Connect with us

6ος Όμιλος

Συνέντευξη Λουκά Καραδήμου

Published

on

Λίγα μόλις 24ωρα πριν απο την επίσημη “πρώτη” της ομάδας του Εθνικού και ο σχεδιασμός για τη νέα σεζόν βρίσκεται στο απόγειο του.
Ο καθ ύλην αρμόδιος για τη δημιουργία του φετινού Εθνικού, Λουκάς Καραδήμος, μιλάει αποκλειστικά στον υπεύθυνο επικοινωνίας και στο επίσημο site https://www.ethnikosfc.org του Εθνικού Ο.Φ.Π.Φ. για την ομάδα της οποίας ηγείται τεχνικά, για τις μεταγραφές, για τη φιλοσοφία που θέλει να περάσει στην ομάδα, τους στόχους του για τη φετινή χρονιά, το μέλλον κ.α.

Ε: Κόουτς, καλώς ήλθες στον Εθνικό Πειραιώς. Ένα αρχικό σχόλιο για την απόφαση αυτή…

Λ.Κ: Χαίρομαι ιδιαίτερα που βρίσκομαι στην οικογένεια του Εθνικού. Όπως είχα αναφέρει και στις αρχικές μου δηλώσεις πήρα την απόφαση αυτή πολύ εύκολα. Η ιστορία που κουβαλάει ο Εθνικός είναι γνωστή τοις πάσι και είναι γεγονός πως ο Εθνικός έχει αρχίσει να μεγαλώνει και πάλι σε όλα τα επίπεδα. Η νέα Διοίκηση εμπνέει απόλυτη εμπιστοσύνη σε παίκτες, προπονητή κλπ. και αυτό είναι απο μόνο του μεγάλο κίνητρο. Θέλω να γίνω μέλος του συνόλου αυτού και να γράψουμε μαζί κομμάτι της ιστορίας του.

Ε: Να πάμε απευθείας στην ουσία που είναι η ομάδα και οι μονάδες που την αποτελούν, το έμψυχο δυναμικό της.

Λ.Κ: Η επιλογή των παικτών που θα απαρτίζουν τον Εθνικό της νέας σεζόν έγινε με βάση συγκεκριμένα χαρακτηριστικά με τα οποία θέλω να παίζει η ομάδα. “Ψαγμένοι” παίκτες, που έχουν φιλοδοξίες, στοιχείο πολύ-πολύ σημαντικό. Και χαμηλός μέσος όρος ηλικίας. Ο Εθνικός δεν μπορεί να κάνει κάθε χρόνο 10-15 μεταγραφές, γι’ αυτό επιλέξαμε παίκτες με φιλοδοξίες και ταλέντο. Οφείλουμε να κοιτάξουμε και το μέλλον, τις υποδομές της ομάδας. Για το λόγο αυτό την φετινή προετοιμασία θα ακολουθήσουν και κάποια παιδιά απο τις Ακαδημίες.

Ε: Ευχαριστημένος απο τις έως τώρα μεταγραφές και ανανεώσεις?

Λ.K: Ναι, εννοείται. Ο κορμός έχει διαμορφωθεί κατά πολύ και απομένει να προστεθούν 2-3 πινελιές ακόμα προκειμένου να έχουμε ολοκληρωμένο ρόστερ, όπως το σχεδιάζουμε. Το μοντέλο που ακολουθήσαμε -σε συνεργασία με τη Διοίκηση που ενέκρινε τις προτάσεις μου και που υλοποιεί ο Team Manager- ήταν να πάρουμε παίκτες της επιλογής μου, μικρούς ηλικιακά, με εμπειρία, ταλέντο και φιλοδοξίες. Κάτι το οποίο επετεύχθη.

Ε: Ποια θα είναι τα χαρακτηριστικά στοιχεία στον τρόπο παιχνιδιού του Εθνικού?

Λ.Κ: Σε κάθε περίπτωση θέλουμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο​. Η ομάδα θα είναι πολύ πιεστική και θέλω να έχουμε σε όλα τα ματς νοοτροπία νικητή. Δεν τα παρατάμε ποτέ, να βγαίνει εγωισμός. Άλλωστε αυτό βρίσκεται στο DNA του Εθνικού, κάτι το οποίο είναι απαραίτητο για την κατηγορία.

E: Νέα ομάδα, νέα φιλοσοφία. Οι στόχοι της φετινής σεζόν?

Λ.Κ: Σίγουρα η πίεση είναι πολύ μεγάλη. Ο Εθνικός όμως χτίζεται προκειμένου να κάνει πρωταθλητισμό. Και ο μόνος στόχος είναι να πάρει την άνοδο στην Football League.

Ε: Πρωταθλητισμός και άνοδος λοιπόν. Στην άκρη, όμως, του μυαλού ζει το ενδεχόμενο συμμετοχής στην Football League?

Λ.Κ: Ναι, ισχύει αυτό. Υπάρχουν κάποιες ελπίδες. Η Διοίκηση του Εθνικού έχει κάνει τις κατάλληλες ενέργειες για παν ενδεχόμενο. Γι’ αυτό ξεκινάμε και την προετοιμασία σχετικά νωρίς προκειμένου να είμαστε έτοιμοι για κάτι τέτοιο.

Ε: Ο κόσμος του Εθνικού είναι ιδιαίτερος. Έχει γνωρίσει μεγαλεία αλλά και πολύ μεγάλες αδικίες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι απαιτήσεις -δικαίως- να είναι πολλές. Ποιο είναι το μήνυμα για τον κόσμο αυτό?

Λ.K: Ο κόσμος του Εθνικού είναι γνωστός στο πανελλήνιο για το πάθος και την αγάπη του για την ομάδα. Θεωρώ πως θα είναι και φέτος κοντά μας, όπως κάνει πάντα. Τον θέλουμε δίπλα μας, τον έχουμε ανάγκη. Και θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να του ανταποδώσουμε την αγάπη και την στήριξη.
Όχι πολλά λόγια, εικόνα άλλωστε είναι το ίδιο το γήπεδο. Και εκεί θα κριθούμε. Ο κόσμος επίσης πρέπει να στηρίξει την Διοίκηση και το έργο της. Πρόκειται για υπόδειγμα Διοίκησης. Στον Εθνικό, ο ποδοσφαιριστής δεν ψάχνει την Διοίκηση για να τον πληρώσει. Αντιθέτως, η Διοίκηση ψάχνει τον ποδοσφαιριστή. Και αυτό είναι σπάνιο, πραγματικά.

Ε.: Ένα τελευταίο σχόλιο για το κλείσιμο…

Λ.Κ: Προσηλωμένοι στον στόχο ξεκινάμε την προσπάθεια, μας περιμένει πολλή δουλειά. Εύχομαι να έχουμε μια καλή χρονιά, με Υγεία και όλα τα άλλα θα γίνουν.