Connect with us

A' Ε.Π.Σ.Α.

Τα δεκαπέντε κανόνια της Α’ΕΠΣΑ (1ος Όμιλος)

Published

on

Επτά αγωνιστικές απομένουν για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα και η μάχη για τον τίτλο του πρώτου σκόρερ στον πρώτο όμιλο παραμένει αμφίρροπη. Θα σας παρουσιάσουμε λοιπόν τους 15 σκόρερ που έχουν σημειώσει τουλάχιστον οκτώ τέρματα έως τώρα.

Ξεκινάμε με την πρώτη τριάδα που απαρτίζεται από τους Σάββα Ηλιάδη, Δημήτρη Παπαναστασίου και Στέργιο Καλιαμπάκα, οι οποίοι έχουν σημειώσει 13 τέρματα μέχρι στιγμής. Ο Όμιλος Περιστερίου με τους Ηλιάδη και Παπαναστασίου να σκοράρουν μπορεί να αισθάνεται σιγουριά αφού όταν οι δύο επιθετικοί βρίσκουν δίχτυα μαζί, οι ”ροσσονέρι” μετρούν μόνο νίκες. Από την άλλη πλευρά, ο Καλιαμπάκας δικαίωσε τους ανθρώπους του Ηρακλείου που τον απέκτησαν το καλοκαίρι μέσω της Ελπίδας Αγίων Αναργύρων και πλέον ο 26χρονος επιθετικός ετοιμάζεται για τα μπαράζ της Γ’Εθνικής.

Συνεχίζουμε με τον Χρήστο Σαλαπάτα που είναι ο μοναδικός με 12 τέρματα στο πρωτάθλημα. Ο 26χρονος επιθετικός ”ξελασπώνει” συχνά τον Θρίαμβο Αθηνών και αποτελεί ένα δυνατό όπλο στη φαρέτρα του Μανώλη Καπίρη. Μάλιστα, πραγματοποιεί την πιο παραγωγική χρονιά του..

Σειρά τώρα έχει η τριάδα με τα 11 τέρματα που αποτελείται από τους Βασίλη Λαναρά, Γιώργο Μπότη και Αλέξανδρο Ρούσσο. Ο φορ του Ηρακλείου διανύει σχετικά μέτρια χρονιά για την εκτελεστική του δεινότητα αλλά ξέρει πότε πρέπει να καθαρίσει για το συγκρότημα του Κώστα Ψυρόπουλου. Ο Μπότης συνεχίζει δίνει ανάσες στον Ήφαιστο Περιστερίου στη προσπάθεια του για παραμονή ενώ ο Ρούσσος είναι βαρόμετρο στην επιθετική γραμμή της Αγίας Ελεούσας αφού όταν απουσιάζει οι κυανόλευκοι δυσκολεύονται να σκοράρουν.

Από δέκα τέρματα έχει σημειώσει μόνο ο Παναγιώτης Σπυρόπουλος του Καματερού. Μπορεί να βαδίζει το 37ο έτος της ζωής του, όμως συμβάλλει κι αυτός τα μέγιστα στη ξέφρενη πορεία της ομάδας του Νίκου Κουνάδη φέτος.

Θοδωρής Σπυρόπουλος και Νίκος Αντωνιάδης αριθμούν εννέα τέρματα έως τώρα. Ο ”ψηλός” του Φωστήρα Ηλιούπολης διανύει περίοδο ντεφορμαρίσματος το τελευταίο διάστημα και αυτό δυσκολεύει τους κιτρινόμαυρους. Από την άλλη πλευρά, ο επιθετικός του Πανερυθραϊκού κάνει καλή χρονιά αλλά δεν έχει πλησιάσει τα περσινά του στάνταρ.

Κλείνουμε το αφιέρωμα με τους παίκτες που έχουν σκοράρει οκτώ τέρματα μέχρι στιγμής και είναι πέντε στον αριθμό. Ο Ολυμπιακός Λιοσίων έχει δύο εκπροσώπους, με τους Βαλεντίνο Ρεζτσόβ και Σταύρο Κίτσιο να πραγματοποιούν εξαιρετική χρονιά προσπαθώντας να σώσουν τους ερυθρόλευκους. Επίσης, οκτώ τέρματα έχει ο μαέστρος του Ηρακλείου, Σάκης Τζανέτος, που εκτός από το σκοράρισμα δημιουργεί εξίσου αποτελεσματικά. Τέλος, ο Πάνος Γιαννόπουλος των Σουρμένων και ο Γιώργος Γεμιστός της Ηλιούπολης φαίνεται ότι βρήκαν τον ρυθμό τους στο σκοράρισμα ώστε να ξεμπερδέψουν οι σύλλογοι τους άμεσα με την υπόθεση παραμονή.

BONUS: O Αχιλλέας Παπαευθυμίου ξεκίνησε τη σεζόν με τον Χολαργό, όμως πλέον βρίσκεται στον Ήφαιστο. Ο έμπειρος επιθετικός έχει σημειώσει μέχρι στιγμής εννέα τέρματα, τα τρία με τους ερυθρόλευκους.

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply