Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη….

Published

on

Σήμερα στις 5 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της ΕΠΣΠ η κλήρωση της 4ης φάσης του Κυπέλλου Πειραιά . Μετέχουν συνολικά 16 ομάδες . Οι 4 είναι από την Γ’ Εθνική ( Αμπελακιακός, Ατρόμητος Πειραιά,  Εθνικός ΟΦΠΦ ) οι 11 από την Α’ Πειραιά ( Αετός Κορυδαλλού, Αμφιάλη, Ατρόμητος Κερατσινίου , Ερμής Κορυδαλλού , ΑΕ Θύελλας Αχιλλέα Κορυδαλλού ,ΑΟ Καραβάς  Κύπρος Κορυδαλλού  ΑΕ Μαύρου Αετού Ολυμπιάδα , ΑΕ Μοσχάτου, ΑΕ Περάματος, ΑΟ Χαλκηδών ) και μια από την Β’ Πειραιά ( Αστέρας Νίκαιας) .  Οι αγώνες και αυτής της φάσης είναι μονοί….

Ξεκίνησαν τα παρατράγουδα. Αν και είμαστε ακόμα στην αρχή του πρωταθλήματος. Γιαούρτια και τσαμπουκάδες προχθές στις Σιταποθήκες . Ποιος ξέρει τι θα  συμβεί  στη συνέχεια . Και την Κυριακή έχουμε το μεγάλο ντέρμπι ΑΕ Μοσχάτου –ΑΟ Καραβά.  Η ΕΠΣΠ πρέπει να λάβει από δω και πέρα , τα απαραίτητα μέτρα . Να πάρει γενναίες αποφάσεις . Διαφορετικά  η κατάσταση θα φτάσει στο απροχώρητο. Στις Σιταποθήκες είπαν  ότι οι κουκουλοφόροι που πέταξαν τα γιαούρτια στην αποστολή της ΑΕ Μοσχάτου ήταν πιτσιρικάδες ; Άρα τους  ήξεραν . Και γιατί λοιπόν το έκαναν φορώντας κουκούλες ; Για πλάκα; Δεν νομίζω….

Αν λοιπόν συνεχιστεί αυτό  χωρίς η ΕΠΣΠ  να αντιδράσει , ενδέχεται να διακοπεί και το πρωτάθλημα. Δεν κινδυνολογούμε. Απλά αναφέρουμε την κατάσταση . Αν δεν υπάρξουν στη συνέχεια παραδειγματικές τιμωρίες  θα έχουμε χειρότερα. Πάρτε το απόφαση. Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στον Πειραιά κινδυνεύει…

Για να πάνε καλά τα  πρωταθλήματα  θα πρέπει να βοηθήσουν όλοι. Ποδοσφαιριστές , παράγοντες , φίλαθλοι , δημοσιογράφοι και φυσικά οι διαιτητές .  Λάθη θα γίνονται . Αρκεί να είναι ανθρώπινα . Ο  Γιάννης Κακριδής που ήλθε πέρυσι στον Πειραιά από την Κόρινθο . Είναι ένας πολύ καλός διαιτητής , αναγνωρισμένος από όλους . Προχθές έδωσε με αποφασιστικότητα ένα πέναλτι με το οποίο προηγήθηκε η ΑΕ Μαύρου Αετού Ολυμπιάδα , το οποίο δεν ήταν . Όσοι ήμασταν στο γήπεδο είχαμε τις αμφιβολίες μας αρχικά . Αλλά στο βίντεο που το είδαμε αργότερα φάνηκε ότι δεν υπήρχε παράβαση. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ήταν μια άτυχη στιγμή για τον ικανότατο διαιτητή……

Έκλεισε τελικά το γήπεδο Κορυδαλλού  και από σήμερα αρχίζουν οι εργασίες τοποθέτησης του νέου ταρτάν για το στίβο.  Συνολικά θα κρατήσουν 15-20 μέρες με την προϋπόθεση βέβαια να μην βρέξει . Διαφορετικά θα καθυστερήσει κι άλλο . ήδη αρχίζει η ταλαιπωρία των ομάδων που αναζητούν χώρους για προπόνηση.

Φυσικά και δεν θα διεξαχθούν αγώνες στον Κορυδαλλό από αυτό το Σαββατοκύριακο. Έτσι ο Ερμής θα παίξει σαν γηπεδούχος με την Ελλάδα Ποντίων στο «Π. Νικολαΐδης», η Αστυπάλαια με τν Αναγέννηση Μοσχάτου στο Πέραμα , ο Αετός Κορυδαλλού με την ΑΕ Μαύρου Αετού Ολυμπιάδα στη Νίκαια . Πιο …τυχερός ο ΑΟ Κορυδαλλός που έτσι κι αλλιώς θα έπαιζε μακριά ( ;;) από την έδρα του λόγω τιμωρίας. Έτσι θα αντιμετωπίσει την Χαραυγή στις Σιταποθήκες……

Εντυπωσιακό ξεκίνημα για τον ΑΟ Καραβά στο πρωτάθλημα . Σε δυο αγώνες έχει σημειώσει ισάριθμες νίκες . Πέτυχε 10 γκολ χωρίς να δεχτεί κανένα. Πρώτος σκόρερ ο μέσος Καστράτι με 4 γκολ. Διάνα μεταγραφή. Μεγάλος παίκτης .Το είχε πει πέρυσι τέτοια εποχή ο Σωκράτης . Όχι ο φιλόσοφος της αρχαιότητας, ο άλλος της Χαραυγής….

Μιας και αναφερθήκαμε στον Καραβά να πούμε ότι στη χθεσινή τηλεοπτική εκπομπή που παρουσιάζαμε από το nfstudiosports tv  όπου φιλοξενήσαμε τον κ.  Νώντα Πουλή , βγάλαμε μεγάλο «λαβράκι». Ο πρώην πρόεδρος της Ελλάδας Ποντίων δήλωσε ότι εκτός από την ομάδα του την οποία θα συνεχίσει να βοηθά με κάθε τρόπο, θα είναι κοντά και στον ΑΟ Καραβά  στον οποίο θα βρίσκεται  πολύ  κοντά και θα συνεισφέρει οικονομικά όσο γίνεται, αφού συνδέεται φιλικά με τον πρόεδρο κ. Σκανδάλη. Μάλιστα σε ερώτηση μας πως βλέπει το Κυριακάτικο ντέρμπι ΑΕ Μοσχάτου – ΑΟ Καραβά τόνισε ότι είναι αισιόδοξος και πιστεύει πως δεν θα χάσει η ομάδα που υποστηρίζει . Πρόσθεσε επίσης πως ήταν στη διοίκηση του Μοσχάτου το 1993…..

Να σημειωθεί ότι αργά χθες το βράδυ ο ΑΟ Καραβάς απέκτησε τον Γιώργο Ζαχαράτο που αγωνιζόταν τελευταία στην Ελλάδα Ποντίων . Τυχαίο;;;….

Η παραίτηση του Δημήτρη Αλειφεράκη από την τεχνική ηγεσία του ΑΟ Κορυδαλλού οφείλεται σε διαφορετική άποψη λειτουργίας του ποδοσφαιρικού τμήματος με τη διοίκηση . Πάντως  με ανακοίνωση του ο ΑΟ Κορυδαλλός ευχαριστεί τον Δημήτρη για την προσφορά και το έργο του στην ομάδα και του εύχεται καλή συνέχεια στη προπονητική του σταδιοδρομία ….