Connect with us

slideshow

Σάντος: «Έχουμε διαβάσει καλά την Κροατία»…

Published

on

Τη σιγουριά του ότι οι διεθνείς μας θα παρουσιαστούν έτοιμοι να “χτυπήσουν” τη νίκη κόντρα στην Κροατία αύριο στο “Καραϊσκάκη” για τα προκριματικά του Euro2012, παρουσιάστηκε σήμερα ο Φερνάντο Σάντος.

 

Ο Πορτογάλος τεχνικός στη συνέντευξη Τύπου μία μέρα πριν το ματς, η οποία πραγματοποιήθηκε στη νέα αίθουσα Τύπου στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά, σχολίασε παράλληλα τη συμβολή που αναμένεται να έχει ο κόσμος στην προσπάθεια της Εθνικής μας, ενώ ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα θα προσπαθήσει με αποφασιστικότητανα κάνει το παιχνίδι της και να επιβληθεί του αντιπάλου της.

 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Φερνάντο Σάντος:

 

Για το πού πιστεύει ότι θα κριθεί το παιχνίδι και απάντησε: «Θεωρώ ότι θα κριθεί στο κατά πόσο θα καταφέρουν να βάλουν οι δύο ομάδες τα δυνατά στοιχεία στο παιχνίδι τους. Δηλαδή να βγάλουν τα δυνατά χαρακτηριστικά τους και την ταυτότητά τους στο γήπεδο».

 

Για το αν υπάρχει κάτι που δεν περιμένει, σχολίασε: «Δεν υπάρχει κάτι που να μην περιμένουμε. Πρέπει να συγκεντρωθούμε πολύ καλά σε αυτό που κάνουμε εμείς. Έχουμε διαβάσει τον αντίπαλο καλά και θεωρώ ότι πρέπει εμείς να αναλάβουμε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Θα πρέπει η μπάλα να είναι στα πόδια μας όσο το δυνατόν περισσότερη ώρα για να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις να απειλήσουμε την αντίπαλη εστία με αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα και όχι με αγχωτικό τρόπο.

 

Έχω πει ήδη στους παίκτες πώς θέλω να παίξουμε ξέρανε από την αρχή αυτής της διοργάνωσης ότι αυτό θα είναι το πιο αποφασιστικό ματς. Έτσι και έγινε και γνωρίζουμε ότι και οι δύο ομάδες θα έχουν ακόμα μία ευκαιρία, μέσω μπαράζ αν δεν πάρουν την πρώτη θέση τώρα στον όμιλο.

 

Οι παίκτες έχουν πίστη στις δυνατότητές τους και είμαι σίγουρος ότι θα τα δώσουν όλα. Πιστεύω ότι θα είμαστε εμείς που θα χαρούμε στο τέλος παίρνοντας το επιθυμητό αποτέλεσμα».

 

Για την βράβευση των Καραγκούνη, Ζαγοράκη και Μπασινά, είπε: «Συγχαρητήρια σε αυτούς τους τρεις παίκτες για ότι έχουν πετύχει. Είναι ένα μικρό δείγμα του πόσο μεγάλοι ποδοσφαιριστές ήταν και ο Καραγκούνης μάλιστα ακόμα συνεχίζει. Είναι παιδιά που έχουν ζήσει μέσα στις Εθνικές ομάδες και σίγουρα εμείς που είμαστε μέσα στο ποδόσφαιρο είμαστε περήφανοι που συναντάμε τέτοιους ποδοσφαιριστές πόσο μάλλον για μένα που είχα την τύχη να τους έχω στην διάθεσή μου στην καριέρα μου».

 

Για το αν ήταν εύκολη η προσαρμογή των Χιώτη, Χαριστέα και Γκέκα: «Έτσι όπως έχει δημιουργηθεί αυτή η ομάδα και είναι μία οικογένεια είναι πολύ εύκολη η προσαρμογή σε οποιονδήποτε έρχεται για πρώτη φορά ή επιστρέφει. Η ενσωμάτωση είναι πολύ εύκολη και όλοι υποδέχθηκαν πολύ καλά τους νέους».

 

Για την πίεση που περιμένει να έχει στο ματς αυτό σε σχέση με εκείνο το ματς που είχε κάνει ντεμπούτο στον πάγκο της ομάδας: «Για μένα είναι το ίδιο, το ποδόσφαιρο είναι ποδόσφαιρο και βλέπω το ματς κάθε φορά με την ίδια σοβαρότητα. Μου αρέσει πάντα να κερδίζω, ακόμα και τα φιλικά είναι σημαντικά. Είμαστε συγκεντρωμένοι 100 τοις 100 και είναι πολύ καλό για μας να αγωνιζόμαστε σε τόσο σημαντικά παιχνίδια όπως το αυριανό».

 

Για το πόσο σημαντικό ρόλο θα παίξει ο κόσμος: «Σίγουρα θα είναι πολύ σημαντική η στήριξη του κόσμου σε όλες τις στιγμές του αγώνα όχι μόνο στις καλές αλλά και σε κάποιες άσχημες στιγμές. Εκεί θα πρέπει να σπρώξει ο κόσμος την ομάδα και πολλές φορές οι παίκτες βρίσκουν δυνάμεις που δεν πίστευαν ούτε οι ίδιοι ότι είχαν μόνο και μόνο από την στήριξη που τους δίνει ο κόσμος.

 

Αν και σε αυτό το παιχνίδι οι παίκτες δύσκολα θα βρουν κάτι παραπάνω να δώσουν γιατί είμαι σίγουρος ότι έτσι και αλλιώς θα τα δώσουν όλα. Θέλουν πολύ να αγωνιστούν στο ματς αυτό, θα δώσουν το 120 τοις 100 για να φέρουμε την πρόκριση και όπως είπα και σε αυτούς θα το κάνουμε χωρίς άγχος και με εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο. Αν το κάνουμε αυτό είμαι σίγουρος ότι οι πιθανότητες θα είναι με το μέρος μας».

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply