Connect with us

4ος Όμιλος

Πετράκης: ”Γνωρίζω καλά που είμαι”

Ο Γιώργος Πετράκης μίλησε στην εφημερίδα ‘ΩΡΑ’ για την πρόκληση στην καριέρα του

Published

on

Η κληρονομιά που του έχει αφήσει ο πατέρας του είναι μεγάλη, ο ίδιος όμως δείχνει να μην φοβάται! Γι’ αυτό, άλλωστε, απάντησε θετικά στην πρόταση που του κατέθεσε η διοίκηση του Ηροδότου. Παρά το γεγονός ότι μπήκε στα… βαθιά από πολύ νεαρή ηλικία, η πορεία του μέχρι στιγμής αποδεικνύει ότι έχει όλα τα φόντα, ώστε να δουλέψει σε υψηλό επίπεδο. Ο λόγος για τον Γιώργο Πετράκη, ο οποίος εδώ και μερικές εβδομάδες βρίσκεται στο τιμόνι του Ηροδότου και θα προσπαθήσει μαζί με τους ποδοσφαιριστές του να πετύχουν αυτό που για πολλούς μοιάζει με… θαύμα: την παραμονή στην κατηγορία! Οι δυσκολίες είναι πολλές, ωστόσο στη συνέντευξη που παραχώρησε στην ‘ΩΡΑ των σπορ’ ο νεαρός προπονητής εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία των κυανόλευκων, αναφερόμενος παράλληλα στον πατέρα του, Γιάννη, που οδηγεί τον ΠΑΣ Γιάννινα σε εξαιρετική πορεία στη Σούπερ Λίγκα.

 

 

-Κόουτς, ο Ηρόδοτος βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση. Θεωρείς ότι ο στόχος της σωτηρίας είναι εφικτός;

 

”Όταν επέλεξα τον Ηρόδοτο, γνώριζα αρκετά καλά τις δυσκολίες και την κατάσταση που βρισκόταν η ομάδα, μετά την τιμωρία που της επιβλήθηκε. Αναλαμβάνοντας στην ομάδα τόνισα ότι μέσα από τη σκληρή δουλειά θα μπορέσουμε να κερδίσουμε πράγματα από κάθε παιχνίδι. Σίγουρα, δεν είναι εύκολο να παραμείνουμε στην κατηγορία, αλλά είμαστε διατεθειμένοι να διεκδικήσουμε τις πιθανότητες που έχουμε”.

 

 

-Είχες καθόλου άγχος, με δεδομένο ότι ποτέ στο παρελθόν δεν είχες αναλάβει ομάδα σε επίπεδο Γ’ Εθνικής;

 

”Καταρχήν, είναι μεγάλη τιμή για εμένα η πρόταση που δέχτηκα. Άλλωστε ο Ηρόδοτος είναι ένα μεγάλο και ιστορικό σωματείο για τα δεδομένα του κρητικού ποδοσφαίρου και όχι μόνο. Από εκεί και πέρα, έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου και στη δουλειά μου και δεν υπήρξε ποτέ φόβος! Πρέπει να δουλέψουμε όλοι σκληρά και θεωρώ ότι τα αποτελέσματα θα έρθουν”.

 

 

-Θεωρείς ότι η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση για να πετύχει τον στόχο της;

 

”Το τελευταίο δεκαήμερο που βρίσκομαι στο σύλλογο, έχω παρατηρήσει ότι το έμψυχο δυναμικό απαρτίζεται από παίκτες που έχουν κίνητρο και ταλέντο. Βέβαια, τα παιδιά αυτά χρειάζονται τη βοήθεια κάποιων έμπειρων, οι οποίοι υπάρχουν ήδη στην ομάδα. Υπάρχει σκέψη να αποκτήσουμε έναν έμπειρο ποδοσφαιριστή, προκειμένου να προσθέσουμε ακόμη περισσότερη ποιότητα και εμπειρία στο παιχνίδι μας”.

 

 

-Θεωρείς ότι πρέπει να αλλάξεις κάποια πράγματα σε ό,τι έχει να κάνει με το αγωνιστικό πλάνο;

 

”Ο χρόνος είναι περιορισμένος και δεν μπορούμε να αλλάξουμε και πολλά πράγματα. Η ομάδα έχει συγκεκριμένη φιλοσοφία. Σαν προπονητής θα προσπαθήσω να περάσω τη δική μου φιλοσοφία και πάνω σε αυτό θα πατήσουμε για να πάμε όσο το δυνατόν καλύτερα”.

”Τυχερός για τον πατέρα μου”

 

”Πρέπει να βελτιώνεσαι συνεχώς” συμβουλεύει ο Γιάννης Πετράκης τον γιο του

 

Δεν γνωρίζουμε αν τα ερεθίσματα που είχε στο σπίτι του ο Γιώργος Πετράκης έπαιξαν πρωτεύοντα ρόλο στην κατεύθυνση που ακολούθησε. Το σίγουρο, όμως, είναι πως ο 27χρονος προπονητής νιώθει τυχερός για τον πατέρα που έχει!

 

-Τι σημαίνει για εσένα το όνομα του πατέρα σου και η πορεία του στο ελληνικό ποδόσφαιρο;

 

”Πολλά! Αισθάνομαι τυχερός που ο Γιάννης Πετράκης είναι πατέρας μου, διότι υπάρχουν στιγμές στις οποίες δέχομαι σημαντική βοήθεια από εκείνον όσον αφορά πράγματα που αφορούν το ποδόσφαιρο. Έχω την ευκαιρία να ανταλλάξω απόψεις μαζί του και να προβληματιστώ περισσότερο”.

