Connect with us

Ε.Π.Σ.Δ.Α.

Στον… “έβδομο ουρανό” ο Κυπελλούχος Ηρακλής Ελευσίνας- 1-0 τον Μανδραϊκό

Published

on

Του Φώτη Περιφάνη

 

Μια από τις πιο λαμπρές σελίδες στην ιστορία του προσέθεσε ο Ηρακλής Ελευσίνας, καθώς κατάκτησε για πρώτη φορά σε συμμετοχή του σε τελικό το Κύπελλο ΕΠΣΔΑ, επικρατώντας στην παράταση με 1-0 του ηρωικού Μανδραϊκού. Την παράσταση δυστυχώς στην αναμέτρηση έκλεψε ο διαιτητής Αλιάγας, ο οποίος έδειξε πέντε αποβολές, τρεις στον Μανδραϊκό και δύο στον Ηρακλή και αποτέλεσε τον αρνητικό πρωταγωνιστή της συνάντησης.

Ο «Γηραιός» μπήκε πιο δυνατά στον αγώνα και έχασε στο πρώτο δεκάλεπτο δυο πολύ καλές ευκαιρίες με τους Κατσάφαρο(6’- απέκρουσε ο Πορανίδης) και Τσεβά(8’- διαγώνιο σουτ λίγο άουτ). Ο  Μανδραϊκός άρχισε σιγά σιγά να βρίσκει τα παρτήματά του και να πραγμαροποιεί τις πρώτες του επιθετικές ενέργειες με τους Τοπτίδη(11’) και Μονέ(19’), ωστόσο και πάλι ο Ηρακλής έχασε μια σπουδαία ευκαιρία με τον Κόρμαλη να δοκιμάζει τα αντανακλαστικά του Πορανίδη που απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ.

 

Κακή διαχείριση από τον Αλιάγα

 

Το ματς ήταν αρκετά δυνατό και νευρικό, με τον διαιτητή Αλιάγα να αποφασίζει να μην είναι χαριστικός και να βγάζει εύκολα την κίτρινη κάρτα. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα μόλις στο 42’ ο διαιτητής να αφησει τον Μανδραϊκό με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Τοπτίδη με δεύτερη κίτρινη.

Αυτή η φάση έμελλε να αλλάξει τον τελικό.

Στην επανάληψη ο Μανδραϊκός είχε δοκάρι στο 56’ μετά από σέντρα σουτ του Τούση, για να φτάσουμε στο 60’ όπου ήρθε η δεύτερη αποβολή για την ομάδα του Θεόφιλου Καλύβα, αυτή τη φορά για δεύτερη κίτρινη στο Χόρβατ.

Με εννιά παίκτες πλέον ο Μανδραϊκός περιορίστηκε τελείως σε παθητικό ρόλο, προσπαθώντας με εμπνεύσεις του νεοεισελθέντα Λελούδα να απειλήσει. Από την άλλη πλευρά οι παίκτες του Μιχάλη Κατσάφαρου πήραν μέτρα στο γήπεδο, αλλά δεν μπόρεσαν να διασπάσουν την αμυντική γραμμή των αντιπάλων τους. Λίγο πριν τη λήξη των 90’ , ήρθε η τρίτη αποβολή, αυτή τη φορά για τον Ηρακλή, καθώς ο Γκόρος, που είχε περάσει στο ματς σαν αλλαγή στο 75’, αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη…..

 

Το γκολ

Το ματς οδηγήθηκε στην παράταση, όπου εκεί ο Ηρακλής κατάφερε τελικά να σημειώσει το πολυπόθητο γκολ που του χάρισε το τρόπαιο. Στο 96’, σε μια ωραία αντεπίθεση ο Κόρμαλης άλλαξε την μπάλα με τον Κατσάφαρο και ο τελευταίος έβγαλε μόνο του τον Τσεβά ο οποίος από κοντά «έγραψε» το 1-0.

Ακολούθησε ακόμα μία αποβολή για κάθε ομάδα, καθώς έφυγαν με δεύτερη κίτρινη οι Έβερετ(97’) και Κάτσος(112’).

Το τελικό σφύριγμα του διαιτητή Αλιάγα βρήκε τους παίκτες του Ηρακλή να γίνονται ένα κουβάρι από τα πανηγύρια και τον Μανδραϊκό να έχει σοβαρότατα παράπονα από τη διαιτησία.

 

Από τον Ηρακλή, που από την αρχή φάνηκε το πάθος για την κατάκτηση του Κυπέλλου προσπάθησαν όλοι, αλλά  ξεχώρισαν οι Τσακιλτζίδης, Πατσιονίδης Κ., Κατσάφαρος και Τσεβάς.

Όσον αφορά τον Μανδραϊκό, θα ήταν άδικο από μεριάς μας να αδικήσουμε κάποιον. Όταν μια ομάδα αγωνίζεται από το 42’ με δέκα και από το 60’ με εννιά, και φτάνει να χάνει έναν τελικό στην παράταση, αυτό λέει πολλά από μόνο του. Η ομάδα έβγαλε ψυχή και τακτικά δυσκόλεψε αρκετά τον Ηρακλή. Μάλιστα αν ήταν και λίγο τυχερή θα μπορούσε να έχει πετύχει μια νίκη- άθλο.

 

Τέλος να αναφερθούμε στη διαιτησία του  Αλιάγα. Πρόκειται για έναν αξιόλογο διαιτητή, τον οποίο η διοίκηση της ΕΠΣΔΑ δεν όρισε τυχαία για τον τελικό. Η διαχείριση που έκανε όμως στο πειθαρχικό κομμάτι και η ευκολία που έδειχνε τις κίτρινες κάρτες, έφεραν αυτές τις πέντε αποβολές, οι οποίες έκριναν σε μεγάλο βαθμό την έκβαση της αναμέτρησης. Από την άλλη, σωστές υποδείξεις είχαν οι βοηθοί Σαββόγλου και Πλάκας.

 

ΗΡΑΚΛΗΣ: Τσακιλτζίδης, Χατζαντωνάκης, Κάτσος, Σκαματζούρας, Πατσιονίδης Κ., Πέππας, Μουράτι(91’ λ.τρ. Χάντης), Κόρμαλης(117’ λ.τρ. Δικράν), Κατσάφαρος(107’ Πατσιονίδης Β.), Γεωργιάδης(75’ Γκόρος), Τσεβάς.

ΜΑΝΔΡΑΪΚΟΣ: Πορανίδης, Θεοδωρόπουλος(77’ Σταυρόπουλος), Τζαφεράκος, Έβερετ, Τύρπος, Μπούσης(109’ Καμπάσης), Τοπτίδης, Χόρβατ, Μονέ(64’ Λελούδας), Τούσης(106’ Βούκα), Ιβανόβ.