Connect with us

6ος Όμιλος

Προοδευτική-Διαγόρας 0-0

Published

on

Ισόπαλοι χωρίς τέρματα αναδείχθηκαν Προοδευτική και Διαγόρας για την 13η αγωνιστική της Γ’ Εθνικής. Οι δυο ομάδες απέδειξαν γιατί διαθέτουν τις δυο καλύτερες άμυνες του πρωταθλήματος, με τον «Γηραιό» να παίρνει ένα πολύτιμο βαθμό ενόψει της συνέχειας μένοντας ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα. Πολύ κακό από πλευράς θεάματος με λιγοστές ευκαιρίες το πρώτο ημίχρονο, σε αντίθεση με την επανάληψη όπου και οι δυο ομάδες είχαν τις στιγμές τους. Δεν μέτρησε το τέρμα που σημείωσε η Προοδευτική στο 91ο λεπτό με τον Παπανικόλα.

Το ματς

Νευρικό ξεκίνημα για τις δυο ομάδες

Αναγνωριστικά ήταν τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης στο γήπεδο του Κορυδαλλού, με τις δυο ομάδες να ψάχνουν τα πατήματα τους στον αγωνιστικό χώρο. Οι νευρικότητα που έβγαζαν εκατέρωθεν δεν βοηθούσε στο να παρακολουθήσουν οι φίλαθλοι που βρέθηκαν στο «Γρηγόριος Λαμπράκη» θεαματικό ποδόσφαιρο με ευκαιρίες μπροστά από τις δυο εστίες. Η πρώτη τελική άνηκε στους γηπεδούχος, όταν στο 6ο λεπτό, όταν ο Δελαβέρης εκτέλεσε το φάουλ, ο Μπέλερης πήρε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή, με την μπάλα να περνάει πάνω από τα δοκάρια του Στεφανάκου. Η απάντηση των «κυανέρυρθων» ήρθε έξι λεπτά αργότερα με τον Σουάνη, το σουτ όμως που επιχείρησε μάζεψε εύκολα ο Μπαντίκος.

Πρώτη κλασσική στο παιχνίδι, δίχως ανάλογη συνέχεια

Το πόσο κακό ποιοτικά παιχνίδι ήταν το πρώτο ημίχρονο του αγώνα φανερώνεται από το γεγονός, ότι η πρώτη κλασσική ευκαιρία σημειώθηκε με την συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού. Ο Μπέλερης από τα δεξιά επιχείρησε σέντρα σουτ στην καρδιά της άμυνας του Διαγόρα, η μπάλα πέρασε από όλους και έφυγε σύριζα δίπλα από το δοκάρι του Στεφανάκου. Και ενώ μετά από αυτή την φάση, όλοι περίμεναν να «ζωντανέψει» το παιχνίδι, κάτι τέτοιο δεν έγινε με αποτέλεσμα οι δυο ομάδες να πάνε στα αποδυτήρια ισόπαλες χωρίς τέρμα

Διαφορετική εικόνα στην επανάληψη, με σπουδαίες χαμένες ευκαιρίες

Το δεύτερο 45λεπτο δεν θύμιζε σε τίποτα το πρώτο. Με το «καλημέρα» της επανάληψης η Προοδευτική απείλησε τα καρέ του Διαγόρα. Στο 46′ ο Δελαβέρης εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά, ο Ζίζηλας βρέθηκε ολομόναχος στην περιοχή του «Γηραιού», όμως δεν μπόρεσε να πιάσει καλά την προβολή με αποτέλεσμα η μπάλα να καταλήξει εύκολα στην αγκαλιά του Στεφανάκου. Στο 52ο λεπτό, έπειτα από μια καλά δομημένη αντεπίθεση, ο Βελλίνης έβγαλε την σέντρα από τα δεξιά, ο Σουάνης πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, όμως ο Μπαντίκος μπλόκαρε. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Κουϊρουκίδης με μια εξαιρετική μπαλιά τροφοδότησε τον Φαμπίνιο, ο οποίος βρέθηκε ολομόναχος απέναντι στον Στεφανάκο, αλλά ο Βραζιλιάνος εξτρέμ καθυστέρησε υπερβολικά να πλασάρει με αποτέλεσμα να τον προλάβει ο Μεντής και να τον ανακόψει. Από εκεί και έπειτα ο ρυθμός του παιχνιδιού, έπεσε αισθητά με τους «βυσσινί» να έχουν μια φλύαρη υπερχοή και τον Διαγόρα να έχει κλείσει κάθε διάδρομο στην άμυνα του.

Πήγε να τον πληρώσει με το ίδιο νόμισμα

Στο 91′ η Προοδευτική άνοιξε το σκορ. Ο Ντάλλας εκτέλεσε το φάουλ και ο Παπανικολάς έπειτα από κεφαλιά πάσα, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς. Η πρώτη βοηθός κ. Δέτση «υπέδειξε» ότι ο αμυντικός των γηπεδούχων ήταν εκτεθειμένος με αποτέλεσμα να μην μετρήσει το τέρμα. Η ακύρωση του γκολ έφερε «θύελλα αντιδράσεων» από τους «βυσσινί», θεωρώντας ότι ο παίκτης τους καλυπτόταν. Στα εναπομείναντα λεπτά, δεν σημειώθηκε κάποια φάση με τον Διαγόρα να κατακτά ένα πολύτιμο βαθμό ενόψει της συνέχεια, και να ρίχνει την Προοδευτική από την κορυφή.

Προοδευτική(Λουκάς Καραδήμος): Μπαντίκος, Μαρής, Ξυγκάκης, Ζίζηλας, Παπανικόλας, Φαμπίνιο(61′ Βλάχος), Κουϊρουκίδης, Μπέλερης, Κανελλόπουλος(71′ Νικολόπουλο), Ντάλλας, Δελαβέρης

Διαγόρας(Νίκος Παντέλης): Στεφανάκος, Ευαγγελιδάκης, Μήτκας, Μεντής, Προβατίδης, Πεεφ(89′ Ρούνιτς), Σουάνης, Αγγελούδης(80′ Σερτζίνιο), Βελέτης, Σκάρος, Βελλίνης(70′ Γεωργίου).