Connect with us

6ος Όμιλος

Σπάθας: “Διαψεύσαμε τις κασσάνδρες”

Published

on

Η σεζόν ήταν κάτι περισσότερο από επιτυχημένη για το Κερατσίνι.

Η ιστορική ομάδα, επέστρεψε στις εθνικές κατηγορίες και παρότι αρκετοί δεν πίστεψαν ότι θα παρουσιάσει τόσο ανταγωνιστικό πρόσωπο, οι “ροσσονέρι” εκμεταλλευόμενοι την έδρα τους στον απόλυτο βαθμό κέρδισαν την παραμονή με σχετική ευκολία.

Διατηρώντας το μεγαλύτερο μέρος του κορμού που πανηγύρισε την άνοδο από το τοπικό πρωτάθλημα και εντάσσοντας στο δυναμικό παίκτες που γνώριζαν την κατηγορία, το συγκρότημα του Βασίλη Σπάθα “έδεσε” γρήγορα και πέτυχε!

Ο κ. Αραβαντινός κάθε Κυριακή καμάρωνε για το δημιούργημα του αφού αποτελεί το πρόσωπο που κατάφερε να βγάλει από το… βούρκο το Κερατσίνι και να το κάνει και πάλι μεγάλο.

Σημαντικό μερίδιο της επιτυχίας ωστόσο πιστώνεται στον Βασίλη Σπάθα.

Ο Πειραιώτης κόουτς κατάφερε να δημιούργησε ένα συμπαγές σύνολο που κάθε Κυριακή με τη μαχητικότητα του και το δυναμισμό του ξεχώριζε.

Ο νεαρός προπονητής με δηλώσεις του stoplekto.gr αναφέρθηκε στον τρόπο που κατάφερε να περάσει τη φιλοσοφία του στην ομάδα άμεσα παρά τις δυσκολίες που παρουσιάστηκαν λέγοντας: “Η επιτυχημένη πορεία οφείλεται στην άψογη συνεργασία που είχα με τον πρόεδρο της ομάδας κ. Αραβαντινό σε όλα τα θέματα που αφορούσαν το ποδοσφαιρικό τμήμα. Ό,τι θέμα προέκυπτε λύνονταν αμέσως από τη διοίκηση ενώ σημαντικό ρόλο έπαιξε ότι είχα το ελεύθερο να δημιουργήσω τη δική μου ομάδα, περνώντας τη δική μου φιλοσοφία. Μια ομάδα που κοίταξα να μην αλλάξει καθόλου το dna της από την επιτυχημένη προηγούμενη σεζόν και που προσπάθησα αν και συμμετείχαμε σε ανώτερη κατηγορία να διατηρήσω τη δική μου φιλοσοφία και στην Γ’ Εθνική που θεωρητικά ήταν πιο δύσκολη. Μια φιλοσοφία δική μου που έχει να κάνει με τα καλά αποδυτήρια, έχει να κάνει με τις άριστες σχέσεις ανάμεσα στους παίκτες και το επιτελείο και αγωνιστικά η σκληρή αμυντική δουλειά στη φάση του αγώνα που δεν έχουμε την κατοχή της μπάλας. Τα στοιχεία που προσθέσαμε ήταν το σωστό πρεσάρισμα από το επιθετικό τρίτο του γηπέδου και στη φάση του παιχνιδιού που έχουμε την κατοχή της μπάλας, η σωστή κυκλοφορία, η κατοχή της μπάλας να ειναι δική μας προσπαθώντας να βρούμε τους ελεύθερος χώρους στο γήπεδο για να επιτεθούμε. Η φιλοσοφία αυτή δεν άλλαξε ούτε στη Γ’ Εθνική και βάση αποτελεσμάτων δικαιωθήκαμε και εγώ και οι παίκτες. Θέλω να ευχαριστήσω ακόμη για την άψογη συνεργασία τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας, Σταύρο Κρεμαστιώτη, τον γενικο αρχηγό, Μηνά Χατζηαντωνίου και το προπονητικό μου staff για την άψογη συνεργασία. Εννοείται βεβαίως ένα μεγάλο ευχαριστώ στην οικογένεια του ΑΝτώνη Αραβαντινού για την άψογη συνεργασία”

Ερωτηθεις πως αισθάνεται που όλη η κατηγορία αναφέρεται με κολακευτικά σχόλια για την ομάδα του, ο ανερχόμενος κόουτς είπε: “Είμαι εννοείται χαρούμενος που καταφέραμε εγώ και οι παίκτες μου και διαψεύσαμε τις κασσάνδρες του καλοκαιριού που έλεγαν ότι θα ήμασταν σάκος του… μποξ. Γι αυτό έχουν πολύ μεγάλο μερίδιο οι ποδοσφαιριστές μου”.

Η νέα σεζόν θα σε βρει στο Κερατσίνι;

Τον πρώτο λόγο τον έχει ο κύριος Αραβαντινός.

Ερωτηθείς για το επίπεδο του πρωταθλήματος, ο Βασίλης Σπάθας είπε: Ήταν ένα ιδιαίτερο πρωτάθλημα αφού υπήρχαν λίγες αγωνιστικές. Υπήρχαν πολύ καλές ομάδες όπως ο Εθνικός Πειραιά, η Προοδευτική και ο Ιάλυσος. Η μεγαλύτερη απογοήτευση ομως ήταν η Ρόδος που περίμενα βάση ρόστερ να είναι στους διεκδικητές και τελικά έμεινε εκτός κατηγορίας”.

Ερωτηθείς πόσο δύσκολο είναι για έναν προπονητή να δουλεύει σε μια τόσο απαιτητική κατηγορία με νεαρούς παίκτες, ο Πειραιώτες κόουτς υπογράμμισε:

“Επειδή και εγώ είμαι νεαρός τεχνικός μου αρέσει να δουλεύω με ανερχόμενους ποδοσφαιριστές που έχουν φιλοδοξίες και τα όνειρα τους είναι για τις υψηλότερες κατηγορίες σε σχέση με αυτή που αγωνίζονται”.

Πως βλέπεις την ομάδα του Εθνικού Πειραιά στους αγώνες μπαράζ και γενικότερα αυτό το μίνι πρωτάθλημα;

“Ο Εθνικός δεν με έχει πείσει μέχρι στιγμής βάση της εικόνας που παρουσίασε στο πρωτάθλημα. Όμως αυτά είναι ξεχωριστά παιχνίδια που παίζει σπουδαίο ρόλο η εμπειρία των ποδοσφαιριστών και ελπίζω να δούμε μια άλλη εικόνα και η ιστορική ομάδα να επανέλθει στις επαγγελματικές κατηγορίες”.