Connect with us

6ος Όμιλος

Συνέντευξη Π. Ζίζηλα: “Έχω… δεθεί με την Προοδευτική-Τυχερός που έχω ζήσει τα ντέρμπι Προοδευτική-Ιωνικός”

Published

on

Πέντε χρόνια παραμονής στην Προοδευτική είναι σίγουρα πολλά. Πολλά για έναν σύλλογο που έχει περάσει πάρα πολλά, λύπες, χαρές και επιτυχίες.
Μάλιστα, η παρουσία του στο συγκεκριμένο σύλλογο παίζει καταλυτικό ρόλο αφού πρόκειται για έναν πολύπειρο στόπερ που αποτελεί τον αρχηγό των “βυσσινί” γνωρίζοντας πρόσωπα και καταστάσεις αλλά και τα στοιχεία που δρουν για το καλό του συλλόγου.
Ο Παναγιώτης Ζίζηλας κλείνει μια πενταετία στους Κορυδαλλιώτες και ο ίδιος γνωρίζει αρκετά καλά τη σημασία και το ειδικό βάρος της φανέλα με τον “Φοίνικα” στο στήθος. 2 κατακτήσεις Κυπέλλων στην ΕΠΣ Πειραιά, δυο πρωταθλήματα, και το πλασάρισμα στην 2η θέση αποτελούν την καλύτερη προίκα για τον άσο από την Ακράτα που κάθε χρόνο το όνομα το βρίσκεται στη λίστα με τους κορυφαίους παίκτες της ομάδας.
Αγαπημένο παιδί της εξέδρας αλλά σοβαρός και μετρημένος κάθε φορά που βρίσκεται μπροστά από τα φώτα της δημοσιότητας, ο “Ζιζού” λίγες εβδομάδες μετά τη λήξη του πρωταθλήματος μιλάει για πρώτη φορά για τη φετινή σεζόν, την ομάδα του, το πως ειναι να ζεις ένα ντέρμπι της “Γρηγορίου Λαμπράκη” κόντρα στον Ιωνικό, το πρωτάθλημα και την παρουσία του Λουκά Καραδήμου στην ‘Προο”.

Τι ήταν εκείνο που σας έφερε τόσο κοντά στην κατάκτηση του τίτλου;

Σίγουρα έπαιξε η ομοιογένεια το ρόλο της και το γεγονός ότι δείξαμε μεγάλη θέληση, παρ’ όλα αυτά άλλους λόγους δεν συνέβη. Εμείς σαν ποδοσφαιρικό τμήμα δώσαμε ό,τι είχαμε και δεν είχαμε και είμαστε γεμάτοι από την προσπάθεια που κάναμε.

Η παρουσία του Λουκά Καραδήμου έπαιξε ρόλο στην πορεία σας;

Ο Λουκάς Καραδήμος έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στην πορεία της ομάδας όπως και το υπόλοιπο τεχνικό επιτελείο. Με την εμπειρία του που διαθέτει τόσο εντός όσο και εκτός πάγκων έμεινε μέχρι το τέλος μαζί μας. Μας στήριξε δεν μας άφησε παρά τα διάφορα προβλήματα που αντιμετώπισε η ομάδα του. Αυτό του το αναγνωρίζουμε και τον ευχαριστούμε.

Εκεί που φτάσατε, τι θεωρείς ότι εφταιξε και σας λύγισε στο τέλος;

Όπως είπα και πριν εμείς οι ποδοσφαιριστές δώσαμε ότι είχαμε και δεν είχαμε για την επίτευξη του στόχου. Σίγουρα κάναμε και εμείς λάθη. Δεν μας περίμενε κανείς να είμαστε τόσο καιρό στην κορυφή. Για ανεξήγητο λόγο η ομάδα μου δέχτηκε πολλές λάθος διαιτητικές αποφάσεις με αποκορύφωμα στο ντέρμπι με τον Ιωνικό που ο διαιτητής δέχτηκε μπουκάλι στο πρόσωπο και συνέχισε τον αγώνα

Εάν θα μπορούσες να γυρίσεις το χρόνο πίσω, τι θα άλλαζες στην ομάδα τη φετινή σεζόν;

Δεν θα άλλαζα τίποτα. Θα ήθελα να ήμασταν ξανά οι ίδιοι με τα ίδια αποδυτήρια. Περάσαμε μια ωραία χρονιά χωρίς αμφιβολία.

Πως είναι για έναν ποδοσφαιριστή να ζει ένα ντέρμπι Προοδευτική-Ιωνικός και το αντίθετο;

Είναι ενας αγώνας με όλα τα στοιχεία του ντέρμπι. Αισθάνομαι τυχερός που έχει ζήσει αυτά τα ματς. Είναι και οι δυο πολύ μεγάλες ομάδες και δεν πρέπει να βρίσκονται σε αυτές τις κατηγορίες. Τα τελευταία χρόνια έχει μια άλλη αίγλη. Απασχολεί όλα τα Μ.Μ.Ε και γενικά είναι ντέρμπι που λείπει από τις μεγάλες κατηγορίες.

Πως κρίνεις το επίπεδο του πρωταθλήματος;

Το επίπεδο του πρωταθλήματος έχει ανέβει πάρα πολύ. Βλέπουμε ποδοσφαιριστές από ανώτερες κατηγορίες να κοσμούν ν τα γήπεδα της Γ’ Εθνικής όπως και προπονητές με μεγάλη εμπειρία και με παραστάσεις από Superleague. Είναι ένας λόγος που ανέβηκε το επίπεδο του πρωταθλήματος.

Θα παραμείνεις στο σύλλογο;

Το πρώτο λόγο είχε και θα τον έχει η Προοδευτική. Είμαι στην ομάδα πέντε χρόνια τα οποία τα 4 είναι συνεχόμενα. Με τις χαρές να είναι περισσότερες από τις λύπες. Έχω δεθεί συναισθηματικά. Θα περιμένω τις εξελίξεις όσον αφορά το διοικητικό κομμάτι και θα συζητήσω για το μέλλον μου.

Βρίσκεται τέταρτο χρόνο στην ομάδα και αποτελείς τον αρχηγο της Προοδευτικής. Σε βαραίνει η ευθύνη;

Το να είσαι αρχηγός στην Προοδευτική είναι τιμή. Από μικρός και όσο αντέχω να παίζω ποδόσφαιρο δεν έχω μάθει να κρύβομαι. Μου αρέσει να παίρνω τις ευθύνες και να βγαίνω μπροστά. Άρα δεν το βλέπω σαν ειδικό βάρος.

  

Ένα μήνυμα στον κόσμο της ομάδας;

Ο κόσμος πρέπει να αγκαλιάσει την Προοδευτική. Να αφήσουν τις όποιες διαφορές υπάρχουν και να συσπειρωθούν. Η προσέλευση του κόσμου στο γήπεδο με βάση την πορεία της ομάδας δεν είναι άξια του ονόματος της ομάδας. Εύχομαι να αλλάξει και να δούμε και πάλι ένα γεμάτο γήπεδο.

Τι θα ήθελες να κρατήσεις από τη φετινή σεζόν;

Κάθε χρονιά είναι ένα μάθημα για εμένα και μια εμπειρία. Κάθε τέλος της ποδοσφαιρικής περιόδου, σκέφτομαι τι έκανα λάθος και όχι τι έκανα σωστά ώστε να μην επαναληφθεί την επόμενη.