Connect with us

slideshow

Σπύρος Μπέκος: Άλλο επίπεδο στον Ασπρόπυργο…

Published

on

Μια νέα προσπάθεια αναγέννησης του ιστορικού συλλόγου του Ασπροπύργου ξεκίνησε την φετινή σεζόν. Μια προσπάθεια απαλλαγμένη από τον παρελθόν τουλάχιστον σε ότι αφορά το διοικητικό επίπεδο . Μια παρέα από ντόπιους παράγοντες με επικεφαλής ένα εξαιρετικό άνθρωπο, νέο στην ηλικία, με φρέσκιες ιδέες αλλά και εμπειρία στον άθλημα, τον Σπύρο Μπέκο, παλιό ποδοσφαιριστή της ομάδας την περίοδο 2002-2007, έχει πέσει με τα «μούτρα» στην δουλειά.

Βρεθήκαμε στο στρατηγείο του νέου προέδρου , εκεί που ο Σπύρος Μπέκος και οι συνεργάτες του σχεδιάζουν την επόμενη μέρα του Ασπροπυργιώτικου συλλόγου  και μιλήσαμε  για τα σχέδια τους και τους τρόπους υλοποίησης τους.

Σε δηλώσεις του ο νέος ισχυρός άνδρας της ομάδας Σπύρος Μπέκος  αναφέρθηκε στο κίνητρο που τον οδήγησε να πάρει αυτή την απόφαση.

” Αναλάβαμε τα ηνία της ομάδας σε μια δύσκολη περίοδο και 3 μέρες πριν την λήξη των μεταγραφών, η αγάπη για αυτή την ομάδα ήταν το μοναδικό κίνητρο¨ ανέφερε η πρόεδρος και συνέχισε

«Εκεί που είχε φτάσει ο σύλλογος έπρεπε κάτι να γίνει , αν έχεις φορέσει και ιδρώσει την φανέλα δεν έχεις πολλά περιθώρια, πρέπει αν αγαπάς να δράσεις και αυτό κάναμε. Πραγματοποιήθηκαν 18 μεταγραφές ποδοσφαιριστών ήταν επιτακτική ανάγκη , η ομάδα είχε ΜΟΝΟ πέντε δελτία!! »

 Ρωτήσαμε για τις πρώτες του ενέργειες και ως άνθρωπος του ποδοσφαίρου (ξεκίνησε τα ποδοσφαιρικά του βήματα 12 ετών από τις ακαδημίες του ΠΑΟ στην Παιανία) μας απάντησε λιτά και ποδοσφαιρικά ..

« Η ομάδα χρειάζονταν ποδοσφαιριστές , δεν είχε τίποτα ….3 ημέρες πριν την λήξη των μεταγραφών έπρεπε να βρει παίκτες για να κατέβει στο πρωτάθλημα και αυτό ήταν το πρώτο πράγμα που κάναμε με τους συνεργάτες μου. Ο χρόνος όπως καταλαβαίνεται πίεζε ασφυκτικά , μιλούσα με παίκτες προς μεταγραφή ακόμα και στον ύπνο μου…(γέλια)»

Στόχος υπάρχει, που μπορεί να φτάσει αυτό το ρόστερ που κτίστηκε κάτω από αυτές τις πιέσεις χρόνου;

« Μας ενδιαφέρει μια αξιοπρεπή πορεία  και όπου φτάσει… αυτός είναι ένας ρεαλιστικός στόχος που μπορούμε να βάλουμε για αυτή την πρώτη χρονιά.»

Πριν ξεκινήσει η κουβέντα μας αναφερθήκατε πολλές φορές για τις υποδομές. Τι σκοπεύετε να κάνετε σε αυτό τον τομέα;

«Σύλλογος που δεν διαθέτει τμήματα υποδομής  είναι καταδικασμένος… Το  θέμα αυτό για την νέα διοίκηση είναι το νούμερο ένα, είναι ο βασικός μας στόχος , είναι το στοίχημα μας , πώς να το πω… Ήδη ψάχνουμε χώρο για την δημιουργία  γηπέδου ακαδημιών, προς το παρόν δεν είμαι σε θέση να ανακοινώσω κάτι, σύντομα όμως θα υπάρξει ενημέρωση στο ζήτημα αυτό.»

Επόμενος στόχος;

Επόμενος στόχος ;  παράλληλος θα έλεγα εγώ, η επιστροφή του κόσμου της ομάδας στο γήπεδο, θέλουμε η τοπική κοινωνία να αγκαλιάσει το σύλλογο, χρειάζεται πολύ δουλειά από την πλευρά μας για να επιστρέψουν οι οπαδοί μας στις κερκίδες , εργαζόμαστε σε αυτή την κατεύθυνση, ο κόσμος  θέλει να δει έργο , να αποκτήσει εμπιστοσύνη, έχει δει πολλά τα μάτια του…, στο τέλος πιστεύω θα τα καταφέρουμε και σε αυτό το στοίχημα…

Η σκέψη μας και η προσπάθεια μας είναι να αγωνιστούν τα “δικά” μας παιδιά στην ομάδα, να επιστρέψουν στον Ασπρόπυργο σπουδαίοι ποδοσφαιριστές που τώρα έχουν βρει ποδοσφαιρική στέγη αλλού. Αυτό θα επιδράσει θετικά και στην επιστροφή μερίδας του κόσμου που στο παρελθόν γέμισε το γήπεδό μας.

Τα διαρκείας πήγαν καλά, αυτό είναι ένα πρώτο θετικό δείγμα, θέλουμε την βοήθεια του κόσμου είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις, ξέρουν που θα μας βρουν, καλούμε να συστρατευτούν στον αγώνα μας όσους επιθυμούν να συνεισφέρουν από οποιοδήποτε διοικητικό πόστο.

Είναι αλήθεια ότι ήδη ξεκίνησαν να λειτουργούν τα γραφεία του συλλόγου;

Ναι ένα σωματείο για να θέλει να πάει μπροστά χρειάζεται να είναι οργανωμένο σε όλους τους τομείς, η στέγαση των γραφείων όπου εκεί θα αναδειχτεί και όλοι η ιστορία του συλλόγου  είναι ένα από τα πολλά που χρειάζονται, έχω ήδη έτοιμο ένα οργανωτικό πλάνο για την ομάδα που ετοιμάσαμε με τους συνεργάτες μου και θα παρουσιαστεί σύντομα τον κόσμο μας. Τα νέα μας γραφεία στεγάζονται Περικλέους και Σαλαμίνος γωνία, μια ποδοσφαιρική γωνιά που ο κάθε φίλος της ομάδας θα μπορεί να έρθει και να ενημερωθεί, δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα, η ποδοσφαιρική ομάδα της πόλης μας θα είναι η ποιο φωτεινή κυψέλη της κοινωνία του Ασπροπύργου. Θέλουμε να ανεβάσουμε επίπεδο την ομάδα σε όλους τους τομείς.

Στο τέλος της συζήτησης ο Σπύρος Μπέκος θέλησε να ευχηθεί καλή σεζόν σε όλες της ομάδες του πρωταθλήματος, υγεία  στον φίλαθλο κόσμο και τους αθλητές και κλείνοντας έστειλε το μήνυμα του κατά της βίας, το ποδόσφαιρο είπε είναι διασκέδαση, εκτόνωση από την καθημερινότητα, δεν πρέπει και δεν γίνεται να παράγει βία, είναι καιρός να το καταλάβουμε όλοι μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια της συνομιλίας μας παρόν ήταν και οι στενοί του συνεργάτες κ.κ. Βασίλης Μπέκος ( αντιπρόεδρος) και Κώστας Μπέκος (Γ. Αρχηγός)

basilis mpekoskostas mpekos

Η σύνθεση της νέας διοίκησης του Ασπροπύργου είναι η παρακάτω:

Πρόεδρος: Σπύρος Μπέκος. Αντιπρόεδροι: Χρήστος Σαλαμανίκας , Βασίλης Μπέκος. Γενικός Γραμματέας : Κωνσταντίνος Αποστολόπουλος. Ειδικός Γραμματέας: Χρήστος Βεντούρης. Ταμίας: Αχιλλέας Πίνης. Γενικός Αρχηγός: Κωνσταντίνος Μπέκος . Έφορος γηπέδου: Σπύρος Πρίφτης. Έφορος Λέσχης: Γιώργος Καψάλας. Μέλη: Αναστάσιος Χατζηδημητρίου, Βασίλης Φίλης

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply