Connect with us

5ος Όμιλος

Προοδευτική-ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ 1-2

Published

on

Αυτή τη φορά το σκηνικό ήταν διαφορετικό σε σχέση με το ματς στην έδρα του Ιωνικού και το ΣΥΝΚΑ από “θύμα” ανατροπής έγινε “θύτης”! Με ψυχωμένη εμφάνιση η ομάδα των Χανίων επικράτησε στο “Κλουβί” με 2-1 της Προοδευτικής

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα που δίνει μια κάποια ηρεμία στην ομάδα εν όψει του ρεπό που έχει την επόμενη αγωνιστική και του νέου εκτός έδρας ματς στη συνέχεια με τον Αμπελακιακό.

Ο υπηρεσιακός προπονητής Νίκος Μαθιουδάκης αναγκάστηκε να αλλάξει νωρίς τα πλάνα του, λόγω της αναγκαστικής αλλαγής του Καρβουνιάρη στο 27′, με τον Βεστάκη όμως που μπήκε στη θέση του να “τονώνει” την επίθεση της ομάδας, δημιουργώντας υποψία ευκαιρίας ένα λεπτό μετά όταν ο Τζιόλας δεν επέτρεψε να γίνει κάτοχος της μπάλας προ του τέρματος ο Νικόλτσης.

Σα να μην έφτανε αυτό, στο 33′, η Προοδευτική στη μοναδική της επίσκεψη στην περιοχή του ΣΥΝΚΑ “βρήκε” το γκολ με τον Κερασίδη.

Στο δεύτερο ημίχρονο το ΣΥΝΚΑ μπήκε με σκοπό να ανατρέψει την κατάσταση και αφού έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Νικόλτση (51′), πέτυχε την ισοφάριση στο 53′ με τον Βεστάκη. Τρία λεπτά μετά το 1-1 λίγο έλειψε η Προοδευτική με παρόμοιο τρόπο που σκόραρε να κάνει το “2 στα 2” όσον αφορά τις ευκαιρίες της, αλλά αυτή τη φορά ο Κερασίδης δεν αξιοποίησε την εξαιρετική (ξανά) μπαλιά του Κόττα.

Η χανιώτικη ομάδα πατούσε καλύτερα στο γήπεδο και έλεγχε το παιχνίδι και τελικά έφτασε στην ολική ανατροπή στο 83′ με το σουτ του Μαζιώτη. Ακολούθησαν έξαλλοι πανηγυρισμοί του σκόρερ με σκισμένη φανέλα και ολιγόλεπτη διακοπή λόγω έντασης.

Στη συνέχεια το ΣΥΝΚΑ είχε ακόμη δυο σπουδαίες φάσεις για γκολ στις καθυστερήσεις με πρωταγωνιστή – δημιουργό τον Βεστάκη, αλλά και στις δυο περιπτώσεις οι αμυντικοί δεν επέτρεψαν στον Μποτωνάκη να σκοράρει.

Οι φάσεις του αγώνα
18′ Ατομική προσπάθεια του Κυτράκη και σέντρα που βρίσκει σε σώματα αμυνομένων, στη συνέχεια ο Κυτράκης γίνεται ξανά κάτοχος της μπάλας και στρώνει στον Μποτωνάκη, που σουτάρει προς την εστία αλλά από σώμα αμυντικού η μπάλα απομακρύνεται.
28′ Το ΣΥΝΚΑ απειλεί ξανά, με τον Βεστάκη στην πρώτη του επαφή με την μπάλα να επιχειρεί να βγάλει σέντρα-μισό γκολ στον Νικόλτση, αλλά ο Τζιόλας έσωσε την Προοδευτική διώχνοντας σε κόρνερ.
33′ ΓΚΟΛ: Στην πρώτη της επίσκεψη στην εστία του Πονηρού η Προοδευτική σκοράρει με σουτ του Κερασίδη, που βρέθηκε στην πλάτη της άμυνας από εξαιρετική μπαλιά του Κόττα.
50′ Κόρνερ του Μποτωνάκη κεφαλιά του Παπατζίκου άουτ.
51′ Μεγάλη ευκαιρία για το ΣΥΝΚΑ. Από κεφαλιά του Βεστάκη ο Νικόλτσης βγήκε στην πλάτη της άμυνας και σούταρε με την μπάλα να φεύγει λίγο έξω από την εστία.
53′ ΓΚΟΛ: Εξαιρετική ατομική ενέργεια του Νικόλτση, πριν τον “γκρεμίσουν” οι αμυντικοί πασάρει στον Βεστάκη που με σουτ μέσα από την περιοχή ισοφαρίζει μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.
56′ Μεγάλη ευκαιρία για την Προοδευτική. Εξαιρετική μπαλιά του Κόττα στην πλάτη της άμυνας για τον Κερασίδη, που υπό την πίεση του Βασιλάκη σουτάρει δυνατά στέλνοντας την μπάλα πάνω από την εστία.
75′ Μεγάλη ευκαιρία με τον Βεστάκη να “κλέβει” την μπάλα να μπαίνει στην περιοχή από πλάγια θέση και να προσπαθεί να “κρεμάσει” τον Μπαντίκο, με την μπάλα να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των διχτυών.
83′ ΓΚΟΛ: Ο Μποτωνάκης στρώνει την μπάλα στον Μαζιώτη, που σουτάρει έξω από την περιοχή και με τη βοήθεια κόντρας σε αντίπαλο στέλνει την μπάλα στα δίχτυα μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.
90+1′ Από ατομική ενέργεια του Βεστάκη και γύρισμα στον Μποτωνάκη ο Ξυγκάκης έκοψε σωτήρια.
90+3′ Από νέα προσπάθεια του Βεστάκη και γύρισμα στον Μποτωνάκη ο τελευταίος πλάσαρε εξ επαφής αλλά ο Κόττας στη γραμμή έδιωξε.
90+5′ Ακυρώνεται ως οφσάιντ γκολ του Βεστάκη.

Διαιτητής: Κουκούλας (Λέσβου)
Βοηθοί: Ζήρδας – Νικολάου (Αθηνών)

Κίτρινες κάρτες: Βασιλάκης (45+2′), Βεστάκης (67′), Κόττας (80′)

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ (Δημήτρης Καλύκας): Μπαντίκος, Τζιτζικαλάκης, Ξυγκάκης, Τζιόλας, Ρέτζος, Κόττας, Κερασίδης, Κίτος (40′ λ.τρ. Μακροστέργιος), Ιβάνοφ (57′ Ταγκμπό), Ι. Παναγιωτόπουλος, Δηλαβέρης (76′ Χρήστου).

ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ (Νίκος Μαθιουδάκης): Πονηρός, Βασιλάκης, Καρβουνιάρης (27′ λ.τρ. Βεστάκης), Παπατζίκος, Δ. Παναγιωτόπουλος, Βαρδάκης, Μαζιώτης (90′ Λαμπάκης), Κυτράκης, Μποτωνάκης, Ξαγοράρης (79′ Περδικάκης), Νικόλτσης (90+3′ Τσίτας).

Πηγή athlitiko.gr

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply