν από την Α΄ κατηγορία στην Β΄ κατηγορία και από αυτή στην Γ΄ κατηγορία.

Δηλαδή, εάν ανέλθει μόνο ένας εκ των πρωταθλητών μας στην Γ’ Εθνική, θα υποβιβαστούν επτά (7) συνολικά σωματεία. Εάν δεν ανέλθει κανένας εκ των δύο πρωταθλητών μας, θα υποβιβαστούν συνολικά οκτώ (8) σωματεία.

γ) Πλέον των παραπάνω σωματείων, σε περίπτωση υποβιβασμού σωματείου ή σωματείων από τη  Γ΄ Εθνική Ερασ/κή κατηγορία στην Α΄ κατηγορία της  Ένωσής μας, ανάλογος αριθμός  σωματείων (επιπλέον του προβλεπομένου στο άρθρο αυτό), θα υποβιβασθεί από την Α΄ κατηγορία στην Β΄ κατηγορία και από αυτή στη

Γ΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ.

 ΠΡΟΒΙΒΑΣΜΟΣ  ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ  Γ’  ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

Ανέρχονται στην Β΄ κατηγορία  οκτώ (8) σωματεία μετά από αγώνες play-off μεταξύ των σωματείων που θα καταλάβουν την 1η και 4η θέση στους ομίλους καθώς και μεταξύ αυτών που θα καταλάβουν την 2η και 3η θέση ως εξής:

Εάν η διαφορά του 1ου σωματείου από το 4ο  σωματείο της κατάταξης είναι μεγαλύτερη από τέσσερις (4) βαθμούς, το σωματείο που κατέλαβε την 1η θέση προβιβάζεται αυτόματα.

Εάν η διαφορά του 2ου σωματείου από το 3ο  σωματείο της κατάταξης είναι μεγαλύτερη από τρεις (3) βαθμούς, το σωματείο που κατέλαβε την 2η θέση προβιβάζεται αυτόματα.

Εάν η διαφορά των προηγούμενων περιπτώσεων είναι μικρότερη ή ίση από τέσσερις (4) βαθμούς (για το 1ο

και το 4ο  σωματείο) και μικρότερη ή ίση από τρεις (3) βαθμούς (για το 2ο και το 3ο  σωματείο), τότε θα διεξαχθεί ένας (1) αγώνας στην έδρα του σωματείου που τερμάτισε στην  1η & 2η θέση αντίστοιχα, με πλεονέκτημα για την άνοδο, την ισοπαλία του συγκεκριμένου αγώνα.

 

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply