Connect with us

6ος Όμιλος

Σπάθας: “Aφιερωμένη η παραμονή σε όσους δεν μας πίστεψαν”

Published

on

Ο Βασίλης Σπάθας μπορεί πανεύκολα να θεωρεί τον εαυτό του ένα απόλυτο Survivor. Και αυτό γιατί μέσα σε μία δύσκολη χρονιά με το Κερατσίνι όχι μόνο  τα κατάφερε μία χαρά ,κρατώντας πανεύκολα την ομάδα κατηγορία ,αλλά και γιατί με τη δουλειά και τα αποτελέσματα  άφησε το στίγμα του.

Στην πρεμιέρα του στην Γ κατηγορία, ως πρώτος προπονητής ,όχι μόνο διέψευσε τις Κασσάνδρες  που ήθελαν τον ίδιο να φεύγει γρήγορα από την ομάδα ,αλλά και ότι το Κερατσίνι θα υποβιβαζόταν. Τελικά εκείνος έμεινε σταθερός με την εμπιστοσύνη της διοίκησης Αραβαντινού να παίζει τεράστιο ρόλο και πλέον  περιμένει τι μέλλει γενέσθαι για την επόμενη χρονιά.
Ο Νεαρός προπονητής μιλάει  για το..μέλλον, τον Αντώνη Αραβαντινό ,το μυστικό της επιτυχίας και  την ποδοσφαιρική του φιλοσοφία στην οποία μένει,έμενε και θα μείνει πιστός εις τους αιώνας των αιώνων.

Αναλυτικά:

Αν σου έλεγα να χαρακτηρίσεις με μία λέξη τη χρονιά ποια θα ήταν αυτή?

-Απλά Μαγική.

Πολλοί έλεγαν ότι το Κερατσίνι ήταν ένα απο τα φαβορί για τον υποβιβασμό ..Οταν “κλειδώθηκε” η παραμονή ποιο ήταν το πρώτο συναίσθημα σου?

Οταν κλειδώσαμε την παραμονή η πρώτη  σκέψη που μου ήρθε ήταν χαρά για τους κόπους μιας ολόκληρης χρονιάς και αμέσως μετά γέλιο για το μπουλιγκ που έκαναν όλο το χρόνο οι  παίκτες μου σε αυτούς που τους είχαν καταδικασμένους να αποτύχουν.


   ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΝΟΝΕΣ ΕΝΤΟΣ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΩΝ ΠΟΥ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ


Το κλειδί της επιτυχίας ποιο ήταν?Και επίσης επειδή ξέρουμε ότι η φιλοσοφία σου έχει να κάνει με τα “ισχυρά αποδυτήρια” στα οποία επιβάλλεται να υπάρχει μία αγαστή σχέση  μεταξύ παικτών και τεχνικής ηγεσίας ..Το πέτυχες στο 100%?

Το κλειδί της επιτυχίας ήταν οι καλές σχέσεις των παικτών ανάμεσα τους και οτι η φιλοσοφία η δικιά μου είναι η ομάδα πάνω από όλους. Οποίος δεν ακολουθούσε τους δικούς μου κανόνες δεν μπορούσε να ήταν μαζι μας. Κανόνες που υπάρχουν όχι μόνο εντός αποδυτηρίων αλλά και μέσα στο γήπεδο .


Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο δίνεται τεράστια έμφαση στο κομμάτι της άμυνας και το πως πρώτα θα διαφυλαχθούν τα νώτα μας για να βγούμε σε αντεπιθέσεις με γρήγορους παίκτες.Το είδαμε φέτος σε αρκετά ματς της ομάδας..Είναι μία λογική σου που  θεωρείς ότι σου βγήκε?

Η φιλοσοφία η δικιά μου είναι στενό μαρκάρισμα από τον επιθετικό ,γρήγορη ανάκτηση της μπάλας και άμεση επίθεση όταν υπάρχουν προϋποθέσεις αλλιώς κατοχή μπάλας μέχρι να βρεθεί ο χώρος να επιτεθούμε .Φιλοσοφί α που είχα από το τοπικό και αν και αλλάξαμε κατηγορία κοίταξα να υπάρχει και στην Γ εθνική και να μην αλλάξει το dna της ομάδας .

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΟΥ ΕΛΥΝΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΡΙΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ

 

Οχι μόνο σε ομάδες της Γ Εθνικής ,αλλά και της Φούτμπολ Λιγκ και της Σούπερλιγκα υπάρχει πρόβλημα με τις διοικήσεις των ομάδων. Πως θα χαρακτήριζες τη σχέση σου με τον κο Αντώνη Αραβαντινό.

Η σχέση  μου με τον Κ Αραβαντινό και η συνεργασία μου ήταν άριστη .Ενας πρόεδρος που μου έλυνε τα προβλήματα πριν δημιουργηθούν και αυτό φάνηκε και στο γήπεδο. 

Ποια ήταν η καλύτερη στιγμή στην  φετινή πορεία;

Η καλύτερη στιγμή της ομάδας ήταν η νίκη που κάναμε με τον Εθνικό αν και χάναμε στο ημίχρονο ,μια ομάδα που φτιάχτηκε για να ανεβεί κατηγορία όχι μόνο την κερδίσαμε αλλά την ισοπεδώσαμε.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΒΟΡΡΑ -ΝΟΤΟΥ


Το Πρωτάθλημα και το στιλ που διεξάγεται θεωρείς ότι επιδέχεται αλλαγές?

Κατά την γνώμη μου το πρωτάθλημα πρέπει να έχει 2 ομίλους. O Bόρειος και ο Nότιος με 14ή 16 μαξιμουμ  ομάδες. Ετσι θα γίνει πολύ πιο ανταγωνιστικό από ότι είναι.

Τι σκέφτεσαι για την επόμενη σεζόν και το μέλλον?

Τον πρώτο λόγο τον έχει ο Κ Αραβαντινός !!!Aπόλυτα και ξεκάθαρα …
 Σε αυτό το σημείο θα ήθελα  να ευχαριστήσω τον Τ Διευθυντή Κ Κρεμαστιώτη για την άψογη συνεργασία, τον Γενικό  αρχηγό Κ Χατζηαντωνιου  το προπονητικό μου Staff  και  βέβαια τους παίκτες μου για αυτήν την όμορφη χρόνια .