Connect with us

8ος Όμιλος

Σταυρακόπουλος: “Το πιο δύσκολο πρωτάθλημα των τελευταίων χρόνων”

Ο προπονητής των “κιτρινόμαυρων”, Βαγγέλης Σταυρακόπουλος με δηλώσεις στην εφημερίδα “ΩΡΑ των σπορ” αναφέρθηκε στην επιτυχία της ομάδας του

Published

on

Ανέλαβε τον Άγιο Ιερόθεο σε μια δύσκολα συγκυριακά στιγμή αφού καλούνταν να φέρει εις πέρας μια αποστολή… αυτοκτονίας.

Ο Βαγγέλης Σταυρακόπουλος, ωστόσο, πίστεψε στο σχέδιο που είχε καταστρώσει και με μια σειρά από πράγματα τα οποία είχε σχεδιάσει στο μυαλό του ο ίδιος πανηγύρισε από την προηγούμενη αγωνιστική την παραμονή στην κατηγορία.

Παρότι η ομάδα του βρέθηκε με την πλάτη στο τοίχο έχοντας πραγματοποιήσει αρκετά κακό ξεκίνημα, ο ίδιος πίστεψε στο υλικό και μαζί με τη δουλειά που έγινε, διοίκηση, τεχνικό επιτελείο και παίκτες έφτασαν στην επίτευξη του στόχου.

Ο ίδιος αναφερόμενος στην πορεία και στο θαύμα που πέτυχε η ομάδα του με δηλώσεις του στην “ΩΡΑ των σπορ” υπογράμμισε:

“Είναι ένα ποδοσφαιρικό θαύμα, αυτό που καταφέραμε. Οι ποδοσφαιριστές μου πέτυχαν κάτι πολύ σπουδαίο,το οποίο θα συζητιέται για πολλά χρόνια. Ειναι ελάχιστες οι στιγμές στον αθλητισμό που μένουν βαθιά χαραγμένες στη μνήμη σου και σίγουρα η φετινή αγωνιστική χρονιά του Αγίου Ιεροθεου, όπως εξελίχθηκε,μας χάρισε απλόχερα τέτοιες συγκλονιστικές όμορφες στιγμές. Αν και η ομάδα ήταν καταδικασμένη από όλους για τον υποβιβασμό, έχοντας μόλις ένα πόντο μέχρι την έβδομη αγωνιστική, κατάφερε την απόλυτη ανατροπή και κέρδισε τον θαυμασμό και τον σεβασμό όλων. Εκανε πορεία πρωταθλητισμού , κάτω από αντίξοες συνθήκες (μικρό ρόστερ, αποχωρήσεις βασικών ποδοσφαιριστών, δύσκολο πρόγραμμα), αποδίδοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο και ξεπερνώντας ιστορικές ομάδες. Πρωταγωνιστές είναι οι ποδοσφαιριστές και είμαι περήφανος για αυτούς που κατάφεραν και κράτησαν ζωντανό το όνομα και την ιστορία του συλλόγου και του χάρισαν την ελπίδα για το αύριο”.

Στη συνέχεια, ο ίδιος αναφέρθηκε στις εντυπώσεις που του προκάλεσε το φετινό πρωτάθλημα υποστηρίζοντας:

“Το φετινό πρωτάθλημα ήταν το πιο συναρπαστικό και πιο δύσκολο των τελευταίων ετών, που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον στην ουρά και στη κορυφή μέχρι το τέλος με μικρές διαφορές μεταξύ όλων των ομάδων. Καθοριστικος παράγοντας ήταν ο σωστός σχεδιασμός και προγραμματισμός των ομάδων γιατί υπήρχε η τεράστια αντικειμενική δυσκολία της μικρής διάρκεια του πρωταθλήματος,που δεν άφηνε περιθώρια να καλυφθούν βαθμολογικές διαφορές και μεγάλες ανατροπές”.