Connect with us

Ε.Π.Σ.Α

Στον τελικό του Κυπέλλου ΕΠΣΑ ο Χαραυγιακός!

Published

on

Για δεύτερη φορά τα τελευταία τρία χρόνια ο Χαραυγιακός θα βρεθεί στο μεγάλο τελικό του Κυπέλλου ΕΠΣΑ αφού επικράτησε το απόγευμα της Τετάρτης με 3-0 στην διαδικασία των πέναλτι του μαχητικού Άρη Πετρούπολης (1-1 κανονική διάρκεια και παράταση).

Το συγκρότημα του Μαργαρίτη Χατζηαλέξη ήταν απόλυτα εύστοχο από την άσπρη βούλα και έχοντας σε μεγάλη ημέρα τον τερματοφύλακα, Παπαδόπουλο που απέκρουσε δυο από τα τρία πέναλτι των γηπεδούχων πήρε την πρόκριση για τον τελικό της διοργάνωσης.

Από την άλλη, ο Άρης στάθηκε άτυχος αφού εάν εξαιρεθούν τα πρώτα δεκάλεπτα των δυο ημιχρόνων είχε αρκετά καλή παρουσία, δημιουργώντας ευκαιρίες για να πάρει τη νίκη, πιστοποιώντας ότι δίκαια βρέθηκε στα ημιτελικά.

Όσον αφορά στην εικόνα του αγώνα στο πρώτο δεκάλεπτο ο Χαραυγιακός ήταν ανώτερος αφού είχε την υπεροχή, με τον Άρη να πατάει καλύτερα μετά το 1-0 και να έχει φάσεις για να πετύχει και δεύτερο τέρμα. Με την έναρξη του β’ μέρος το ιστορικό σωματείο της Ηλιούπολης αντέδρασε ισοφαρίζοντας έχοντας το μομέντουμ υπέρ του σε αυτό το χρονικό διάστημα.

Στη συνέχεια ο Άρης ισορρόπησε έχοντας ευκαιρίες με τους Τσάτσα, Κυριαζή και Γεωργίου που δεν βρήκαν στόχο, με τον Χαραυγιακό να έχει καλές στιγμές με τους Μπίτιλη, Μπιρμπιλή και Αναστασόπουλο.

ΡΟΗ ΑΓΩΝΑ

Μόλις στο 1′ ο Χαραυγιακός έχασε μεγάλη ευκαιρία όταν ο Γιαννόπουλος βρέθηκε σε ευνοική θέση και με σουτ έστειλε τη μπάλα άουτ. Στο 20′ οι γηπεδούχοι απείλησαν με τον Κυριαζή ο οποίος έκανε το σουτ μετά τη σέντρα του Τσάτσα με τη μπάλα να φεύγει άουτ.

Στο 27′ έγινε το 1-0 όταν ο Ζούκας κέρδισε στην προσωπική μονομαχία τον Παπαδόπουλο και με ωραίο σουτ άνοιξε το σκορ. Στο 35′ ο Ζούκας τροφοδότησε τον Κυριαζή, ο τελευταίος έκανε φοβερή ατομική ενέργεια όμως το σουτ που επιχείρησε έφυγε άουτ.

Με την έναρξη του β’ μέρος ο Χαραυγιακός ισοφάρισε, οταν ο Μπίτιλης κέρδισε πέναλτι και ο κορυφαίος των φιλοξενούμενων, Αναστασόπουλος ευστόχησε κάνοντας το 1-1. Στο 50′ ο ιδιος ποδοσφαιριστής με φοβερή ατομική ενεργεια μπήκε μέσα στην περιοχή όμως το σουτ που επιχείρησε έφυγε ψηλά άουτ. Στο 58′ ο Παπαδόπουλος αντέδρασε στο σουτ του Δημήτρη Γεωργίου, ενώ στο 60′ ο Τσάτσα έχασε μεγάλη ευκαιρία. Συγκεκριμένα, ο νεαρός μέσος μπήκε μεσα στην περιοχή έκανε το σουτ και ο Παπαδόπουλος αντέδρασε αρχικά ενώ στη συνέχεια της φάσης ο ίδιος με κεφαλιά μετά τη σέντρα του Μπουφίδη έστειλε τη μπαλα άουτ. Στο 67′ ο Μπίτιλής έστρωσε στο Μπριμπιλή με σουτ του τελευταίου να μην βρίσκει στόχο, με τον Κυριαζή να βλέπει το φάουλ που επιχείρησε στο 86′ να καταλήγει άουτ.

Στην παράταση δεν σημειώθηκε μεγάλη φάση πλην του 115′ όταν ο Μπίτιλης σούταρε, ο Τζαφάι απομάκρυνε προσωρινά και στη συνέχεια ο Παναγιώτης Γεωργίου απομάκρυνε πάνω στη γραμμή το σουτ του Μπιρμπιλή.

ΑΡΗΣ (Αλέξης Γκλεγκλές) Τζαφάι, Μπουφίδης, Παναγιωτίδης, Παούρης, Λάλα (87′ λ.τρ. Λαππας), Νίκολι, Γεωγίου Π., Γεωργίου Δ., Ζούκας (115′ Γεωργακόπουλος), Κυριαζής, Τσάτσα.

ΧΑΡΑΥΓΙΑΚΟΣ (Μαργαρίτης Χατζηαλέξης) Παπαδόπουλος, Ζαρίφης (116′ Ντακόβ), Παπαδημητρίου,Βαζούκης, Τουγουντζόγλου, Γιαννόπουλος (100′ Κουντουριώτης), Κωνσταντόπουλος, Ράμμος, Φωστέρης (46′ Μπιρμπιλής), Αναστασόπουλος, Μπίτιλης.