Connect with us

4ος Όμιλος

Συνέντευξη Χρήστου Νιάρου: “Δεν πίστεψα ούτε μια στιγμή ότι θα αποτύχουμε”

Published

on

Για πολλούς η άνοδος αποτελούσε έναν στόχο… δύσκολο, ιδιαίτερα όταν ο Εργοτέλης είχε μείνει στο -7 με ένα ματς περισσότερο από τον Ιωνικό. Οι ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν το Γενάρη ωστόσο δεν το πίστεψαν σε καμία περίπτωση αφού κατάφεραν με ένα αήττητο σερί να φέρουν τα πάνω κάτω και να βοηθήσουν ώστε ο σύλλογος να κόψει πρώτος το νήμα και να επιστρέψει στα επαγγελματικά σαλόνια.

Ένας από αυτούς ήταν ο Χρήστος Νιάρος που αποκτήθηκε από τον ΑΟ Τρίκαλα και κατάφερε αμέσως να κερδίσει θέση στην ενδεκάδα αποτελώντας έναν από τους καλύτερους οπιοσθοφύλακες του 4ου ομίλου, αφού με την εμπειρία του ανέβασε επίπεδο τον Εργοτέλη.

Με πολλή δουλειά, αφοσίωση και λίγα λόγια, ο ικανότατος άσος μαζι με τους συμπαίκτες του έφτασαν στην πηγή και εν τέλει… κατάφεραν να πιουν νερο έχοντας να διαβούν μπροστά τους έναν Γολγοθά αφού ο Ιωνικός σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος πλην των τελευταίων τριών αγωνιστικών ήταν πρώτος.

Ο βραχύσωμος αμυντικός παρ’ ολα αυτά στη συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα www.stoplekto.gr,αναφέρθηκε στο μυστικό της επιτυχίας, στις δυσκολίες που συνάντησε η ομάδα μέχρι την επίτευξη του στόχου, στην παρουσία του Σούλη Παπαδόπουλου αλλά και στις εντυπώσεις που του προκάλεσε η Γ’ Εθνική.

Αναλυτικά, τα όσα τόνισε:

-Χρήστο είστε πλέον πρωταθλητές. Τα συναισθήματα σου;

Άλλη μια χρόνια εφυγε και άλλο ένα ταξίδι τελείωσε με επιτυχία. Αισθάνομαι περήφανος που βρίσκομαι στην οικογένεια του Εργοτελη. Είμαι πολύ χαρούμενος που αποτελώ και εγώ ένα κομμάτι της ιστορίας του και που βοήθησα την ομάδα να πετύχει το στόχο της και να επιστρέψει στις επαγγελματικές κατηγορίες.

-Ποιες είναι οι διαφορές που είχε ο Εργοτέλης με την Ηλιούπολη, και τον Αχαρναϊκό αφού και με τις τρεις ομάδες κατέκτησες πρωτάθλημα στην ίδια κατηγορία;

Έχω κατακτήσει πρωτάθλημα στην ίδια κατηγορία και με τον Αχαρναϊκό και με την Ηλιουπολη. Ο Εργοτελης είναι ένας ιστορικός σύλλογος με πολλά χρόνια θητείας στην Σούπερ λιγκ και αυτή είναι η διαφορά από τις προηγούμενες ομάδες. Είναι ένα σοβαρό σωματείο με οργανωμένη διοίκηση είναι άδικο να βρίσκεται στη Γ Eθνική.

-Τι ήταν εκείνο που σε έπεισε και ήρθες στην ομάδα τον Ιανουάριο;

Δεν σκέφτηκα ότι πάω στη Γ Εθνική αλλά στον Εργοτελη. Το θερμό ενδιαφέρον αλλά και το πλάνο που μου ανέλυσε ο κύριος Βρετζος και η θέληση της ομάδας να επιστρέψει εκεί που ανήκει ήταν σοβαροί λόγοι για να συμφωνήσω και να είναι πολύ θετικός από την αρχή για να έρθω στην ομάδα.

-Θεωρείς οτι η παρουσία του Σούλη Παπαδόπουλου έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην επίτευξη του στόχου;

Θεωρω ότι έχουμε τον καλύτερο προπονητή στην κατηγορία. Είναι ένας άνθρωπος με πάθος που μας το μεταδίδει καθημερινά. Έδωσε τα πάντα στον Εργοτελη και μας βοήθησε παρά πολύ με την εμπειρία του έτσι ώστε να πετύχουμε το στόχο μας.

-Πίστευες ότι μπορούσε ο Εργοτέλης να έκανε τη διαφορά και να τερμάτιζε πρώτος;

Από την πρώτη στιγμή ότι τα πράγματα είναι δύσκολα και ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για απώλειες βαθμών αφού βρισκόμασταν 7 πόντους πίσω από ένα καλό αντίπαλο όπως είναι ο Ιωνικός. Πιστέψαμε στις δυνάμεις μας και ότι πετύχαμε το πετύχαμε με πολύ κόπο και σκληρή δουλειά. Δεν πίστεψα ούτε μια στιγμή ότι θα αποτύχουμε γιατί καταφέραμε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να γίνουμε μια γροθιά και αυτό φάνηκε και στον αγωνιστικό χώρο.

-Σε ποια σημεία κρίθηκε η άνοδος;

Είχαμε δύσκολους αντιπάλους να αντιμετωπίσουμε αλλά γνωρίζαμε από την αρχή ότι η άνοδος θα κριθεί στο μεταξύ μας παιχνίδι με τον Ιωνικό. Καταφεραμε δίκαια να κερδισουμε και αποδείξαμε ότι είμαστε η καλυτερη ομάδα στην κατηγορία στο δεύτερο γύρο.

-Από ένα σημείο και μετά θεωρείς ότι αφήσατε στην άκρη το θέαμα και επιζητούσατε το αποέλεσμα και μόνo;

Σε όλα τα παιχνίδια η νίκη ήταν μονόδρομος για μας καθώς γνωρίζαμε ότι δεν υπήρχε άλλο αποτέλεσμα για να πετύχουμε το στόχο μας. Κοιτάγαμε τον κάθε αντίπαλο ξεχωριστά και βήμα βήμα τα καταφέραμε. Σε κάθε παιχνίδι παίζαμε μόνο για τη νίκη όχι για το θέαμα.

-Σας στεναχώρεσε το γεγονός ότι ενώ είχατε θετική πορεία, η παρουσία του κόσμου δεν ήταν αυτή που έπρεπε;

Εδώ θα διαφωνήσω. Οι φίλαθλοι μας μπορεί να μην είναι πολλοί αλλά μας έδωσαν μεγαλη βοήθεια η οποία ήταν πολύ σημαντική τόσο στην έδρα μας όσο και στα εκτός έδρας παιχνίδια. Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και τους ευχαριστώ που ήταν δίπλα μας.

-Η νίκη στο Περιστέρι και απέναντι στον Ιερόθεο θεωρείς ότι σας έδωσε μισό πρωτάθλημα;

Είναι μια καλή ομάδα με καλούς ποδοσφαιριστές. Γνωρίζαμε ότι θα είναι δύσκολο παιχνίδι και ότι θα κριθούν πολλά στο Περιστέρι και ευτυχώς τα καταφέραμε. Θεωρω ότι ήταν το μισό πρωτάθλημα αυτή η νίκη.

-Ποια στοιχεία σας χαρακτήριζαν σαν ομάδα και κόψατε πρώτοι το νήμα κατά τη γνώμη σου;

Μπαίναμε δυνατά στα ματς και τα καθαρίσαμε από νωρίς. Η ομάδα διαθέτει εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές με παραστάσεις στη Σούπερ λιγκ. Η σκληρή δουλειά μας έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα και σημαντικό ρόλο έπαιξε ότι καταφέραμε γρήγορα να γίνουμε οικογένεια.

-Στα γήπεδα με συνθετικό χλοοτάπητα αντιμετωπίσατε δυσκολίες;

Αντιμετωπίσαμε δυσκολίες οι οποίες δε μας επηρέασαν. Γνωρίζαμε την κατάσταση την αποδεχόμασταν και προσαρμοζόμασταν γρήγορα στις γηπεδικές συνθήκες.

-Θα ήθελες να παραμείνεις στον Εργοτέλη την επόμενη σεζόν;

Όλα στην ομάδα κυλάνε καλά και είμαι ευχαριστημένος. Του χρόνου στη Φουτμπολ λιγκ θα είναι ακόμα καλύτερα. Θα ήθελα να μείνω στην ομάδα και τη νέα χρόνια. Είναι ένα οργανωμένο σωματείο που δε λείπει τίποτα από ένα ποδοσφαιριστή.

-Η πόλη του Ηρακλείου και οι κάτοικοι, αγκάλιασα την προσπάθεια σας;

Το Ηρακλειο είναι φοβερη πολη. Οι άνθρωποι στάθηκαν δίπλα μας και αγκάλιασαν την προσπάθεια μας από την πρώτη στιγμή και θέλω να πω ένα ευχαριστώ εκ μέρους μου στον κάθε ένα ξεχωριστά.

-Θεωρείς ότι η παρουσία του Σέρχιο Λεάλ ανέβασε το επίπεδο του συλλόγου και της κατηγορίας;

Είναι ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής αλλά και εκπληκτικός χαρακτήρας. Θεωρω ότι είναι από τους καλύτερους παίχτες όχι μόνο στη Γ εθνική. Σίγουρα ανέβασε το επίπεδο του συλλόγου και εντός και εκτός γηπέδου.

-Ποιες διαφορές εντοπίζεις σε έναν αγώνα Football League και σε έναν Football League 2;

Θεωρω ότι η Γ εθνική είναι πιο δύσκολη από τη Φουτμπολ λιγκ δεδομένου του ότι δε γνωρίζεις τι συνθήκες θα αντιμετωπίσεις και πολλές φορές δεν έχεις και εικόνα του αντιπάλου. Οι διάφορες οφείλονται κυρίως στις γηπεδικές συνθήκες. Το επίπεδο είναι ανταγωνιστικό.

-Υπήρξε κάτι που σε προβλημάτισε το εξάμηνο που βρέθηκες στον Εργοτέλη;

– Όχι. Όλα ήταν όπως τα περίμενα και καλύτερα. Οργανωμένη ομάδα καλό κλίμα με καλές εγκαταστάσεις και ανθρώπους που δίνουν τα πάντα καθημερινά σε εμάς. Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ.

-Που θέλεις να αφιερώσεις το πρωτάθλημα;

– Θέλω να το αφιερώσω στον κόσμο του Εργοτελη που ήταν δίπλα μας όλο αυτό το διάστημα και καταφέραμε να τους δώσουμε τη χαρά που περίμεναν όλη τη χρόνια καθώς και στους δικούς μου ανθρώπους που με στηρίζουν και είναι δίπλα μου όλα αυτά τα χρόνια, όπως και στον αδερφό μου Σάκη που είναι δίπλα μου συνέχεια.

-Σαν οργάνωση, ο Εργοτέλης ανήκει στις ομάδες που θα μπορούσαν να αγωνίζονται στην Σουπερ Λιγκ;

– Η ιστορία του Εργοτελη δείχνει πως θα μπορούσε να ανήκει στην Σούπερ λιγκ. Από την ελάχιστη θητεια που έχω στην Α εθνική θεωρω πως δε λείπει τίποτα και διαθέτει τα πάντα. Από συγκυρίες βρέθηκε στη Γ εθνική. Εύχομαι γρήγορα να επιστρέψει εκεί που ανήκει.