Connect with us

4ος Όμιλος

Συνέντευξη Γ. Σάββενα: Μάθημα για όλους η φετινή σεζόν στην Γ’ Εθνική

Published

on

Κάλλιστα μπορεί να χαρακτηριστεί η χρονιά που πραγματοποίησε επιτυχημένη παρά τις δυσκολίες που παρουσιάστηκαν. Η… μαγιά στον Ιάλυσο έπιασε και ίσως εάν η ομάδα είχε καλύτερα αποτελέσματα εκτός έδρας να μπορούσε να διεκδικήσει τον τίτλο στον 4ο όμιλο. Πάντως, η πρώτη χρονιά για μια ομάδα με τόσα πολλά λειτουργικά έξοδα, έχοντας να κάνει ανα μια εβδομάδα και ένα ταξίδι  κρίνεται θετική και ένα από τα στοιχεία που έλαμψε φέτος στον Ιάλυσο, ήταν εκείνο της εντοπιότητας. Ακόμη και όταν αποχώρησε ο Πέτρος Μίχος, η διοίκηση Μιχάλη Χατζηνικήτα έδωσε τα σκήπτρα σε έναν Ρόδιο προπονητή που ακούει στο όνομα, Γιώργος Σάββενας. Ο ίδιος στα πρώτα βήματα έχει δείξει εξαιρετικά στοιχεία αφού κατόρθωσε να οδηγήσει την ομάδα στην κατάκτηση του Κυπέλλου Δωδεκανήσου, αλλά και στον τελικό του Κυπέλλου Ερασιτεχνών όπου θα αντιμετωπίσει σε μερικές ημέρες την Πύδνα Κίτρους. Ο Γιώργος Σάββενας που μέχρι στιγμής η βαθμολογία αγγίζει το… άριστε αφού έχει καταφέρει να το πλοίο κοντά στη στεριά, παραχώρησε συνέντευξη μιλώντας για όλα τα ζητήματα γύρω από την ομάδα από τη στιγμή που ανέλαβε καθήκοντα α’ προπονητή. Αναλυτικά, τα όσα τόνισε:

Βρίσκεσαι από την αρχή της σεζόν στην ομάδα. Μετα την αποχώρηση του κ. Μίχου, ωστόσο, κλήθηκες να αναλάβεις το σωματείο. Υπήρχε φόβος;

Όχι δεν φοβήθηκα διότι είχα ήδη σαν παρακαταθήκη κάποιες παραστάσεις και με την βοήθεια του κ. Μίχου πίστεψα περισσότερο στον εαυτό μου. Αυτός ήταν κύριος ο λόγος που απάντησα θετικά στην πρόταση της διοίκησης.

Ποιοι ήταν οι λόγοι δηλαδή που απάντησες θετικά χωρίς να το σκεφτείς;

Αρχικά η πρόθεση της διοίκησης να πιστέψει στις ικανότητες μου και εν συνεχεία η εμπιστοσύνη που επέδειξε ο πρόεδρος, Μιχάλης Χατζηνικήτας στον οποίον ο Ιάλυσος οφείλει πολλά πράγματα. Γνωρίζω ότι κάθε αρχή έχει και δυσκολίες αλλά πιστεύω ότι όσο περνούσε ο χρόνος με τη βοήθεια των ποδοσφαιριστών, των συνεργατών μου αλλά και της διοίκησης έβλεπα στα μάτια τους την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν.

Πως κρίνεις την πορεία του Ιάλυσου;

Πολλοί περίμεναν περισσότερα όμως να μην ξεχνάμε ότι μετά από αρκετά χρόνια συμμετείχε και πάλι η ομάδα σε εθνικές κατηγορίες. Προσωπικά θεωρώ ότι η πορεία κρίνεται ικανοποιητική για τον Ιάλυσο βάση της συνολικής εικόνας.

Θεωρείς ότι η ομάδα μπορούσε να… χτυπήσει την άνοδο;

Ναι θα μπορούσαμε μετα την αξιολόγηση του πρωταθλήματος. Διαθέταμε και διαθέτουμε μια από τις πιο σταθερές ομάδες και αυτό αποτυπώνεται από τα αποτελέσματα που σημείωσαμε εντός έδρας με όλες τις ομάδες που έχουν στόχο το πρωτάθλημα, παραμένοντας αήττητοι.

Ποιο ήταν το μυστικό της επιτυχημένης σεζόν για τον Ιάλυσο;

Σε μια ομάδα για να λειτουργήσουν όλα καθώς πρέπει χρειάζεται να υπάρχει υγεία. Αυτό το στοιχείο το είχε ο Ιάλυσος στον απόλυτο βαθμό και ταυτόχρονα ήμασταν μια πραγματικά οικογένεια, γνωρίζοντας ότι αυτό είναι τετριμμένο. Τόσο στα εύκολα όσο και στα δύσκολα ο ένας βρέθηκε δίπλα στον άλλο, ενώ θετικό ήταν επίσης το γεγονός ότι διαθέταμε μεγάλο και ποιοτικό ρόστερ.

Πως κρίνεις την επιτυχημένη πορεια της ομάδας στη διοργάνωση του Κυπέλλου;

Είναι αυτό που σας είπα προηγουμένως. Όταν σε μια ομάδα ο προπονητής έχει τη δυνατότητα να πιστεύει σε 22 με 25 ισάξιους ποδοσφαιριστές, τότε είναι δύσκολο να αποτύχεις. Το ρόστερ ήταν αρκετό και παρότι χρειάστηκε να γίνει κάποιο rotation τα παιδιά ανταποκρίθηκαν πλήρως.

Το ‘Οικονομίδειο’ αποτέλεσε το πιο ισχυρό χαρτί στην φετινή σας πορεία;

Αυτό δεν χωράει αμφισβήτηση. Πιστεύω ακράδαντα ότι αποτέλεσμα το μεγαλύτερο όπλο μας. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός ότι η ομάδα μας παραμένει αήττητη τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Τι σημαίνει για μια ομάδα σαν τον Ιάλυσο να έχει στο ρόστερ της ποδοσφαιριστές με καταγωγή από τη Ρόδο;

Είναι σημαντική επιτυχία και κάτι αξιοζήλευτο. Αυτό πιστώνεται αποκλειστικά στην διοίκηση όσον αφορά τη φιλοσοφία που έχει. Σκοπός είναι η ομάδα να δίνει την ευκαιρία σε δικά της παιδιά και θεωρώ ότι στο βαθμό που χρειάζεται το έχει πετύχει.

Η διοίκηση Χατζηνικήτα ήταν δίπλα σας;

Η διοίκηση απαρτίζεται απο νέους ανθρώπους που ονειρεύονται διαφορετικά το ποδόσφαιρο. Μάλιστα αν ειχαν και την βοηθεια της πολιτείας τα πραγματα θα ηταν πιο εύκολα γι εκείνους.

Πως πρέπει να… χτίσει ο Ιάλυσος ενόψει της νέας σεζόν;

Καταρχάς, πρέπει να γίνει απολογισμός της φετινής χρονιάς. Να αξιολογήσουμε τα θετικά και τα αρνητικά στοιχεία και να πορευτούμε βάση του πλάνου που θα θέσει η διοίκηση.

Πόσο δύσκολο είναι για μια νησιώτικη ομάδα να πρωταγωνιστεί σε έναν τόσο δύσκολο όμιλο;

Είναι πάρα πολύ δύσκολο διότι θα πρέπει να συνπολογίσουμε ότι υπάρχει και ο οικονομικός βραχνάς των ταξιδιών αλλά γενικότερα το μπάτζετ. Πρόκειται για ποδοσφαιριστές εκτός νησιού, και γενικότερα θεωρώ ότι μια αθηναϊκή ομάδα έχει περισσότερα πλεονεκτήματα εάν θέλει να πρωταγωνιστήσει. Πιστεύω ότι δεν είναι δίκαιος αυτός ο ανταγωνισμός.

Τι σημαίνει για τον Γιώργο Σάββενα η φετινή πορεία του Ιάλυσου;

Η πορεία και η εμπειρία για εμένα αποτελεί μεγάλη πρόκληση αφού το επίπεδο στην κατηγορία είναι υψηλό. Είναι εντελώς διαφορετικό το πρωτάθλημα αυτό απ’ ότι εκείνο της ΕΠΣ Δωδεκανήσου. Η επιτυχία οφείλεται στη σκληρή δουλειά και σε αυτό το σημείο θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου, την διοίκηση αλλά και τους ποδοσφαιριστές.

Τι θεωρείς ότι θα χρειαστεί η ομάδα τη νέα σεζόν για να ανέβει ακόμη περισσότερο επίπεδο;

Πιστεύω καταρχάς ότι η φετινή σεζόν ήταν ένα μεγάλο… σχολείο και μάθημα για όλους μας. Άρα τόσο η διοίκηση και εμείς σαν τεχνικό επιτελείο όσο και οι ποδοσφαιριστές θα έχουμε ανάλογη εμπειρία και θεωρώ ότι θα πετύχουμε κάτι ακόμη καλύτερο.

Τη φετινή σεζόν, τι ήταν εκείνο που ξεχώρισες από την Γ’ Εθνική;

Ξεχώρισα ιστορικές ομάδες που αγωνίζονται σε αυτή την κατηγορία και ανέβασαν αισθητά το επίπεδο, το βαθμό δυσκολίας αλλά και το πρεστίζ της κατηγορίας

Ξεχώρισες κάποιον ποδοσφαιριστή;

Ξεχώρισα πολλούς αλλά δεν θέλω να ονομάσω καποιον συγκεκριμένα διότι θα αδικήσω πολλούς άλλους. Πάντως, υπάρχει ταλέντο και ποιότητα όσον αφορά τους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται.

Ποιες ομάδες ξεχώρισες;

Σταθερότητα, διάρκεια και καλή εικόνα θεωρώ ότι στο α’ γύρο είχαν ο Φωστήρας, η Τριγλία Ραφήνας και ο Ιάλυσος ενώ στο β’ η κυριαρχία του ΟΦΗ είναι αδιαμφισβήτητη.

Μια ευχή για το τέλος της σεζόν;

Εύχομαι να είμαστε εμείς η ομάδα που θα κατακτήσει το Κύπελλο Ερασιτεχνών.

Η νέα χρονιά θα βρει τον Γιώργο Σάββενα στο τιμόνι του Ιάλυσου;

Στο ποδόσφαιρο τίποτα δεν μπορείς να πεις με απόλυτη σιγουριά. Όταν ολοκληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας σε πρωτάθλημα και Κύπελλο θα μιλήσουμε με τη διοίκηση και θα αποφασίσουμε και οι δυο πως θα πορευτούμε.

Για τη συμμετοχή της ομάδας στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Ερασιτεχνών;

Η συμμετοχή και μόνο αποτελεί μεγάλο προνόμιο και είναι κάτι που σημαντικό για το όλο το νησί αλλά και για το ποδόσφαιρο των Δωδεκανήσων. Αποτελεί μεγάλη πρόκληση για όλους μας. Εδώ θέλω να ευχαριστήσω τους προηγούμενους προπονητής διότι συνέβαλαν και εκείνοι αλλά και όλους τους ποδοσφαιριστές.