Connect with us

Συνεντεύξεις

Συνέντευξη Δ. Παπασπύρου: Φέτος μας λείπει η τύχη

Published

on

Στην ιντερνερτική εκπομπή ‘Παίζουμε Μπάλα στην Γ’ Εθνικη’ που μεταδόθηκε την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου από τη συχνότητα του web radio sportifico.gr με τον δημοσιογράφο Κυριάκο Παντζαρίδη, φιλοξενήθηκε ο προπονητής της Κηφισιάς, Δημήτρης Παπασπύρου. Ο κόουτς της  κυανόλευκης ομάδας ρωτήθηκε για αρκετά ζητήματα, όπως το ματς που ακολουθεί με το Ηράκλειο, την… κατάρα της Κηφισιάς  σχετικά με το γεγονός οτι βλέπει την πρώτη θέση και… τρομάζει, το επίπεδο του πρωταθλήματος, την τραγική πορεία του ΟΦΗ  αλλά και τις κινήσεις που πρόκειται να κάνει η ομάδα του στη μεταγραφική περίοδο. Αναλυτικά, τα όσα τόνισε:

Πως αντιμετωπίζεται το ματς της Κυριακής κόντρα στην Α.Ε. Ηρακλείου;

Σιγουρα ξέρουμε τον αντίπαλο. Είναι ένα κρίσιμο παιχνίδι και για τις δυο ομάδες. Το Ηράκλειο για πολλούς είναι η δυσάρεστη έκπληξη του ομίλου. Ξεκίνησε με στόχο μια καλή πορεία και να σωθεί όσο το δυνατό γρηγορότερα στο δύσκολο όμιλο της Γ’ Εθνικής. Από την πλευρά μας επειδή έχουμε παίξει και στο παρελθόν με το Ηράκλειο ξέρουμε τα δυνατά του σημεία και τα αδύναμα. Δουλέψαμε όλη την εβδομάδα πάνω σε αυτό το κομμάτι και πιστεύω ότι εάν παίξουμε βάση της εικόνας που είχαμε στα τελευταία ματς θα παρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε.

Πριν από μερικά χρόνια τα ματς με το Ηράκλειο έκρυβαν μεγάλη ένταση και αρκετό πάθος. Ποιες στιγμές σας έρχονται στο μυαλό από τα προηγούμενα χρόνια;

Επειδή έτυχε να είμαι στον Ελπιδοφόρο εκείνη την περίοδο, τότε που πετύχαμε αυτή τη μεγάλη άνοδο και το λέω αυτό διότι εάν φέρουμε πίσω τη χρονιά αυτή, ήμασταν και πάλι στο ίδιο σημείο αφού είχαμε μείνει αρκετά πίσω. Ήμασταν οκτώ βαθμούς μακριά από την ομάδα του Ηρακλείου, καταφέραμε όμως στο τέλος της σεζόν να έχουμε περάσει έναν βαθμό μπροστά. Έγινε ο αγώνας μπαράζ στην Κηφισιά και κερδίσαμε. Παρότι ξεκινήσαμε με στόχο την καλή πορεία, βρεθήκαμε στο τέλος να πανηγυρίζουμε μια πολύ μεγάλη άνοδο. Σίγουρα ήταν μια εκπληκτική χρονιά για το σύλλογο και εμείς τότε κάναμε και τα πρώτα βήματα. Και ως Ελπιδοφόρος και ο κ. Γαντζούλας και εγώ ως προπονητής. Έρχονται πολύ ευχάριστες αναμνήσεις. Από εκεί και πέρα, νομίζω ότι το ματς της Κυριακής είναι ξεχωριστό και εύχομαι στο τέλος της σεζόν να ζήσω ανάλογες στιγμές.

Εάν ξεκινούσε το πρωτάθλημα αυτή τη στιγμή, τι θα ήταν εκείνο που θα προσδοκούσες;

Είναι αλήθεια ότι δεν περιμέναμε να είμαστε αυτή τη στιγμή σε αυτή τη βαθμολογική θέση. Δικαιολογίες υπάρχουν, βέβαια, ούτε εγώ αλλά ούτε η ομάδα στέκεται σε αυτό το γεγονός. Η ομάδα είναι καινούργια, ξεκίνησε με στόχο να συμμετάσχει στην Β’ Εθνική, ξαφνικά σταματήσαμε τις ενισχύσεις στο βαθμό που θέλαμε. Είχαμε ένα δύσκολο πρόγραμμα τις πρώτες αγωνιστικές. Σιγά-σιγά βέβαια αρχίζει η ομάδα και βρίσκει το δρόμο της και όπως έχω πει κι άλλες φορές υπάρχει μεγάλη συνέχεια. Ο δρόμος είναι μακρύς και ευελπιστούμε ότι στο τέλος θα πετύχουμε αυτό που θέλουμε.

ÖÙÓÔÇÑÁÓ - ÊÇÖÉÓÉÁ (Ã ÅÈÍÉÊÇ 2015-2016)

Η βαθμολογία όπως έχει διαμορφωθεί αποτυπώνεται την πραγματικότητα;

Δεν θέλω να πω ότι δεν είναι καλή και αξιοθαύμαστη η πορεία του Φωστήρα, αλλά έχει πετύχει κάποιες νίκες στα τελευταία λεπτά. Βέβαια το να πετυχαίνεις νίκες στα τελευταία λεπτά και να γυρίζεις αποτελέσματα είναι και θετικό αλλά και τυχαίο. Από εκεί και πέρα, το θέμα με τη διαιτησία, δεν ξέρω τι γίνεται αλλά μέχρι τώρα είναι η μοναδική ομάδα που την σφυρίζει διαιτητής σε δεύτερο ματς και αυτό σίγουρα μας κάνει μεγάλη εντύπωση.

ÊÇÖÉÓÉÁ - ÅÈÍÉÊÏÓ (Ã ÅÈÍÉÊÇ 2015-2016)

Θεωρείς ότι έχει λείψει η τύχη από την Κηφισιά;

Σίγουρα δεν έχουμε την τύχη με το μέρος μας. Αρκετά παιχνίδια ήμασταν άτυχοι με το τελευταίο παράδειγμα το παιχνίδι με τον Εθνικό Πειραιά. Ακόμη και στα πρώτα ματς όπου η ομάδα δεν είχε αποκτήσει την ομοιογένεια που έπρεπε, θεωρώ ότι κάποια ματς που χάσαμε μπορούσαμε να τα έχουμε κερδίσει. Παρ’ όλα αυτά, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Στο ποδόσφαιρο δυστυχώς και ιδιαίτερα σε αυτή τη χώρα όλα κρίνονται από το αποτέλεσμα.

Με ποια συγκομιδή θα είσαι ικανοποιημένος με την ολοκλήρωση του α’ γύρου;

Έχουμε τέσσερα παιχνίδια με την ολοκλήρωση του α’ γύρου. Σίγουρα έχουμε δύσκολες αποστολές, όμως, κάθε ματς θα είναι και θα το βλέπουμε ξεχωριστά. Πιστεύω ότι εάν πετύχουμε το απόλυτο στα ματς που απομένουν θα έχουμε ένα μεγάλο αβαντάζ στο ψυχολογικό κομμάτι όσον αφορά την έναρξη του β’ γύρου και θα μας φέρει κοντά στην επίτευξη του στόχου μας.

Τι πρέπει να περιμένουμε από την Κηφισιά στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου;

Αυτό που θα ήθελα να υπήρχε στην αγορά, είναι έναν παίκτη-τύχη. Τίποτα άλλο. Δεν υπάρχει στην ομάδα της Κηφισιάς καποιο μεγάλο κενό, αλλά φέτος δεν ξέρω τι γίνεται. Μας λείπει η τύχη.

Τι είναι αυτό που σου έχει προξενήσει μεγαλύτερη εντύπωση από το φετινό πρωτάθλημα;

Μέχρι στιγμής θεωρώ την πορεία του ΟΦΗ ως δυσάρεστη έκπληξη του πρωταθλήματος. Δεν πίστευα ποτέ ότι ο ΟΦΗ με τόσο καλούς ποδοσφαιριστές δεν θα είχε καλή πορεία. Σίγουρα, οι ίδιοι οι άνθρωποι που βρίσκονται στο σύλλογο ξέρουν τι ακριβώς συμβαίνει. Από εκεί και πέρα, περίμενα την πορεία της Τριγλίας, διότι έχω πει πολλές φορές επειδή έτυχε να περάσω από τη συγκεκριμένη ομάδα πέρυσι, ότι είχε ένα πολύ καλό κορμό. Έγιναν τρεις με τέσσερις προσθήκες σε θέσεις που η ομάδα… πονούσε με αποτέλεσμα η πορεία που πραγματοποιεί να είναι δικαιολογημένη.

Όσον αφορά τη δική μας ομάδα, μόλις ολοκληρωθούν οι δυο αγώνες που απομένουν για τη διακοπή του πρωταθλήματος θα πραγματοποιήσουμε μια συζήτηση με τον κ. Γαντζούλα και θα δούμε σε τις θέσεις θα κοιτάξουμε να ενισχυθούμε.

ÊÇÖÉÓÉÁ - ÁÔÑÏÌÇÔÏÓ ÐÅÉÑÁÉÁ (Ã ÅÈÍÉÊÇ 2015-2016)

Αισθάνεσαι δικαιωμένος για την τοποθέτηση που είχες κάνεις μετά το ματς με τον ΟΦΗ αναφορικά με το γεγονός ότι δύσκολα θα κατακτήσει θέση την πρώτη θέση;

Δεν είναι θέμα δικαιώνεσαι. Πραγματικά όμως αναρωτιέμαι γιατί ορισμένοι άνθρωποι δεν θέλουν να ακούσουν την αλήθεια. Εμείς στο χώρο έχουμε χρόνια, παρακολουθούμε κι άλλα παιχνίδια, βλέπουμε τι γίνεται. Το καλοκαίρι τρέχουμε πάρα πολύ για να χτίσουμε την ομάδα, είτε εδώ που είμαι είτε παλιά που ήμουν στον Ηλυσιακό και στην Τρίγλια. Δεν είναι τα πράγματα έτσι όπως τα σχεδιάζουμε το καλοκαίρι στα γραφεία ή στα καφενεία. Δεν μπόρεσα να κάνω κάτι εκείνη την ημέρα στη συνέντευξη τύπου. Εγώ είπα τα πράγματα όπως τα πίστευα, από εκεί και πέρα, η πορεία δείχνει ποιος δικαιώνεται και ποιος όχι.

Τι θεωρείς ότι φταίει όσον αφορά το γεγονός ότι η Κηφισιά δεν μπορεί να αναδειχθεί στην πρώτη θέση της κατάταξης τα τελευταία χρόνια;

Η  φιλοσοφία της Κηφισιάς και τα προηγούμενα χρόνια που ήμουν στην ομάδα και τώρα παραμένει η ίδια, δεν αλλάζει. Έχει μια φιλοσοφία ο κ. Γαντζούλας που δεν ασχολείται με διάφορα θέματα. Πιστεύω ότι δεν είναι θέμα δυναμικής ή κάτι άλλο. Εμείς παίζουμε τη μπάλα μας, κάθε Κυριακή προσπαθούμε για το καλύτερο. Σίγουρα, χρειάζεται και τύχη και διάφορες άλλες βοήθειες που δυστυχώς δεν τις έχουμε. Από εκεί και πέρα, συνεχίζουμε για να δούμε τι έχουμε πετύχει στο τέλος της σεζόν.

Ποιος ήταν ο λόγος που η ομάδα σταμάτησε να ενισχύεται από την στιγμή που σας ανακοινώθηκε ότι θα αγωνιστείτε στην Γ’ Εθνική;

Όταν πάρθηκε η απόφαση αυτή υπήρχε μεγάλη απογοήτευση. Δεν κρύβω να σου πω ότι υπήρχαν παίκτες που είχαν εκφράσει την επιθυμία τους να αποχωρήσουν. Έγινε μια μεγάλη προσπάθεια απ’ όλους στο σύλλογο. Η Κηφισιά παράλληλα έχει ένα πλεονέκτημα, ότι στα περισσότερα θέματα είναι ομάδα! Είναι οικογένεια κάτι που φυσικά σπανίζει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Εμείς στην ομάδα είμαστε υπερήφανοι για όλο αυτό. Το θέμα είναι ότι όλοι αργήσαμε να προσαρμοστούμε στις απαιτήσεις της Γ’ Εθνικής. Από εκεί και πέρα, δεν ήταν θέμα ότι σταματήσαμε, αλλά κρίναμε ότι το υλικό ήταν πολύ καλό. Μέχρι τα Χριστούγεννα θα δούμε που βρισκόμαστε και θα πράξουμε αναλόγως.

Πως κρίνεις το επίπεδο του πρωταθλήματος όσο περνούν τα χρόνια;

Εάν δούμε την Γ’ Εθνική πριν τρια με τέσσερα χρόνια, που ήταν ημιεπαγγελματική η κατηγορία υπάρχει τεράστια διαφορά. Το επίπεδο αυτή τη στιγμή είναι πολύ χαμηλό. Δυστυχώς το ποδόσφαιρο ειδικά στην Ελλάδα πάσχει από οργάνωση και οι εποχές είναι δύσκολες. Οι απαιτήσεις των ομάδων και εμάς ακόμη είναι πάρα πολλές. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που δεν αμοίβονται, υπάρχουν παίκτες που τους κοροϊδεύουν οι ομάδες και σίγουρα αυτό αλλοιώνει αρκετά το ποδόσφαιρο και την μορφή που υπάρχει στην Γ’ Εθνική. Το μόνο θετικό μπορώ να πω είναι ότι μπορούν παίκτες νεαροί σε ηλικία και ομάδες που έρχονται από τις ακαδημίες να αναδειχθούν πιο εύκολα

Ποιον ποδοσφαιριστή έχεις ξεχωρίσει σε αυτές τις πρώτες αγωνιστικές και θα ήθελες να είχες στην Κηφισιά;

Υπάρχουν πολλοί ποδοσφαιριστές που αρκετά χρόνια σε αυτό το χώρο διακρίνονταν και φέτος αποτελούν σταθερές αξίες. Αυτός, όμως που με έχει εκπλήξει ευχάριστα γιατί προέρχεται από το πρωτάθλημα της Football League είναι ο Γιώργος Πουλάκος που μέχρι τώρα κάνει τη διαφορά όσον αφορά τους σκόρερ και σε πολύ καλή κατάσταση και ένας παίκτης που τον παρακολουθώ δυο τρια χρόνια λόγω της σχέσης μου με τον Ατρόμητο είναι ο Βασιλείου που βελτιώνεται και εύχομαι στο παιδί να πετύχει το στόχο του.

Που θεωρείς οφείλεται το γεγονός σχετικά με την απουσία του νεανικού στοιχείου από το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής; Σε ρωτάμε γιατί ξέρουμε ότι κάθε σαββατοκύριακο παρακολουθείτε αρκετά ματς.

Είναι αλήθεια ότι το σαββατοκύριακο οργώνω τα γήπεδα. Παρακολουθώ παιχνίδια ομάδων ΠΑΕ που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα νέων αλλά και συλλόγους που μετέχουν στην Α’ ΕΠΣΑ. Μ’ αρέσει το ποδόσφαιρο γενικά, αλλά από εκεί και πέρα πιστεύω ότι λείπει η υπομονή στις ομάδες και γι αυτό δεν αναδεικνύονται αρκετοί ποδοσφαιριστές. Στην Α’ Εθνική ακόμη εάν παρατηρήσεις οι ομάδες που στηρίζονται στις ακαδημίες γιατί αυτή είναι η φιλοσοφία τους αναδεικνύουν και ποδοσφαιριστές. Παράδειγμα είναι ο Ατρόμητος επειδή τυγχάνει να παρακολουθώ πάρα πολύ αυτό τον σύλλογο αλλά και ο Πανιώνιος. Βλέπουμε κάθε χρόνο ότι βγαίνουν παίκτες και γιατί στηρίζουν αυτά τα παιδιά και επειδή αυτή είναι η φιλοσοφία της. Αυτό που πρέπει να γίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι ότι οι ομάδες πρέπει να δείξουν υπομονή.