 

 

-Υπάρχει κάτι που σου επισημαίνει συνεχώς;

 

”Τα εφόδια που έχω πάρει είναι πάρα πολλά, αλλά αυτό που μου τονίζει συνεχώς είναι ότι πρέπει να δουλεύω σκληρά και μέρα με τη μέρα θα πρέπει να γίνομαι καλύτερος”.

 

 

-Πως κρίνεις την παρουσία του στον πάγκο του ΠΑΣ Γιάννινα;

 

”Ο ΠΑΣ Γιάννινα αποτελεί μια μεγάλη ομάδα και νομίζω ότι αυτό που έχει καταφέρει είναι να δημιουργήσει ένα ανταγωνιστικό σύνολο. Είναι κάτι που αποδεικνύει και ο βαθμολογικός πίνακας. Η πορεία του ΠΑΣ είναι αρκετά καλή και θεωρώ ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης”.

 

 

-Στην καθημερινή επικοινωνία μαζί του δείχνει ενδιαφέρον για τη δουλειά σου;

 

”Έχουμε καθημερινή επαφή αλλά δεν μιλάμε μόνο για το ποδόσφαιρο, αλλά και σαν πατέρας προς γιο. Αν έχω κάποιο προβληματισμό, θα τον εκφράσω και θα γίνει μια συζήτηση, όπως και το αντίθετο”.

 

Who is who

 

Ο Γιώργος Πετράκης είναι κάτοχος διπλώματος UEFA A και σχετικά νέος στον χώρο. Ξεκίνησε την καριέρα του το 2012 στις ακαδημίες του Ηροδότου, όπου εργάστηκε για έναν χρόνο, πραγματοποιώντας εξαιρετικό έργο. Επόμενος σταθμός της καριέρας του ήταν ο ΑΟ Τυμπακίου (ομάδα της ΕΠΣ Ηρακλείου), όπου απέκτησε αρκετές εμπειρίες, οδηγώντας τον σε πορεία πρωταθλητισμού τα τελευταία δυο χρόνια. Πέρα από τον πατέρα του, που έχει διαγράψει την δική του πορεία στο ελληνικό πρωτάθλημα, θα πρέπει να σημειωθεί ότι και ο θείος του, Κώστας, είναι προπονητής, έχοντας προσφέρει αρκετά στο κρητικό ποδόσφαιρο.

 

”Άγρια ομορφιά”

 

-Πως βλέπεις τη δουλειά που έκανε ο Θανάσης Κολιτσιδάκης στην ομάδα;

 

”Ο κ. Κολιτσιδάκης άφησε την ταυτότητα του στον Ηρόδοτο. Αυτά τα δυο χρόνια έκανε πολύ σημαντικό έργο. Βάσει αποτελεσμάτων κρίνεται επιτυχημένος και αυτό δεν χωρά αμφισβήτηση”.

 

 

-Πως σου φαίνεται το επίπεδο του πρωταθλήματος;

 

”Ο όμιλος που συμμετέχουμε είναι πολύ ανταγωνιστικός, καθώς υπάρχουν αρκετά καλές ομάδες κάτι που αποδεικνύει και η κατάταξη. Ακόμη και τα σύνολα που έχουν κάνει επένδυση δεν έχουν συγκεντρώσει τους βαθμούς που θα ήθελαν, κάτι που δείχνει ότι δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι. Αυτό κάνει το πρωτάθλημα πολύ ανταγωνιστικό και νομίζω ότι του δίνει μια άγρια ομορφιά που θα κρατήσει μέχρι τέλους”.

 

 

-Πως κρίνεις το επίπεδο των κρητικών ομάδων;

 

”Βρίσκονται σε καλό επίπεδο. Καταρχήν, στον Κισσαμικό, που είναι πρωτοπόρος, οι άνθρωποί του χτίζουν κάτι πολύ δυνατό και θεωρώ ότι προσπαθούν να θέσουν τις βάσεις ώστε η ομάδα τη νέα σεζόν να αγωνίζεται σε ανώτερη κατηγορία. Προσωπικά το εύχομαι διότι είναι πολύ σημαντικό να υπάρξει ακόμη ένα σωματείο από την Κρήτη στα επαγγελματικά πρωταθλήματα. Όσον αφορά τους Γιούχτα, ΠΑΟ Κρουσώνα, Αναγέννηση Ιεράπετρας και Ηρόδοτο, θεωρώ ότι όλες αυτές έχουν δημιουργήσει ανταγωνιστικά σύνολα με βάση τα δεδομένα της κατηγορίας. Εύχομαι στο τέλος να πανηγυρίσουν όσο το δυνατόν περισσότερα σωματεία την παραμονή στην κατηγορία. Έτσι, θα ανέβει περισσότερο το επίπεδο του κρητικού ποδοσφαίρου”.

 

 

-Τι μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στον κόσμο του Ηρόδοτου;

 

Ότι καθημερινά θα προσπαθούμε για το καλύτερο και θα αγωνιζόμαστε για να καταφέρουμε ο Ηρόδοτος να παραμείνει στην κατηγορία κοιτώντας κάθε ματς ξεχωριστά.

 

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply